Отидете към основна версия

20 195 22

Само баба Веска се опънала на Митьо Очите

  • митьо очите-
  • несебър-
  • баба веска

Босът наел стаите и ги преотдавал на чужденците през лятото

Само баби са успявали досега да прецакат страховития наркобос Митьо Очите, пише в. „Телеграф”. Желязков се разярявал и им пращал мутри, но това въобще не стряскало борбените пенсионерки. Това става ясно и от показанията на свидетели срещу организираната група за рекет, побои и палежи.

Цял Несебър още помни как смелата баба Веска се опълчила на Митьо Очите и буквално го изгонила от имота си, без да й мигне окото. Оправната пенсионерка имала сграда в стария град с красив орел на покрива. Стаи от къщата давала за квартири на летовници още през 80-те години на миналия век.

Цял живот баба Веска пестяла пари, живеейки със сина си в една от стаите, а останалите давала под наем. С идването на демокрацията бизнесът й се разраснал и постройката прераснала в голям и лъскав хотел. Ортак й станал не кой да е, а самият Митьо Очите. Босът наел стаите и ги преотдавал на чужденците през лятото. В един момент обаче славата му на наркобос нараснала, а и не плащал почти нищо на пенсионерката. Баба Веска решила да вземе крути мерки и го прогонила. Според свидетели бандитът опитвал по всякакъв начин да се върне в имота, но бабата била непреклонна. Накрая Митьо си отишъл, но изпратил мутрите си, за да си отмъсти. Яките батки не пребили старицата, но и направили мръсно – изсипали бетон в канализацията. Наложило се баба Веска да изкърти всичко и наново да изгражда канализацията на лъскавата сграда.

Друга баба също била трън в очите на Желязков. 72-годишната жена държи няколко магазинчета в Нова Загора. Тя плащала за охрана на митичната „Аркус”. В един момент решила да се откаже от услугите им, но дошли мутрите и поискали да им плати такса за отказ, която се явявала равна на наема за цяла година напред. Бабата обаче отказала и пуснала жалба срещу мутрите.

Големи проблеми му създавали и бабките, които продават китки покрай гробището по време на Задушница. След като Митьо Очите сложил ръка на траурните агенции, неговите хора контролирали и цветарниците около гробищните паркове. Не успели обаче да прогонят възрастните жени, които продавали цветя на тройно по-ниски цени.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини