Необходими продукти:
коприва - 1 торбичка свежи връхчета; олио - 1 к.ч.; брашно - 5 с.л.; 2 скилидки чесън; червен пипер - 1 с.л.; черен пипер - на вкус; сух джоджен - 1 ч.л.; сол - на вкус.Начин на приготвяне:
Почистете и измийте копривата с няколко води. Поставете я в тенджера с вряща подсолена вода, варите за 2-3 минути, или докато омекнат връхчетата коприва.
Прецедете и запазете 1 литър от бульона. В голям тиган налейте олиото и добавете нарязаните на ситно скилидки чесън и прецедената коприва, разбъркайте и добавете брашното, запържете за кратко.
Прибавете червения пипер и разбъркайте, налейте запазения бульон, поръсете с черен пипер на вкус, джоджена и посолете, ако е нужно, селската каша.
Варите при непрекъснато бъркане, до сгъстяване на тази вкусна пролетна каша, пише ezine.bg.