Отидете към основна версия

1 186 18

Кристиян Иванов пред ФАКТИ: Хазартът трябва да бъде правилно и добре регулиран (ВИДЕО)

  • кристиян-
  • иванов-
  • хазарт-
  • регулатори-
  • бизнес

Забраната на реклама в медиите се усети, но дали ще има положителен ефект за обществото…, пита гостът

Снимка: Факти.бг

Върху хазарта битува една сянка от десетилетия. По темата не се говори много. Общо взето през него много лесно се източват пари. От широката общественост към богатите. И тук идва проблемът за социално слабите. Като цяло хазартът си е един бизнес на пазара. Така е при тютюнопушенето , при продажбата на алкохол. Няма нищо лошо в хазарта, но трябва да бъде правилно и добре регулиран. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ д-р Кристиян Иванов.

Попитан дали забраната в медиите ще даде на ефект върху разпространението на хазарта, той каза, че трябва време, за да може да се анализира ситуацията.

„Забраната на реклама в медиите се усети, но дали ще има положителен ефект за обществото… Ще видим след време. Нали помним времето, когато забраниха тютюнопушенето, а после го разрешиха частично в една предизборна кампания. Надявам се, че няма да се стигне до такъв прецедент. В предишното Народно събрание това решение се взе в последния ден, но ще бъде много цинично, ако се промени. Българите, за да бъдем обективни, имаме относително кратка памет. Възможно е да се случи, но ефектите от тази промяна ще се усетят в дългосрочен план. Трябва да мине малко време, за да се направят новите оценки, нова регулация“, добави гостът.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини