Отидете към основна версия

1 171 5

ЕК предоговаря количествата доставяни ваксини на "Модерна" против COVID заради намаляла необходимост

  • ваксина-
  • коронавирус-
  • модерна-
  • европейска комисия

Предвижда се предвидените доставки за летните месеци да бъдат отложени за есента и следващата зима, когато може отново да бъдат необходими за поредни подсилващи дози

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Европейската комисия съобщи, че е предоговорила доставките на количествата от ваксината против ковид на американската компания "Модерна".

Предвижда се предвидените доставки за летните месеци да бъдат отложени за есента и следващата зима, когато може отново да бъдат необходими за поредни подсилващи дози.

Комисията е предприела предоговарянето, за да бъдат доставките съобразени с нуждите на държавите от ЕС, се отбелязва в съобщението. Отчита се, че отлагането на пратките може да ускори доставянето на ваксина, съобразена с новите разновидности на вируса на болестта. ЕК допълва, че предвижда да сключи сходни споразумения за разсрочване и с други производители на ваксини.

В договора на ЕК с "Модерна" първоначално бе заложена доставката на 150 милиона дози ваксина за тази година. Комисията сключи споразумения за доставка на ваксини също от "Пфайзер", "АстраЗенека", "Янсен" и "Кюрвак".

Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 9 гласа.

Свързани новини