Last news in Fakti

14 Септември, 2018 19:02 4 629 27

САЩ искат Германия в атака срещу Сирия

  • германия-
  • сирия-
  • сащ

Американски представители се опитват да убедят германските власти

Властите в САЩ открито са поставили въпроса за участието на Германия при евентуални удари в Сирия, съобщи Das Hadndelsblat.

Западът се противопоставя на евентуална офанзива от страна на правителствените сили срещу провинцията Идлиб. Силите на сирийския президент Башар Асад имат подкрепата на Русия.

САЩ вече обявиха, че ще нанесат удари, ако се получат нови известия за химически атаки от страна на правителствените сили. Германски официални лица вече намекнаха, че при подобен сценарий, тяхната страна също може да се включи в евентуална атака.

„Най-добрият начин да се демонстрира политическа подкрепа не са речите, а военната солидарност. Подкрепата на съюзниците от НАТО е важна за САЩ и то ако е политически мотивирана. Говоря за вътрешна подкрепа. Ще е добре ако президентът на САЩ Доналд Тръмп може да заяви, че и други стоят до нас“, заяви специалният пратеник на САЩ за Сирия Джеймс Джефри.

Информациите за евентуално участие на германския Бундесвер предизвика сериозни дебати в управляващата страната коалиция. Според експерти няма правни основания за такова участие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българче

    67 2 Отговор
    Приказки за малоумни.

    Причината е ПАРИ.

    Малко хора знаят, че войната в Ирак беше органирана САМО от задокеанските говеда (нагличаните само лаеха), обаче задокеанските говеда поискаха от Германи я и Япония да платят войната.
    Нито една от тях обаче не плати НИЩО. Впрочем, от там тръгна необратимия фалит на кочината и вече двайсетина години се отлага с нови заеми и печатане на гъзпапир.

    Коментиран от #13

  • 2 Бъргарин

    14 0 Отговор
    ГЕРМАНИЯ ИСКАЛИ ДА НЯМА ГАЗ РУСИЯ.
  • 3 ами сега

    47 1 Отговор
    То много удобно тъй, тъпите нагли кравари искат други да се бият вместо тях, да им прикриват посраните задници, ама вече все по-малко им се връзват на номерата щото срещу Русия боли батко, не е като да разбиеш някоя малка смешна държавичка и да се правиш на много велик после.
  • 4 театъра работи

    39 0 Отговор
    Ясно! Затова военната министърка на Германия заяви, че може и да участват. Имало е натиск от САЩ за проява на евро-атлантическа солидарност. И понеже американските войски в Германия са повече от германските, няма как да не приемат....
  • 5 Ффф

    40 0 Отговор
    Щом САЩ и Израел са против Асад, явно човека си върши работата.
  • 6 НАТО МИРО ТВОРЕЦ

    1 51 Отговор
    Понеже нискостеблените тъпанари в кремъл не разбраха провала Югославия, сме принудени да им дадем урок в Сирия. Този път, за по-ясно ще опитат и германската мощ. Ще им се повръща от загубите причинени от германци. Ще вият до небето, че пак Германия ги мачка.

    Коментиран от #7, #14, #26

  • 7 ОТАН памперс

    44 1 Отговор

    До коментар #6 от "НАТО МИРО ТВОРЕЦ":

    Понеже немците много ги мачкаха, руснаците взеха та си направиха парад в Берлин!
    Има около 74 години от тогава!
    Но посерко с промит мозък, не знае да прочете малко история!
  • 8 Приказки под шипковият храст

    24 0 Отговор
    Има 3 нации, в които населението им генетично се ражда готово за война- Германци , руснаци и българи. Войници които се бият с воля ,и упорство , до победа , или смърт , армии които не напускат окопите ,бягайки през глава, загубите , несгодите , ужасният климат , численото и технологично превъзходство на противника , само ги озлобяват повече. САЩ много добре знаят , че при един конфликт за установяване контрол над територия, с конвенционална армия и въоръжение , руснаците имат респект само от германците, останалите не ги броят за живи. САЩ много биха искали да впрегнат , тази германска военна жилка , да оре на тяхната нива. Но германците водят пацифистка , и полу-колониална своя политика. Германската конституция съвсем умишлено гласи , армията , не участва във външни конфликти , и пази само своите териториални граници, и това се видя съвсем ясно , когато САЩ накараха Германия да поведе военна коалиция от европейски държави да отвоюват отново Крим от руснаците 2014г. И отказа на Германия да воюва на страната на Америка,постави САЩ в крайно неловко положение , разклати техният авторитет на водеща първа световна сила, и роди крилатата фраза - Европа да го д.ха. Сега се опитват със Сирия , и най- вероятно ще последва нов отказ на васала , и нови санкции срещу Германия , от господаря. Има голяма вероятност да ни накарат да се готвим за война и ние, както и други държави. Не му завиждайте на Бойко за това последно пътуване в Америка , което му предстои.

    Коментиран от #9, #16, #20

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Реалист

    26 0 Отговор
    Евреите искат Германия в Сирия. Вадят кестените с чужди ръце - колко удобно.
  • 11 Приказки под шипковият храст

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "ivan4o":

    А ти като си остър - забий се в земята.
  • 12 Барчо

    20 1 Отговор
    Мястото на джихадистите е под земята в бездиханно състояние. Никой да не пречи това да се осъществи в Идлиб, където са се насъбрали тия амеби. Иначе ще се разбягат по света, включително и в България. Не трябва да се раболепничи, а трябва държавниците да работят за това за което са избрани там. За собствения си народ!
  • 13 ТОЧКАТА

    16 0 Отговор

    До коментар #1 от "българче":

    Аз ЗНАМ...но само ..първата част...НЕ знаех че са се ДРЪПНАЛИ И НЕ СА!!!ПЛАТИЛИ!!!Браво на тях...Америка е обхваната от манията да контролира ГЛОБАЛНИ ПРОЦЕСИ !!!За целта исзползва БРИТАНСКИимперски опит,дипломация,НПО,ДЪРЖАВНИ ГЛОБАЛНИ СТРУКТОРИ/СТО,ООН,СУИФТ,БОРСИ,МВФ,СБ,БАНКОВА СИСТЕМА И ПРОДУКТИ,УИНДОУС,ОРАКЪЛ,ЕПЪЛ,за петрокомпаниите да не говорим...Проблемът е ЛИЦЕТО!!!!Трябва да имаш чисто лице!!!!!А друг да бъде осран.....Ама то КОЙ ИСКА да бъде осран ...освен нашио......
  • 14 Барчо

    22 0 Отговор

    До коментар #6 от "НАТО МИРО ТВОРЕЦ":

    Яката германска военна мощ се състои от три германски войника и един американски войник. Такова е съотношението на германската армия. Германците отново и за пореден път няма да участват в американски филм. Северен поток 2 ще има, въпреки неистовите напъни на краварите да няма. А що се отнася до руската ненамеса за югославския случай, то тогава руснаците във военно положения бяха стигнали до абсолютната нула, благодарение на горби и елци. Руснаците все пак не са самоубийци. От тогава до сега обаче изтече много вода и ......
  • 15 Усмивката

    0 16 Отговор
    Е...РУСОИДИТЕ тука са пред истерична криза...може се очаква и самоубийства
  • 16 Усмивката

    0 16 Отговор

    До коментар #8 от "Приказки под шипковият храст":

    Ти къде видя руснаци да се раждат войни.В някоя приказка за Великата Отечествена война ли.Че то там руснаци ли се биха.Я вземи прочети малко за ордите на Чингиз Хан.Как са ги згазили руснаците за 20 дена.И прочети за българитеи Сребърна България .Как Чингиз Хан така и не доживява да види Българите победени.
  • 17 Гост

    13 0 Отговор
    Ало "усмивката" ,много обичаш да четеш приказки. Я малко се порови из наистина сериозна информация и не плямпай врели-некипели

    Коментиран от #21

  • 18 Само Ердоган може да спре офанзивата

    9 1 Отговор
    Което и прави засега, но не се знае докога. Западните меки китки никой не ги бройка и за сливи
  • 19 А кого ли не иска САЩ ?

    6 0 Отговор
    Само САЩ НЕ иска САМА да го престилка ! Кога САЩ Е вадила горещи кестени САМА ?
  • 20 Хахаха

    0 7 Отговор

    До коментар #8 от "Приказки под шипковият храст":

    Има 3 нации, в които населението им генетично се ражда готово за война- Германци , руснаци и българи. ------ кактова твърдение корелира с 8 те ратайски века?
  • 21 Усмивката

    5 0 Отговор

    До коментар #17 от "Гост":

    През 1223 след победата над руските и кипчакските армии в битката при Калка, монголската армия под ръководството на Субутай и Джебей е изпратена да покори Волжка България.Дотук в историята войските на Чингис хан са разглеждани като непобедими. Обаче през 1223 българите побеждават монголците при така наречената Овчата битка. ...това приказка ли е.???

    Коментиран от #22

  • 22 Само, че това са

    0 2 Отговор

    До коментар #21 от "Усмивката":

    Онези другите българи приели исляма и запазили оригиналният си български език.
  • 23 Усмивката

    3 6 Отговор
    Тяхната държава на българите е била унищожена заради тяхната твърдост и непокорство.А меките руси са станали васали ,покорници,на монголите за 300 години напред.Ето това е руската история
  • 24 Бъргарин

    3 0 Отговор
    до осмивката то Явно е имало добри БЪЛГАРИ НО СЕ ГА СЕ БРОЯТ НА ПРЪСТИ
  • 25 Манго Мангала

    5 0 Отговор
    Не разбрах баба Гела ще воюва ли в Сирия ... И ако замине за фронта дали си е приготвила достатъчно памперси ... Дали пъ да не замина и аз за там , да се опитам да я пленя ...Но се чудя има ли къде да я изкъпя ... Не че съм геронтофил , но бих си направил гъди - гъди на егото ... , за яд на наш Боко ...Само той ли ще я целува ...
  • 26 Измии си краката

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "НАТО МИРО ТВОРЕЦ":

    И си лягай да спиш 8 i 17 e!!!
  • 27 гого

    0 0 Отговор
    Войните в БИ беше по инициатива на израел. Те бяха онези които бомбардираха ядрената центра на Ирак. AIPAC е чудовище кото използва краварите за свои цели. А сега си имата марионетка в Белия Дом, който изпълнява циониския план за пълно ликвидиране на Близкия Изток. Сирия е поредното парче от пъзела. Русия не е ясно чии интереси защитава при положение, че военнопрестъпникът Натаняхо живее в Москва и отскача до израел само когато е необхдимо.
Новини по държави: