Отидете към основна версия

4 346 8

Премиерът: Разбихме престъпна група

  • бойко борисов-
  • бежанци-
  • криза-
  • правосъдие

Разпоредил съм и на нашите дипломатически мисии, които са в Гърция и Македония, да оказват пълно съдействие

В течение съм на провежданите от ГДБОП акции, действително излязоха няколко операции подред. Днес са били задържани шестима въоръжени души, част от сериозна престъпна група, която дълго наблюдавахме. Холандия -Турция е връзката и са задържани с около 30 кг кокаин. Всеки, който е в криминалния ресор, знае 30 кг наркотично вещество що за количество е. Акциите продължават и надявам се, утре ще има резултати. Това е следствие от усилията на органите на реда и доброто сътрудничество между звената.

Това написа в профила си във Фейсбук премиерът Бойко Борисов.

ГДБОП разби престъпна група, част от голям канал за трафик на кокаин от Турция за Западна Европа и обратно. Операцията на МВР продължава и в момента. Извършват се арести в цялата страна, съобщи БНР.

Престъпната банда е действала повече от година.  Арестувани са хора на територията на Бургас, София и София-област.

Бандата е пренасяла кокаин от Турция за Холандия и обратно, като го е криела в специални тайници в автомобили и камиони.

Задържаните шестима души, са част от голям канал за трафик на дрога от Турция за Европа. При операцията са открити общо 25 пакета с наркотик. Те са били укрити в автомобилите така, че при първия оглед, дрогата не е била намерена. Сред арестуваните няма известни имена от българските криминални среди.

Друг добър резултат от сътрудничество този път между България и Македония е съвместното учение на българските части от МВР и МО с македонските колеги в района на ГКПП Златарево. За това се договорихме вчера лично с президента на Македония Георге Иванов и днес вътрешният министър, военният министър, началникът на генералния щаб и техните македонски колеги са на границата, провеждат учение и ще бъдат обменени още днес офицери за връзка.

Разпоредил съм и на нашите дипломатически мисии, които са в Гърция и Македония, да оказват пълно съдействие. Целта ни е да се координират силите и средствата, поддържане на готовността за реакция в условията на евентуален засилен миграционен натиск и противодействие на нелегалния трафик на мигранти.

Бойко Борисов заяви, че Механизмът на Европейската комисия за наблюдение на правосъдната реформа в България е ефективен и той го подкрепя. Премиерът отговори на въпрос на БНР относно призивите на двама евродепутати от ГЕРБ в Брюксел срещу мониторинга, защото нямал обективни и измерими критерии:

Сам по себе си той е ефективен и затова го подкрепям толкова много и затова съм убеден, че в рамките на мандата на тази Комисия, около две години и половина още, ние ще се справим. Без да се налага, както днес в тутиър прочетох, че президентът Бъсеску е поискал молдовско гражданство, без да налага нашите държавници да бягат по Европа и да търсят гражданство.

Борисов уточни, че целта на готвените законодателни промени е да се гарантира превенция, вместо да се извърши престъпление и след това българските власти да го разкриват. По думите му мониторингът трябва да бъде използван за реформиране на съдебната система „от А до Я“.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини