Рецепта на деня: Салата с макарони

11 Януари, 2025 10:05 867 6

  • салата-
  • макарони-
  • какво да сготвя

Много вкусна и засищаща

Рецепта на деня: Салата с макарони - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • 400 г макарони;
  • 1 глава червен лук;
  • 1-2 скилидки чесън;
  • 1 морков;
  • 3-4 кисели краставички;
  • 1 малка консерва царевица;
  • 1 чаша кисело мляко;
  • сол на вкус;
  • 150-200 г краве сирене;
  • 2 сварени яйца;
  • пресен магданоз;
  • сладък червен пипер.

Начин на приготвяне:

В дълбока тенджера се слага много вода, след което се слага на котлона и се загрява до кипване.

Добавете малко сол към водата. През това време, докато чакате водата да заври, пригответе зеленчуците. Измийте моркова, обелете го и го нарежете на кръгчета или кубчета.

Обелете лука, след което го нарежете на малки кубчета. Нарежете също на ситно три-четири кисели краставички от буркан.

През това време водата в тенджерата трябва да заври, затова добавете пастата и гответе ал денте, за време според етикета на опаковката.

Добавете нарязания морков да се свари заедно с макароните. Необходимо е само от време на време да се разбърква.

Измийте сварената паста под студена вода и я отцедете добре. Сложете пастата заедно с морковите в отделна стъклена/прозрачна (декоративна) купа.

След това се добавят наситнените кисели краставички и наситнения лук.

Разбъркайте пастата с лъжица. Накрая добавете и сварената царевица от консерва.

След като разбъркате добре салатата, залейте с чаша 180 г течно кисело мляко (може да добавите и повече, ако искате да е по-сочно).

Отгоре настържете около 150 г краве сирене, може и друго по ваш вкус.

След като отново разбъркате салатата, ще ви останат още няколко съставки за добавяне. Изстискайте една-две скилидки чесън през преса или ги нарежете на много ситно.

След това посолете и добавете твърдо сварените яйца, нарязани на кръгчета (или кубчета, както предпочитате). Разбъркайте добре, за да се разпределят съставките равномерно, след което избършете стените на купата с хартиена кърпа.

Украсете отгоре с няколко кръгчета сварени яйца и няколко листа пресен магданоз. На няколко места поръсете малко червен сладък пипер на прах, пише flagman.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Всъщност,

    2 2 Отговор
    това си е основно ядене, а не салата.
  • 2 гробар

    1 3 Отговор
    всички "бизнесмени" ще претърпят тежки птп-а . Ще паднат в някоя пропаст и когато ги намерят ще бъдат купчина paзлaгаща се мьpшa с чepвeи. Ще се носи ByHяя на paзложено! Няма да ги разпознаят ще са надути, cnykани, в очните ябълки и зeйнaлитe и чeлюcти всичко ще е в чepвeи!

    Коментиран от #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 По италиански

    1 0 Отговор
    Солта се добавя във вече врящата вода с макароните. За салати се ползват дребни макарони, сега са модерни оризоните(с форма на дълъг ориз), по български слагаме кук-кус.
  • 5 Гост666

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "гробар":

    А престани бе про.......Стак. и твоя ред идва да гледаш корените на цветята .
  • 6 Венелина

    0 0 Отговор
    не пише за бахури, а за готварство?!Похвално!