Отидете към основна версия

8 705 12

Тръмп погва мексиканците и мюсюлманите

  • доналд тръмп-
  • стена-
  • сащ

Очаква се днес да бъде обявен строежа на стената по границите

Снимка: Shutterstock

Днес се очаква президентът на САЩ Доналд Тръмп да обяви плановете си за строеж на стена по границата с Мексико, съобщи Би Би Си.

В Twitter Тръмп обяви, че днес планира „голям ден“ за националната сигурност. Очаква се днес той да подпише няколко изпълнителни заповеди. Те са свързани с имиграцията и сигурността на границите.

Очаква се да се въведе „екстремно проучване“ за хора, влизащи в страната от 7 страни. Повечето от тях са мюсюлмански от Близкия Изток и Африка.

„Голям ден за националната сигурност се планира утре. Освен всичко останало, ние ще построим стената“, написа Тръмп в Twittr.

Още по време на президентската си кампания Тръмп обеща, че ще построи голяма стена по границите с Мексико. Тя трябва да ограничи наплива от мексикански имигранти към САЩ.

Планират се и мерки, които да принудят няколко града да си сътрудничат с военните по екстрадирането на имигрантите. Става въпрос за градове, които не арестуват или задържат имигранти, които живеят нелегално в тях.

Тръмп отправи и предупреждение към властите в Чикаго. Той изрази готовност да прати федерални агенти в града, ако там не бъде ограничена престъпността.

Очаква се ограниченията за имигранти да важат за страни като Ирак, Иран, Либия, Сомалия, Судан и Йемен.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини