Отидете към основна версия

17 089 5

Масова психоза цари в АПИ

  • масова-
  • психоза-
  • апи-
  • лазар лазаров
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Масова психоза цари в АПИ (Агенция "Пътна инфраструктура") заради нарушения на ръководството. В последните месеци са проведени процедури на много високи цени, надхвърлящи многократно цените на сходни поръчки от минали периоди, твърдят източници на Факти.бг. В областта на строителния надзор са постигнати рекорди, достигащи до 8% от стойността на строителството. Само за сравнение - цените на строителния надзор на АМ  Тракия стигаха до 0,8% от строителството.

На 22 май Лазар Лазаров е провел среща с Веселин Георгиев в сградата на АПИ. Тогава на Лазаров му е било обещано да остане на поста си. По този начин Веселин Георгиев щял да върне жеста на Лазаров за това, че е работел по магистрала „Тракия” като е доставял материали от собствената си кариера.

Преди време агенция ПИК съобщи за обществена поръчка сключена на 2 ноември м.г. между АПИ и дружеството „Строителство и поддържане на пътищата” със седалище Сливен. От документ ставало ясно, че в обединението участват фирмите „Биндер” и „Пътно поддържане”. Предмет на поръчките е зимно снегопочистване и ремонтно възстановителни операции при аварийни ситуации. Договорът бил сключен за 4 години и е за над 2 милиона лева.

Според ПИК още с встъпването си в длъжност като началник на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Лазар Лазаров е дал зелена светлина за сключването на обществената поръчка с фирма „Биндер”, както и, че бе уволнена шефката на Областното пътно управление в Сливен Лиляна Домусчиева . И в случая се упоменаваше, че едва ли е без значение и факта, че преди да се възкачи на ключовия пост Лазаров е бил назначен от Веселин Георгиев за шеф на лабораторията на Пътния фонд.

В същото време хората продължават да протестират за дупките по пътищата и се питат докога ще плащат на държавата, а колите им ще се трошат в зейнали кратери. Кой носи отговорността? Хората искат да имат прозрачност, и нямат вече търпение и търпимост за комисионните на този или онзи.
 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Стефан Чайков е новият шеф на АПИ

    Инж. Стефан Чайков е новият председател на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Досегашният председател на УС на А ...
    27.08.2013
    2 604
    0