Отидете към основна версия

722 0

Тайван направи дарение от $11,09 млн. за Филипините

  • тайван-
  • филипини

Супер бурята удари Филипините на 8 ноември. При нейното преминаване загинаха близо 5000 души, а други 10 млн. пострадаха

Правителството и народът на Тайван направиха дарение от $11,09 млн. за Филипините. Сумата ще се използва за предотвартяване на последствията от преминаването на тайфуна Хайян, съобщиха от пресслужбата на външно министерство на Тайван.

Супер бурята удари Филипините на 8 ноември. При нейното преминаване загинаха близо 5000 души, а други 10 млн. пострадаха.

Тайван беше сред първите, които се притекоха на помощ на бедстващите филипинци, припомни външният министър Дейвид Лин. На третия ден на филипинското правителство беше предоставено дарение от $200 000 в брой, които да се използват за покриване на оперативните нужди. Веднага след това бяха изпратени военни-транспортни самолети и кораби от ВМС, натоварени с помощи за пострадалите от тайфуна Хайян райони.

Тайван ще продължи да се интересува и ще помага във възстановяването на Филипините след бедствието. Манила е един от най-важните партньори в региона за Тайпе, отбеляза Дейвид Лин.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини