Отидете към основна версия

4 638 27

САЩ искат Германия в атака срещу Сирия

  • германия-
  • сирия-
  • сащ

Американски представители се опитват да убедят германските власти

Властите в САЩ открито са поставили въпроса за участието на Германия при евентуални удари в Сирия, съобщи Das Hadndelsblat.

Западът се противопоставя на евентуална офанзива от страна на правителствените сили срещу провинцията Идлиб. Силите на сирийския президент Башар Асад имат подкрепата на Русия.

САЩ вече обявиха, че ще нанесат удари, ако се получат нови известия за химически атаки от страна на правителствените сили. Германски официални лица вече намекнаха, че при подобен сценарий, тяхната страна също може да се включи в евентуална атака.

„Най-добрият начин да се демонстрира политическа подкрепа не са речите, а военната солидарност. Подкрепата на съюзниците от НАТО е важна за САЩ и то ако е политически мотивирана. Говоря за вътрешна подкрепа. Ще е добре ако президентът на САЩ Доналд Тръмп може да заяви, че и други стоят до нас“, заяви специалният пратеник на САЩ за Сирия Джеймс Джефри.

Информациите за евентуално участие на германския Бундесвер предизвика сериозни дебати в управляващата страната коалиция. Според експерти няма правни основания за такова участие.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Германия иска диалог с Русия

    Русия и Европа са далеч от нормалните отношения, но Русия не трябва да се изолира. Това заяви германският президент Франк – Валтер Щайнмайер, ци ...
    17.09.2018
    1 924
    9
  • Германия намекна за атака в Сирия

    Германският канцлер Ангела Меркел намекна, че е възможно Германия да се включи във въздушни удари, ако в Сирия отново бъде използвано химическо оръжие ...
    12.09.2018
    4 159
    17
  • Германия готова да удари Сирия

    Германия обмисля възможността да се включи към възможни удари срещу цели в Сирия, съобщи Билд. В момента сирийските правителствени сили са обградил ...
    10.09.2018
    5 802
    32
Новини по държави: