Last news in Fakti

24 Януари, 2017 08:24 25 099 41

На наглеците по пътищата трябва да се обяви война

  • канцер
На наглеците по пътищата трябва да се обяви война - 1
Снимка: Shutterstock.com
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Една новина мина покрай многото други. През 2016 година близо 30 хиляди души са заловени да шофират без да имат книжка. Казва го директорът на КАТ "Пътна полиция" комисар Бойко Рановски.

30 хиляди карат без книжка? Това значи, че 82-ма такива „шофьори“ на ден застрашават децата и здравето ни.

30 хиляди са само заловените. А другите? Те колко са?

А знаете ли, че 30 хиляди души е един цял български град като Сандански? Или като Самоков. Или като Смолян. Или колкото е числеността на цялата българска армия. Или колкото всички студенти и преподаватели на Софийския университет.

Тези сравнения са убийствени. После се чудим защо е тази война по пътищата на България, в която загиват ежедневно толкова хора, колкото не загиват и по най-забутаните точки на въоръжени конфликти.

Какви са тези типове, които си позволяват да карат без шофьорска книжка. Ами пияните и дрогираните? Те колко са? Още 30 хиляди? Щели да им свалят табелите. Дали това е достатъчно? 30 хиляди имат наглостта да карат без шофьорска книжка. Дали по-малко наглост ще им трябва да карат коли и без... регистрационни табели? Едва ли...

Кой ще отговори на тези въпроси? Това не е КАТ. Това сме всички ние. И отговорът е много прост. На тези наглеци трябва да се обяви война. Иначе статистиката за тази година може и да е 60 хиляди заловени да шофират без книжка. И няма значение дали имат или нямат регистрационни табели.

Затова ние от Факти.бг казваме ясно: на наглеците по пътищата трябва да се обяви война. Свалянето на табелите е стъпка, малка стъпка в борбата по пътищата на България. Дайте ни ги, ние ще ви ги показваме. Без адвокати!

Публикувано във факти.бг:

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
P.S.
Българската държава е абдикирала от българските пътища!
ФАКТИ.bg настоява за истинска държавна власт, ред и контрол по пътищата.
Прекалено много станаха автонаглеците и КАНЦЕРИТЕ* по българските улици!

*ФАКТИ.bg нарича КАНЦЕР всеки индивид, който подобно на ракова клетка, живее, пътува, размножава се, ползва обществени ресурси, но не се съобразява с останалите индивиди, не спазва законите, не образова себе си и децата си и егоистично паразитира върху обществения организъм.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румен

    73 6 Отговор
    А на колко се продадоха книжки, защо се крие тази информация? Кой започна пробните? А.Цветков, министър на транспорта при ГЕРБ 1. Да му е потърсена отговорност? Глупости, отиде на друг висок пост.
  • 2 Хюриет Сюлейманов

    8 121 Отговор
    Стига сти писали глупусти. Не е важнода имаж книшка важнуто е да можиш да караш ас познава хора скнижки и не моат да карат колело даже. аз карах без проблеми 10 годин бес да имам книжка. Само една бела имам ама тогас ма засечи един черен джиб. Ам куките ма хващаха бес книжка и после са хващаха за палцити.

    Коментиран от #14, #27, #31, #37

  • 3 смехурко

    110 2 Отговор
    Циганин с очила и циганин в учебна кола не съм виждал!? Някой виждал ли е?
    Циганите са около 2 милиона!
    Дали един циганин ще си плати глобата, при условие, че не плаща вода и ток?

    Коментиран от #6, #12, #36

  • 4 Morgoth

    42 3 Отговор
    И какво да правим? Докато КАТ мишкуват по храстите зад най-малоумните ограничения на скоростта ние да вземем да се препитваме един-друг дали имаме книжки ли?
  • 5 Напомням

    62 0 Отговор
    Първо се премахват причините,а после се премахват последствията.Поне така правят умните хора.
  • 6 БББ

    41 1 Отговор

    До коментар #3 от "смехурко":

    Циганите са 2-3 милиона само възрастните а циганските рожбички отделно са още 2-3 милиона - ето това не влиза в главите на много хора и какво ни чака - чудовищна престъпност, дали карат без книжки е капка в морето в сравнение на това което се задава
  • 7 Мангалян

    31 0 Отговор
    Циганката тръгнала да ражда в болнично заведение,не я приели и я върнали,защото си забравила или нямала лична карта!
    Циганина-каруцар тръгнал да "шофира"аФтомобил по републиканската пътна мрежа без "книжка",моля ви се ! Той има права!
  • 8 111111111111111111

    10 12 Отговор
    БЕ ТОЯ ЗА МАЛОУМНИ НИ ЛИ ВЗЕМА.ДА НЕ СИ ВЪОБРАЗЯВА ЧЕ ЩЕ КАРАМЕ КАТО ШВЕЙЦАРСКИ ДОЙНИ КРАВИ.ИСКАМЕ КАТО РАМБО КАТО П АГЕНТ 07 КАТО ЧЪК НОРИС КАТО ТЕКСАСКИ РЕНДЖЪР КАТО УМИРАЙ ТРУДНО КАТО АМЕРИКАНСКИТЕ ЕКШЪН ГЕРОЙ КОИТО ГЛЕДАМЕ ДЕН И НОЩ.Е 25 ГОДИНИ НИ ПРОМИВАТ МОЗЪЦИТЕ.МИЛИАРДИ СЕ ДАДОХА ЗА ТОВА И ДА НЯМА ЕФЕКТ.ДА СИ ОСТАНЕМ ДОЙНИ КРАВИ И ДА НИ ДОЯТ С ОГРАНИЧЕНИЯ 30 ,40,50 ЗА ЩЯЛО И НЕЩЯЛО АБЕ ХРАНИЛКИ ЗА ХИТРЕЦИ И ХРАНТУТНИЦИ.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 abv

    38 0 Отговор
    Пълно е с боклуци управляващи скъпи коли. В На 20.01 зареждах на бензиностанция Круз в Пловдив до затвора. На първата колонка където зареждах аз е бензин А-99. След като платих излязох навън и се качих в колата , но ключовете ми бяха оставени от момчето на резервоара. Слязох да ги взема и гледам как една маймуна от джип паркирал успоредно до моята кола маха да побързам защото боклуците в издуханото Х5, много бързаха. Все още в държавата има много измет и мърша, която трябва да гние в затворите.
  • 11 колю

    26 0 Отговор
    Да се счита за криминално престъпление -пряка ,реална заплаха за здравето и живота . Както на собствения ,така и на чуждия. Обществено опасен. Затвор без договорки. Но понеже сме в булгаристан най-вероятно ще стане както с многото осъдени за кражба на ток... Ха,ха ... Другия вариант е - " За Бога братя-циганизирайте се "
  • 12 steve

    40 0 Отговор

    До коментар #3 от "смехурко":

    26 години живея в Столипиново- Пловдив. Не съм видял циганин в учебна кола! Защото те просто си купуват книжките. 80% от тях са пълни неграмотници. Много от тях не знаят български, а и не ИСКАТ ДА ГО УЧАТ. СТОЛИПИНОВО Е ДЪРЖАВА В ДЪРЖАВАТА!!!!!!!!!!!!!! Там са в сила законите на ''мешерето'' и турските контрабандни стоки Държавата НЕХАЕ за проблема. Няма другаде по голяма корупция от ''институциите'' КАТ и МИТНИЦИ.
  • 13 Атанас

    29 0 Отговор
    Ситуацията е доста по-зле отколкото се представя. Масово особено по селата се карат автомобили , които са без "ГО" и от хора , които са неправоспособни. Събираемостта при глобите е изключително ниска - я има - няма 3-4%. Плащат само тези , които са на заплата, от другите не могат да вземат нищо , особено тези от сивия сектор. Не е проблема в налагането на глоби - а в ефективното им събиране. системата в държавата е напълно неефективна и не е само в КАТ и ЗДП , а се корени в икономическата и данъчна система, в пълната анархия , в която живеем
  • 14 ффффф

    23 3 Отговор

    До коментар #2 от "Хюриет Сюлейманов":

    Неграмотен мюсюлманин.
  • 15 грозьо

    23 0 Отговор
    някой ако отиде до кат всичко ще му стане ясно, размера на глобите оказва влияние само и единствено върху размера на рушвета, ако кат наистина си върши работата и си събира ефективно глобите , това ще е най-богатата институция в държавата.
  • 16 Геле

    41 1 Отговор
    Война ли - обречена е тази война. В тази адвокатска държава на мутри властта няма шанс. Какво ще му направят на един - дето е мутра с петнайсе фирми и 10 коли - ще си кара с 250 км/ч , където си иска , ще си пие , ще си шмърка коката и адвокатите му ще го измъкват от всяка ситуация , ще си прехвърля коли , фирми и т.н. - и пак ще го хванат - ама за шлифера, щото - на негово име няма нищо - кръгла нула, води се абсолютен голтак. Само дето има поне 3 мердедеса, 3 поршета , 3 беемвета, 3 аудита - все по за 200 бона , да ама - са все на фирми - разни ЕООД-та, които са все на загуба , щото имаме най-кадърните счетоводители и адвокати в света. така че - забравете за войната - пак ще мачкат слабите , а мутрите - няма и да разберат какво се случва

    Коментиран от #21

  • 17 Варна

    19 0 Отговор
    Че има лоши шофьори и че трябва да се вземат мерки това е безспорен факт. Само че кой е виновен?

    Кой е виновен за пътищата?
    Кой е виновен за контрола на пътищата?
    Кой е виновен за наказанията и тяхното прилагане?
  • 18 colobar

    23 0 Отговор
    Криво разбраната етническа толерантност все повече ни пречи да назовем проблемите с истинските им имена.Цял един етнос, индоевропейци, не може да докрета до начално, камо ли до заветното основно образование. И защо да го прави, когато услужливи екзаменатори от ДАИ им продават шофьорски книжки. Ето кои трябва да гният заедно с м....лите в пандиза !!!
  • 19 оня с магарето

    16 0 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    По закон за каруцата ти не се изисква нито книжка нито преглед ... така че спокойно си карай и не ги избЕгвай !!!
  • 20 Добре

    12 0 Отговор
    Добре. ама само с приказки не става, трябват и дела
    И тук идва т.нар гражданско общество, което със своите действия да допринесе за това
    Обръщам внимание на Факти.бг ако наистина искат да помогнат ДА ПОПУЛЯРИЗИРАТ чрез своя сайт приложението (безплатно е за всички) #ГРАЖДАНИТЕ, което е огромна стъпка в правилната посока, и вече е оценено в чужбина на най високо ниво, но не и у нас !
    Факти, бг - ПОМОГНЕТЕ това да стане факт и тук
    http://grajdanite.bg/
    https://bg-bg.facebook.com/grajdanite/
  • 21 браво геле

    11 2 Отговор

    До коментар #16 от "Геле":

    Точно така брат, тия закони и глоби са за простосмъртните, за тия дето бачкат и изкарват парите на тия в парламента и тия, които им дърпат конците, за лобитата и за обръчите, другото е само прах в очите, лъжа и измама.
    Тия мутри всички много добре знаем за кой работят и защо са недосегаеми.
    Идеята е да се мачка народа и да се бърка още по надълбоко в джоба му, да се остави без пукната стотинка, докато не умре от глад и мизерия, това е положението.
  • 22 Ванката81

    16 0 Отговор
    Тия дни бях в по Видинско село Дреновец Ружинци и т.н.Видях четири коли карани от цигани без никакви табели та май трябва да им се взимат колите а не само номерата
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 hmhmhm

    13 0 Отговор
    Хм, а дали проблема не е другаде. Въпреки, че аз имам книжка категории А, В и С. Написаха ми акт че си бях пуснал по енерция от 43 блок на Младост към Дружба и по нанадолнището достигнала 57км в час. Е това само в БГ може да се случи. Това ми е единствения акт от 10 годишно кормуване. Институцията КАТ винаги ми е била противна защото хората работещи в КАТ пият и карат освен това правят и катастрофи държат се нагло и безобразно. А тях кой ги контролира? Може би ги контролират същите тези дето са контролирали и направата на Цариградско шосе и сега цялото е на пукнатини а е направено преди 2 години. Страхотен контрол държавата е трагедия и всичко в нея
  • 25 Карли

    14 0 Отговор
    ДРАКОНОВСКИ ЗАКОН ТРЯБВА- при такива крути нарушения, като каране без книжка, без табели, ДЕЖУРЕН СЪДИЯ , АКО ИМА -24 В АРЕСТА, КОЛАТА СЕ ВДИГА С ПАЯК НА ОХРАНЯЕМ ПАРКИНГ- такива ги има пред РПУ-тата, докато не плати налога, МПС няма да мърда до 3 месеца И след не плащане - на търг, или СКРАБ. ДА ВИДИМ ТОГАВА МУТРИ, БИЗНЕСМЕНИ И АДВОКАТИ!!!!!!!!!!!!!!
    Снаха ми е изключителен шофьор и е от дете е в САЩ, спира до тротоара за да си вземе дъвка- работа за 3 мин. Като се връща полицая и залепя ФИШ ЗА 200 $, ТЯ АМА АЗ СЕ ИЗВИНЯВАМ САМО ЗА ДЪВКА, ТОЙ СЕ СМЕЕ И ВИКА ,ТАКА Е , НО СТЕ СПРЕЛИ НЕПРАВИЛНО И НЯМАМ ВИНА , ЧЕ ДЪВКАТА ВИ ИЗЛИЗА НА 250$. в Б-Я КАК Е ПРИЯТЕЛИ- КИФЛИТЕ СКАЧАТ ДА СЕ БИЯТ С ПОЛИЦАИТЕ, ДЕРАТ ГИ И ПР. ТАМ В ПОЛИЦЕЙСКАТА ДЪРЖАВА ЩЕ ТИ СКЪСАТ ТРЪТКАТА, ТОВА СЪМ ГО ВИЖДАЛ В ИТАЛИЯ, КАК КАРАБИНЕРИТЕ МАМАТА РАЗКАТАХА НА ЕДНИ КОПЕЛЕТА КОИТО ИМ СЕ ПОДИГРАХА НА ИТАЛИАНСКО- ШВЕЙЦАРСКАТА ГРАНИЦА. ИЗКАРАХА ГИ 4-МА ОТ ПОСЛЕДЕН МОДЕЛ АЛФА- РОМЕО С ВДИГНАТИ РЪЦЕ И ПРЕД ТЯХ ПОЧТИ РАЗГЛОБИХА КОЛАТА ИМ ЗА ТЪРСЕНЕ НА " ДРОГА" КАТО ВСИЧКИ ЗНАЕХА ЧЕ НЯМА!!!!!!!!!
  • 26 Карли

    6 0 Отговор
    ПОПРАВКАТА МОЯ- НЕ 250 , А 205 $
  • 27 гоги

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "Хюриет Сюлейманов":

    Първо се научи да пишеш грамотно вижи се една дума не можеш на Български да напишеш неграмотен

    Коментиран от #35

  • 28 Бай Ганьо

    14 2 Отговор
    Циганите нямат вина че алчния българин продава книжки за пет гроша!
  • 29 Авакум Захов

    12 2 Отговор
    Когато полицаите на практика осъществиха държавен преврат, запушвайки трафика на Орлов мост, и ББ дойде на крака да им се моли, тогава им каза : Потърпете още малко, лъвчета мои, ще ви оправя.... Е, оправи ги !

    Защото големите глоби и свалянето на рег. номера, реално не променят абсолютно нищо, само увеличават размера на КАТ-аджийските рушвети ! От там растат и отчисленията за МВР началниците. Защото, публична тайна е, че има 2 или 3 дни в месеца, в които се работи само за началника, който не може да виси на пътя, но "закриля" корупцията.

    И един съвет : Монтирайте си широкообхватни (120-140 градуса) видеорегистратори, и отпред, и отзад на колите, както и си носете миниатюрен безжичен wi-fi микрофон, свързан с камерите, за да се чува и вижда какво си казвате с полицаите.
    Записа не е доказателство в съда, но веднъж пуснат в мрежата, нещата се променят драстично !
  • 30 LexusVarna

    6 4 Отговор
    Обобщено: от инфантилноста на статията до крайната олигофрения в коментарите!
    Някой въобще от всички описани замисли се че не е задължително да е някакъв изрод - убиец за да се стигне до отнемане на книжката!!!
    Сетихте ли се че има хиляди проф.шофьори от 20 години които са по цял ден по 500 км. дневна на пътя и на които им свършват контр.точки бързо?! Достатъчни са три акта за шофиране без колан - с телефон без хендс фрии и трети без винетка и точките свършват! Без да са направили споменатите нищо фрапиращо!
    А те са всеки ден на пътя и шоф.книжка им е животоподдържаща!
  • 31 Биби

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Хюриет Сюлейманов":

    Ти пък що се фукаш? Аз имам книжка. И кво от това? Като карам внимателно, да не би отсрещният да ме е застраховал, че няма някой катил да ме засветне предно? Или пък както едно пиянде лъкатушеше и ме изпревари да засуче волана в повече и да ме одере отляво целият...? Трябва книжка! Товав се пак е вид учение! Но не трябват рекет лицензи за таксита, каквито паразитите бюрократи си пълнят гушките...! не трябва постоянната подмяна на разни изисквания за какво ли не, без да са пряко свързани с компетенцията! А тук БЮРОКРАЦИЯТА Е ГОСПОДАР, не партиите. Аз и сега твърдя, че не мога да карам добре.... самолет, танк, подводница, дори автобус. Като гледам как не се затварят вратите на нашият служебен и се чудя кой нормален датски шофьор би седнал в такава барака? А тук караме дори секънд едишън. Дори и булка секънд едишън ще си взема. Тук май само храната не е още секънд едишън? Дрехите, колите, жените, панелките, коопераците, заемите, ...всичко стана Секънд Едишън? Аз бих преименувал РБ на Нерепублика Секънд Едишън. Звучи готино, а и е достоверно... Депутати Секънд Едишън, пътища Секънд Едишън, аве всичко Секънд Едишън?
  • 32 Боко

    1 2 Отговор
    Бойко е виновен. И циганите. Преди Бойко всичко си беше у ред. А тия дето си правят гонки по софийските булеварди и помляха маса народ, до един са цигани. Тия с яко бръмчащите мотори и те май си падат малко м....ли. Е кво,не е ли така?
  • 33 Мариян

    1 2 Отговор
    ФАКТИ.БГ вие знаете ли в какво се състои работата на журналиста и на новинарската емисия било то сайт или друг вид. Статията ви ако е вярна може да се помисли над нея, но имайки впредвид силните лични мотиви , дали на автораа или на сайта си звучи като чиста проба МАНИПУЛАЦИЯ . Начина по който е написана, особено послеписа си за някой малък форум да си дикутирате мнение. Може да си смените и името от Факти на МНЕНИЕТОМИ.БГ
  • 34 Бойко е виновен

    2 1 Отговор
    Дали преди него е било наред или не, няма значение. Важното е той какво е направил през двата си мандата МВР да заработи? Нищо. А кой каквото и да казва, ако МВР не почне да си върши работата както трябва, нищо няма стане. Преди по-малко от един час минах в София до Паметника Левски към Подуене. Там винаги има коли и камиони спрели в нарушение и то на два реда. Такива има по цаля София, но този път до тях беше спряла полицейска кола и полицаите си говореха по телефона и никакви действия срещу нарушителите. Наглеците започват с малко и ако наемната ни армия (МВР) за борба с тях се ослушва, то за какво й плащаме? И нека дойдат партийците от правителството и от предишното правителство и от парламента и да кажат защо им се плаща?
  • 35 Хюриет

    2 6 Отговор

    До коментар #27 от "гоги":

    Ей ти ли ша ма учиш да пишъ правилно я се погледни самосебе си како си написал
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Лелее

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хюриет Сюлейманов":

    Значи като гледам как пишеш, не знам как си си прочел листовките ...
    И по темата:
    Как санкционираш хора, които карат без книжки, пияни и т.н. при условие, че по малките места е нещо страшно. брат'чед ти е местния полицай и какво - ще те глоби ли ?
    По големите градове това е по-трудно. Но всичко се почва от това, че на неграмотни дават книжки, купуват си ги и т.н.
    Докато КАТ не си върши работата - така ще е.
  • 38 КатШмат

    4 2 Отговор
    Ако проблема бяха циганите ок,ако проблема бяха тия без книжки ок,ще се намери решение,но проблема е мега голям и е в лошото състояние на пътищата,безброй ограничения и безсмислени знаци само защото някой си е отворил морга до пътя или кръчма,рибарник....,много са и пияните шофьори,проблем са също и опасно БАВНО каращите таратайки по първокласните пътища с по десет коли зад тях,както има максимална скорост,така трябва да има и минимална по първокласните и магистралите,ако ти е калпава колата си я карай по черни пътища.Полвината катастрофи са заради налапан телефон,да ми ядат буя,да ми ядат!
  • 39 Капитал

    4 1 Отговор
    Дрогираните са още повече. Шефчетата дори си бият наркотици, за да могат да работят извънредно. Познавам един такъв, работи дори на 31 Декември!
  • 40 Ром

    2 0 Отговор
    До БББ,и други които постоянно пишат против циганите.Г-да,запомнете веднъж за винаги,не циганите,турците,и помаците са виновни за това състояние в България.Има престъпници и нарушители.Престъпленията и нарушенията нямат етност има отделни индивиди които съгласно недоискованите ни закони трябва да си понесат наказанията.Не гледате ли всяка вечер по новините че много рядко катастрофират цигани и турци,повече катастрофи ги правят българи кажете че не е така.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.