Отидете към основна версия

4 444 34

Генерал Ратко Младич е на прага на смъртта

  • ратко младич-
  • слободан милошевич-
  • босна-
  • хага

Лекарите в затвора обаче не завели Младич в болница, за да се направят изследвания и да се постави точна диагноза

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Здравословното състояние на бившия командир на босненските сръбски сили от времето на войната Ратко Младич от ден на ден е все по-лошо, съобщи синът му Дарко Младич.

Най-голям проблем е катастрофалната кръвна картина. Хемоглобинът му преди десетина дни бе критичен - 4,9, а сега е още по-лош и е спаднал на 4,4. Нормално е да бъде между 8 и 11. Това заявил за "Новости" Дарко Младич, посочвайки, че семейството е много загрижено, предава БТА.

Сръбските лекари, които са ангажирани от защитата, са убедени, че генералът има вътрешно кървене, заявил Дарко. Лекарите в затвора обаче не завели Младич в болница, за да се направят изследвания и да се постави диагноза. Миналата седмица му е било направено кръвопреливане, но това е недостатъчно.

Семейството се страхува от най-лошото, тъй като състоянието му е тревожно. Би трябвало да бъде в болница. Макар от седмици да призоваваме, изобщо не предприемат необходимото лечение. Също така не ни дават цялата му здравна документация, посочва Дарко.

Синът на Ратко Младич заявил, че когато се чува по телефона с баща си, забелязва, че той е много уморен и изтощен, пише в. "Новости".

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 13 гласа.

Свързани новини