Last news in Fakti

25 Август, 2022 11:52 952 3

Меджидиев: Подсигурени са екипи за първия медицински хеликоптер

  • д-р асен меджидиев-
  • хеликоптер-
  • covid-19

Министърът припомни, че първият хеликоптер предстои да бъде доставен у нас през 2023 г., а следващите пет – през 2025 година

Меджидиев: Подсигурени са екипи за първия медицински хеликоптер - 1
Снимка: БГНЕС

Министерството на здравеопазването е готово с екипи, които да подсигурят първия медицински хеликоптер. Това заяви пред журналисти служебният министър на здравеопазването д-р Асен Меджидиев, във връзка със системата за въздушна медицинска помощ, която страната ни предстои да изгради по Плана за възстановяване и устойчивост.

Министърът припомни, че първият хеликоптер предстои да бъде доставен у нас през 2023 г., а следващите пет – през 2025 година.

Министърът коментира още, че спешни екипи от София вече оказват медицинска помощ по Черноморието по време на туристическия сезон. Такива има в Несебър и Приморско, а от Бърза помощ – Варна има подсигурен и спешен екип в Златни пясъци, стана ясно от думите на министъра.

За следващия сезон правим проект да може да се осигури по-адекватна помощ по тези курорти. Населеността в тях през летните месеци се увеличава около десет пъти, обясни Меджидиев.

Във връзка с отпадането на задължителното носене на предпазни маски в градския транспорт от днес, министърът заяви, че ситуацията с COVID-19 у нас донякъде е овладяна.

Асен Меджидиев посети изнесената база на Центъра за спешна медицинска помощ-София в УМБАЛ "Св. Анна", за да се запознае на място със създадената организация за работа на спешните екипи.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    5 0 Отговор
    Добре че беше Киро да купи хелихоптери.Борисов 12 години нищо.Щото доставчика е Ербъс а те рушвети не дават.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.