Отидете към основна версия

5 884 4

Свински ребърца с кисело зеле

  • свинско-
  • ребърца-
  • кисело зеле-
  • ивановден

Коледните празници вече са зад гърба ни, но месец януари е изпълнен с още хубави християнски празници. Днес е Ивановден - един от най-празнуваните именни дни в България.

По традиция днес се приготвя една от най-вкусните зимни гозби – свински ребърца с кисело зеле. И времето навън, и празникът предразполагат за тази рецепта от receptite.com:

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 кг свински ребра

1 глава кисело зеле

2-3 бр. люти чушки

1 с.л. червен пипер

2-3 с.л. мас

1 ч.ч. зелев сок

В голяма тава се нареждат няколко реда зелеви листа, ребрата се нарязват и се нареждат върху тях. Отгоре се слага още зеле, нарязано на ивички. Така може да се наредят още няколко реда. Най-отгоре се слагат ситно нарязани люти чушки. Поръсва се с червен пипер, залива се със зелевия сок, разтопената мазнина и чаша топла вода. Покрива се с няколко цели листа и се пече в умерена фурна.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини