Отидете към основна версия

3 478 16

Ангел Домусчиев за Левски: Обичат мачове през три дни, ама друг да ги играе...

  • левски-
  • станимир стоилов-
  • ангел домусчиев

Спортният журналист разкритикува Станимир Стоилов и колегите му за поредния отложен мач от Първа Лига

Снимка: БГНЕС

Левски получи поредно отлагане на мач от Първа Лига след триумфа си в Лигата на конференциите срещу ПАОК. Миналият уикенд мачът със Славия отпадна, а през идния няма да се играе този с Черно море. Преди няколко месеца обаче Станимир Стоилов заяви гордо, че „обича мачовете през три дни“. Точно за тези думи се захваща спортният журналист от „Топспорт“ Ангел Домусчиев, за да напише тежка критика към „синия“ старши-треньор и колегите му от „Герена“.

Ето и коментара му, публикувам без редакторска намеса:

Беше отложен мачът на Левски със Славия. От Славия не желаеха това. Днес беше отложен и мачът на "сините" с Черно море. Едва ли и варненци искат това...

Да, Левски направи подвиг и отстрани ПАОК в турнира Лига на конференциите. Но сега от Хамрун ли се страхуват? Този отбор играе в Европа след пауза от... 30 години!

"Сини" глашатаи надигат вой до небесата, когато се отложи мач на ЦСКА. Нещо, което се случва много рядко. "Червените" имаха гостуване на Базел в плейоф за влизане в групите на ЛК. Не отложиха дербито им с Локомотив в Пловдив и ЦСКА загуби. След това победи Базел с 3:1 в Швейцария.

Други "сини" глашатаи побързаха да омаловажат успеха на ЦСКА след отстраняването на Виктория (Пилзен). Тръгнаха коментари как Лига на конференциите бил слаб турнир, подобен на Интертото. Там имало само слабаци и не било кой знае какво да влезеш в групи. Сега същите те сигурно не са спали от вълнение след Солунската приказка. А влизане в групите може би ще предизвика дебат за обявяване на евентуалната дата за нов национален празник.

Да отлагат. Ако решат, да отложат всички мачове на Левски, докато играят в Европа.

Но да припомним думи на Разказвача на приказки Станимир Стоилов от 08.04.2022 година...

"Влизаме в цикъл, в който ще играем през 4-5 дни. Аз много харесвам това, защото така във всеки мач играчите могат да бъдат на максимум и да вдигат динамиката. Аз обичам по-сгъстения цикъл", каза тогава Мъри.

Сега остава да пожелаем успех на Левски срещу спартанците от Хамрун и още отложени мачове, ако поискат.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 27 гласа.

Свързани новини