31 Юли, 2024 10:38 1 119 7

Ангел Кунчев: Случаите на лаймска болест са се увеличили двойно

  • лаймска болест-
  • коронавирус-
  • ангел кунчев

Предупреждение от здравния инспектор

Около 170 са регистрираните случаи на лаймска болест. Миналата година по същото време те са били едва 90. Това заяви пред БНТ главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Той подчерта, че климатичните условия са били перфектни за кърлежите тази пролет. По думите му случаите ще намалеят, но за целта е важна обработката на тревните площи. Кунчев посочи, че заразяването става предимно в градските паркове, а не при излизане сред природата.

Здравният инспектор отбеляза, че ковид продължава да циркулира в Европа. Той успокои, че няма повод за притеснение. Според него няма варианти, които да напомнят за драматичните събития от преди 2 години. Кунчев добави, че хората карат вируса леко и често без симптоми.

Той заяви, че Гърция не е особен случай, където има много ковид. По думите там просто се правят повече тестове. Нивото на заболяемост е малко по-високо от колкото в нас, поясни Кунчев.

Той изтъкна, че циркулират и летни вируси, които тази година не са толкова силно представени колкото респираторните.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    5 0 Отговор
    Лаймската болест ходи само по Ковид ваксинираните.

    Коментиран от #3, #6

  • 2 Госあ

    2 1 Отговор
    В Кита забравих какво е това кърлеж. И буквално и преносно 😂 Шегата настрана, като разхождах кучето на Витоша (за него ми е най мъчно) после един мас го преглеждах да не ръси кърлежите вкъщи. По няколко махах на разходка.
  • 3 ВАША МИЛОСТ,🚮

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "др Гей Билтс":

    ГОРЕ НА НЕБЕТО КАК Е УЙАХАЙФА,А!🚽
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Мнение

    5 0 Отговор
    Ей такива като тоя масово в затвора за г е н о ц и д срещу народа си!!!

    Как не те е срам бе у р..?!
    Нали уж си се клел да лекуваш човешките животи?!
    Как се съгласи да експериментират върху народът ти с експериментални течности, наречени "в а к с и н и"???

    Рано или късно справедливостта ще възтържествува и такива като тоя ще пълнят затворите!!!
  • 6 Брях

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "др Гей Билтс":

    Туй е заради увеличената употреба на лайм 🍋‍🟩 през летният сезон. Затова от мен да знаете, лайм 🍋‍🟩 зимата, а диня 🍉 лятото.
  • 7 Хари

    0 0 Отговор
    Истината е, че докторите масово нарочно вписват лаймска болест като диагноза, да си минем по клиничната пътека. Доказателства за наличие на болестта не дават, но точат здравната каса и това е причината за изкуствено високата заболеваемост.