Отидете към основна версия

2 753 12

Пуснаха ятака на Митьо Очите – Бенчо Бенчев да се лекува в Истанбул

  • бенчо бенчев-
  • съд-
  • митьо очите

Бургаският бизнесмен и общински съветник е транспортирал с лек автомобил несебърския наркобос от Гърция до Турция

Снимка: БГНЕС

Бургаският бизнесмен и общински съветник Бенчо Бенчев, обвинен в укривателство на несебърския бос Димитър Желязков-Митьо Очите, ще може да се лекува в Истанбул. Това реши Бургаският районен съд, който уважи искането на адвокатите на Бенчев да отпадне наложената му досега забрана да излиза извън страната.

"Към настоящия момент забраната да напуска България е прекомерна. Ние правим искане за еднократно разрешение да напуска страната, за да му се даде възможност да проведе лечение. То е прекъснато и липсата на възможност да го продължи застрашава здравето и живота му.", каза адвокатът, цитиран от "Бургас инфо".

Бенчев, който от години страда от сериозно неврологично заболяване, има право да е в чужбина до 31-ви март, а за 1-ви април е насрочено следващото заседание по делото, по което той е подсъдим. Тогава се очаква в Бургас да бъде разпитван и задържания несебърски бос Димитър Желязков-Очите.

Бизнесменът е привлечен като обвиняем за това, че през август 2018 г. е спомогнал на Димитър Желязков - Очите да се укрие от властите, които го издирваха.

Бенчев е транспортирал с лек автомобил Желязков от Гърция до Турция. В Истанбул общинският съветник е резервирал стая на негово име, в която обаче бил настанен Желязков. След задържането на Бенчев в дома му са били открити патрони, огнестрелни оръжия - карабина, пистолети без съответните разрешения.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини