Отидете към основна версия

1 572 5

Частните болници срещу пръстовия отпечатък на Москов

  • отпечатък-
  • болница-
  • петър москов

От Здравната каса отказаха коментар по темата, като обясниха, че и в момента в болница се постъпва и изписва чрез проверка на личната карта на входа и изхода на лечебното заведение

От Сдружението на частните болници определиха като ненужна идеята на здравния министър за въвеждане на персонален пръстов идентификант при постъпване в болница. В телевизионно интервю Петър Москов заяви, че с пръстов отпечатък всеки здравноосигурен пациент ще може да докаже своето присъствие в определена болница или аптека.

За БНР Красимир Грудев от Сдружението на частните болници припомни, че от догодина се въвеждат електронна здравна карта и електронно досие:

Предполагам, че министърът го е споменал във фигуративен, преносен смисъл. Ролята на пръстов отпечатък може да играе и неговата лична карта, и неговото лично електронно досие, което, според мое мнение, е напълно достатъчно, за да бъде индентифициран и ако има някакви съмнения в неточност, некоректност, или направо да го кажем - злоупотреба с тези данни, това да може да бъде установявано. Мисля, че е напълно достатъчно електронното досие или електронна здравна карта, както се нарича, и личната карта.

От Здравната каса отказаха коментар по темата, като обясниха, че и в момента в болница се постъпва и изписва чрез проверка на личната карта на входа и изхода на лечебното заведение.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини