Отидете към основна версия

25 106 41

На наглеците по пътищата трябва да се обяви война

  • канцер
Снимка: Shutterstock.com
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Една новина мина покрай многото други. През 2016 година близо 30 хиляди души са заловени да шофират без да имат книжка. Казва го директорът на КАТ "Пътна полиция" комисар Бойко Рановски.

30 хиляди карат без книжка? Това значи, че 82-ма такива „шофьори“ на ден застрашават децата и здравето ни.

30 хиляди са само заловените. А другите? Те колко са?

А знаете ли, че 30 хиляди души е един цял български град като Сандански? Или като Самоков. Или като Смолян. Или колкото е числеността на цялата българска армия. Или колкото всички студенти и преподаватели на Софийския университет.

Тези сравнения са убийствени. После се чудим защо е тази война по пътищата на България, в която загиват ежедневно толкова хора, колкото не загиват и по най-забутаните точки на въоръжени конфликти.

Какви са тези типове, които си позволяват да карат без шофьорска книжка. Ами пияните и дрогираните? Те колко са? Още 30 хиляди? Щели да им свалят табелите. Дали това е достатъчно? 30 хиляди имат наглостта да карат без шофьорска книжка. Дали по-малко наглост ще им трябва да карат коли и без... регистрационни табели? Едва ли...

Кой ще отговори на тези въпроси? Това не е КАТ. Това сме всички ние. И отговорът е много прост. На тези наглеци трябва да се обяви война. Иначе статистиката за тази година може и да е 60 хиляди заловени да шофират без книжка. И няма значение дали имат или нямат регистрационни табели.

Затова ние от Факти.бг казваме ясно: на наглеците по пътищата трябва да се обяви война. Свалянето на табелите е стъпка, малка стъпка в борбата по пътищата на България. Дайте ни ги, ние ще ви ги показваме. Без адвокати!

Публикувано във факти.бг:

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
P.S.
Българската държава е абдикирала от българските пътища!
ФАКТИ.bg настоява за истинска държавна власт, ред и контрол по пътищата.
Прекалено много станаха автонаглеците и КАНЦЕРИТЕ* по българските улици!

*ФАКТИ.bg нарича КАНЦЕР всеки индивид, който подобно на ракова клетка, живее, пътува, размножава се, ползва обществени ресурси, но не се съобразява с останалите индивиди, не спазва законите, не образова себе си и децата си и егоистично паразитира върху обществения организъм.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини