13 Август, 2018 08:43 20 172 22

Само баба Веска се опънала на Митьо Очите

  • митьо очите-
  • несебър-
  • баба веска

Босът наел стаите и ги преотдавал на чужденците през лятото

Само баби са успявали досега да прецакат страховития наркобос Митьо Очите, пише в. „Телеграф”. Желязков се разярявал и им пращал мутри, но това въобще не стряскало борбените пенсионерки. Това става ясно и от показанията на свидетели срещу организираната група за рекет, побои и палежи.

Цял Несебър още помни как смелата баба Веска се опълчила на Митьо Очите и буквално го изгонила от имота си, без да й мигне окото. Оправната пенсионерка имала сграда в стария град с красив орел на покрива. Стаи от къщата давала за квартири на летовници още през 80-те години на миналия век.

Цял живот баба Веска пестяла пари, живеейки със сина си в една от стаите, а останалите давала под наем. С идването на демокрацията бизнесът й се разраснал и постройката прераснала в голям и лъскав хотел. Ортак й станал не кой да е, а самият Митьо Очите. Босът наел стаите и ги преотдавал на чужденците през лятото. В един момент обаче славата му на наркобос нараснала, а и не плащал почти нищо на пенсионерката. Баба Веска решила да вземе крути мерки и го прогонила. Според свидетели бандитът опитвал по всякакъв начин да се върне в имота, но бабата била непреклонна. Накрая Митьо си отишъл, но изпратил мутрите си, за да си отмъсти. Яките батки не пребили старицата, но и направили мръсно – изсипали бетон в канализацията. Наложило се баба Веска да изкърти всичко и наново да изгражда канализацията на лъскавата сграда.

Друга баба също била трън в очите на Желязков. 72-годишната жена държи няколко магазинчета в Нова Загора. Тя плащала за охрана на митичната „Аркус”. В един момент решила да се откаже от услугите им, но дошли мутрите и поискали да им плати такса за отказ, която се явявала равна на наема за цяла година напред. Бабата обаче отказала и пуснала жалба срещу мутрите.

Големи проблеми му създавали и бабките, които продават китки покрай гробището по време на Задушница. След като Митьо Очите сложил ръка на траурните агенции, неговите хора контролирали и цветарниците около гробищните паркове. Не успели обаче да прогонят възрастните жени, които продавали цветя на тройно по-ниски цени.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Синан

    148 6 Отговор
    Това, което България не може.. го направи Турция. Задържа Очите, и той си лежи най-правилно в затвор, макар и турски!

    Коментиран от #4

  • 2 357

    117 6 Отговор
    До там ли я докарахме,данс и боико да защитават бандитите а бабите и дядовците да измиват срама от челото на българският мъж,българи юнаци.Ще доиде време когато ще емигрираме в Румъния защото нашите емигранти няма да се върнат да направят протест срещу мутрите от вис 1 и 2 които са превзели държавата.

    Коментиран от #20

  • 3 Усмивката

    64 0 Отговор
    Ами нека създата извънредна комисия ,за да проучат и се поучат от опита.Как работи този успешен ,до този момент ,модел.И да влезе в учебниците по криминалистика за борбата с Организираната престъпност като „МОДЕЛЪТ НА БАБА ВЕСКА”
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Марио Ангелов

    45 0 Отговор
    Как е жив този измекярин!?
  • 6 Синан

    49 5 Отговор

    До коментар #4 от "Бачо Киро":

    В България мафията си има държава, и в Турция си има мафия, навсякъде има.. но, в Турция като прескочиш една граница, или куршума, или в затвора, не е като България мутрите за убиват когото си искат и то безнаказано...

    Коментиран от #10

  • 7 Ади ба

    65 2 Отговор
    Какъв мафиотски бос е Очите след като 2 ма полицаи го бяха хванали като мръсно коте и го водеха без подкрепление.Най обикновен селски бабаит за турците и нищо друго.Хората си имат мафиоти с класи над тоя.
  • 8 pompev

    3 41 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Тя плащала за охрана на митичната „Аркус”. В един момент решила да се откаже от услугите им.....естествено че не може да отkазхеш застраховката по всяко време,има си падеж на определената дата в годината-във цяла Европа е така
  • 9 Будалата

    22 7 Отговор
    Има да чакате да се върнем, ама кога се върнат евреите от жътва. Живейте си там в кончината С КОЙ, и вожд БОКО ТИКВАТА.
  • 10 гост

    27 3 Отговор

    До коментар #6 от "Синан":

    Айде стига си говорил глупости бе лъжец, на изборите за президент в Турция убиха един от кандидатите....на самите избори. Тия приказки от 1001 нощ ходи ги разправяй на баба си.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Стамат

    31 0 Отговор
    Митко окото е продукт на политическата класа.Всички знаем за него много отдавна .И много като него неизменно съпътстват политиците от преди 30 назад.Те са като златни кокошки за политици и държавни служители.Без да ги покровителстват е абсолютно невъзможно да съществуват .Преди двадесет години в Несебър тая мишка Очите ходеше по улиците и дискотеките и предлагаше наркотици . Знам го защото лично ме е питал искам ли . Бяхме компания от 10 човека.Още ме е яд че не му напълнихме главата с гръмотевици.Беше жалко диларче по онова време.После се чу че са го поели от София .Видяли са потенциал в него хахаха.И не са сгрешили.
  • 13 Голям Салам

    15 0 Отговор
    Ами да, не можеш да заплашиш със смърт човек, който и без това знае, че животът вече почти си е заминал!
  • 14 Яяяясоо

    13 2 Отговор
    То и Бойко е баба ама неможа да се опъне на Очара
  • 15 незнайко

    14 0 Отговор
    Ако всичко това е вярно какво чака прокуратурата ? ДА ЦЪФНАТ НАЛЪМИТЕ ЛИ ???
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 гого

    6 0 Отговор
    аз имам малко магазинче за рибарски такъми и продам и червей сега трябвали да плащам на митьо очите и за червейте ......
  • 19 ТИКВАТА

    3 0 Отговор
    Ние сме овце, всеки си трае и го е страх. Ако всички скочат, Митьо п----та сам ще се скрие, но от нас нищо не става.
  • 20 Бай онзи

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "357":

    Не, няма да се върна защото се върнах 2013 и протестирах и ви гледах как си седяхте на балконите и се подсмихвахте. И после пак избрахте Тиквун и то не един а още 2 пъти. Овчето стадо трябва да бъде доено и стригано.
  • 21 Бай онзи

    2 2 Отговор
    Не, няма да се върна защото се върнах 2013 и протестирах и ви гледах как си седяхте на балконите и се подсмихвахте. И после пак избрахте Тиквун и то не един а още 2 пъти. Овчето стадо трябва да бъде доено и стригано.
  • 22 SAAB

    0 0 Отговор
    Този е само бирника........и той плаща горкия , на оня У "файтона " !