Необходими продукти:
- свинско месо - 600 г (плешка);
- лук - 1 глава;
- моркови - 1 бр.;
- червени печени чушки - 2 бр.;
- белени домати - 1 ч.ч.;
- ориз - 1 ч.ч.;
- червено вино - 1 к.ч.;
- дафинов лист - 3 бр.;
- чубрица;
- черен пипер;
- червен пипер;
- олио;
- сол.
Начин на приготвяне:
Нарежете месото, морковите, лука и чушките. Сипете олио в тенджера и запържете свинското. Добавете моркова и лука.
Задушете за няколко минути, след което сипете виното, червения пипер и дафиновия лист. След като виното се изпари, налейте вода.
Месото трябва да е почти сварено, когато ще добавите измития ориз с подправките.
Оставете яхнията да къкри на бавен огън. Малко след това добавете доматите и чушките, гответе до сваряване на ориза.
Свинското с ориз и домати е готово, пише edin.bg.
Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Гошо
10:10 07.03.2024
2 Хасковски каунь
10:11 07.03.2024
3 кичук илханов
10:24 07.03.2024
4 дупнишка манджа
10:43 07.03.2024
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 Този коментар е премахнат от модератор.