Last news in Fakti

5 Април, 2022 12:52 1 205 2

"Янсен" има одобрение за лечение на ХИВ-1 при юноши

  • янсен-
  • хив-
  • лечение-
  • храни-
  • лекарства-
  • фармацевтична-
  • компания

Това е първият и единствен цялостен режим за лечение на ХИВ-1 с продължително действие

"Янсен" има одобрение за лечение на ХИВ-1 при юноши - 1
Снимка: Shutterstock

Фармацевтичната биотехнологична компания "Janssen" на "Johnson&Johnson" обяви, че Американската администрация по храните и лекарствата е одобрила режима ѝ с каботегравир и рилпивирин за лечение на ХИВ-1 при юноши. Той е одобрен и от Европейската комисия.

Изискването е подрастващите да са на възраст от 12 години или повече години, да тежат най-малко 35 кг, да са на стабилен антиретровирусен режим, да нямат анамнеза за неуспешно лечение, нито известна или предполагаема резистентност към каботегравир или рилпивирин.

Това е първият и единствен цялостен режим за лечение на ХИВ-1 с продължително действие. Разработването му е подтикнато от обществено известния ангажимент на биотехнологичната компания за борба с ХИВ и подобряване на възможностите за лечение на заболяването при млади хора.

Режимът е одобрен за приложение веднъж в месеца или веднъж на два месеца. Съдържа един флакон инжекционна суспензия с удължено освобождаване каботегравир и един рилпивирин, предаде BG ON AIR.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЛАНдемия➡ВОЙНА➡ВЕЛИКО НУЛИРАНЕ➡РОБСТВО

    4 0 Отговор
    "Изискването е подрастващите да са на възраст от 12 години или повече години, да тежат най-малко 35 кг, да са на стабилен антиретровирусен режим, да нямат анамнеза за неуспешно лечение, нито известна или предполагаема резистентност към каботегравир или рилпивирин." - забравили са да добавят "и да нямат ХИВ-1" 😄😷

    Коментиран от #2

  • 2 ПЛАНдемия➡ВОЙНА➡ВЕЛИКО НУЛИРАНЕ➡РОБСТВО

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "ПЛАНдемия➡ВОЙНА➡ВЕЛИКО НУЛИРАНЕ➡РОБСТВО":

    След като разболяха децата с ЕКСПЕРИМЕНТАЛКИТЕ, сега ще ги лекуват. Бизнес.