Отидете към основна версия

5 593 149

Турските снайперисти са като терористи

  • турция-
  • сирия-
  • сащ

Нов скандал между САЩ и Турция

Снимка: Shutterstock

Говорителят на американските коалиционни сили в Сирия обвини турски снайперисти, че се държат като терористи, стреляйки по цивилни граждани в зоните, контролирани от кюрдите, съобщи „Дейли Сабах“.

Полковник Шон Раян излезе със специално изявление в Twitter.

“Специалните сили на САЩ са патрулирали между Рожава и Турция, след което турски военни с терористични наклонности, са стреляли по цивилни граждани. Те са убили малко момиченце , прибиращо се от училище“, написа Раян.

Неговото съобщение бе разпространено от журналист на Bild. По-късно Раян заяви, че е станала неточност в публикуването на съобщението и го изтри.


Той получи обвинения от турски медии, че разпространява фалшиви новини. В момента САЩ се противопоставят на намеренията на Турция да организира нова военна акция срещу сирийските кюрди.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Турция е готова за военна акция в Сирия

    Всеки момент Турция може да започне нова военна акция в Сирия. Това обяви турският президент Реджеп Ердоган, цитиран от Дейли Сабах. Ердоган заяви, ...
    17.12.2018
    2 854
    21
  • Анкара: САЩ ни пречат да ударим в Сирия

    Турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу заяви, че според него САЩ опитват да ограничат възможностите на турските сили в Сирия и да попре ...
    17.12.2018
    5 501
    60
Новини по държави: