Рецепта на деня: Пилешко месо в сос "Ескабече"

13 Януари, 2025 10:05 1 070 6

  • пилешко месо-
  • сос ескабече-
  • марината-
  • какво да сготвя

Сос "Eскабече" е техника на готвене, която се прилага при голямо разнообразие от храни: месо, птици, риба, зеленчуци и дори плодове

Рецепта на деня: Пилешко месо в сос "Ескабече" - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • 1 пиле (около 1 кг);
  • 1 ч. л. сол;
  • 1 връзка корени за супа.

За соса „Ескабече“:

  • 1 ч. ч.олио;
  • 1 глава лук;
  • 2 моркова;
  • 2 стръка целина;
  • 1 ч. ч. оцет;
  • 1 ч. л. захар;
  • 2 дафинови листа;
  • черен пипер;
  • 1 ч. л. сол.

Начин на приготвяне:

Пилето се сварява в подсолена вода заедно с корените за супа, изважда се, оставя се да изстине и се почиства от кожата и костите. Месото се нарязва на ситно или се накъсва.

Сосът се приготвя, като в загрятото олио се запържват нарязаните лук – на шайби, моркови – на тънки ивици, и целината – на ситно. След около 3 минути се заливат с оцета и 1 ч. ч. от прецедения бульон, в който е варено пилето. Прибавят се захарта, солта, дафиновите листа и зърната пипер и се вари 15 минути, пише kaufland.bg.

Горещият сос се оттегля от огъня и към него се прибавя пилешкото месо. Ястието се сервира студено.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    8 0 Отговор
    1 ч. ч оцет. :) Това да не е рецепта за туршия с пиле?

    Коментиран от #5

  • 2 Абе

    4 1 Отговор
    Как го риечи соса?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Пич

    6 0 Отговор
    Предпочитам пиле " Табака " ! Вижте в нета рецептата , и си пригответе ! Мисля , че ще хареса на всички !
  • 5 Аз съм

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Метод на мариноване е , не е туршия.Както има маринована скумрия, паламуд....и Миди, калмари, сардини в ескабече е доста популярно.
  • 6 добре изглежда

    1 0 Отговор
    ама пащарнак, корени , са за супа вярно , но пилешката супа ще е по вкусна . картофи, пилешко без кокал , моркови , фиде, сол и олио . накрая малко лимон . мек вкус и потичане на лиги , слюнки и други . Да . да ядеш лук с корени е лошо . съвсем малко не се усеща . а и от пилето кое . трътката , крилцето или кълката . трябва и хляб да се яде . застройката не е добра идея . някои слагат и прясно мляко . Най-достъпна е супата която е евтина и се прави за 40 минутки .