Отидете към основна версия

2 Декември, 2018 08:29, обновена 2 Декември, 2018 08:29 11 447 31

Путин разговаря "на крак" с Тръмп

  • г-20-
  • арженина-
  • владимир путин-
  • доналд тръмп-
  • русия-
  • сащ

Американците провалиха срещата в Париж, категоричен беше руският държавен глава

Снимка: БТА/АР

Президентът на Руската федерация Владимир Путин съобщи, че е разговарял „на крак“ с президентът на САЩ Доналд Тръмп, предаде агенция "Фокус", позовавайки се на "Интерфакс".

„Доналд Тръмп е човек с характер и много опит. Що се отнася до сривът на предварителните договорености за срещата, преди всичко искам да кажа, че инициативата идва от американска страна. След провалената среща в Париж, не желаех да развалям планирания работен график в рамките на мероприятията, свързани със 100-годишнината от краят на Първата Световна война, за да не създавам проблем на домакините“, обяви Путин на пресконференция по време на срещата на Г-20.

„Пристигнахме в Буенос Айрес. Но видяхте, за съжаление, че се сблъскахме с тази провокация в Черно море. Поради тези съображения американската страна счете за целесъобразно срещата да не се проведе“, заяви Путин.

„Въпреки това, както всички общуват „на крак“, така и ние с президента Тръмп поговорихме накратко“, добави руският президент.

„Аз отговорих на неговите въпроси, свързани с инцидентът в Черно море. Той има своята позиция по въпросът и проблемът, аз – моята. Всеки остана на своето мнение. Във всеки случай го информирах за нашата гледна точка относно този инцидент“, заяви Владимир Путин. Той отбеляза, че Г-20 спокойно реагирала на Керченският инцидент, който той отново нарече планирана провокация.

Президентът на Русия изрази надежда, че срещата с президентът на САЩ Доналд Тръмп рано или късно ще се състои.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: