Last news in Fakti

9 Юни, 2022 19:54 1 815 4

Шанхай и Пекин се връщат към локдауните заради COVID-19

  • китай-
  • пекин-
  • шанхай-
  • коронавирус-
  • локдаун-
  • пандемия

Вчера в Китай бяха обявени 240 нови случая, от които 140 без симптоми

Шанхай и Пекин се връщат към локдауните заради COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Части на китайския икономически хъб Шанхай са от днес отново под .окдауни заради COVID-19, а в най-населения квартал на Пекин са забранили развлекателни прояви, предаде Ройтерс.

В Шанхай започва нова кампания за тестване за коронавируса на милиони жители, а новината за локдауна в двумилионния квартал Минхан се отрази отрицателно на фондовите борси. Наскоро в двата града бяха облекчени рестрикциите, но впоследствие страната възприе политика за "нулева динамика на COVID", въпреки че нивото на разпространение на заразата в Китай е значително по-ниско от средното за света. Новият подход цели да прекъсва максимално бързо веригите на предаване на заразата.

След края на двумесечния локдаун в Шанхай на 1 юни днес местните власти регистрираха три нови случая в популярен салон за красота, обслужил през последните осем дни 502 клиенти от 15 от 16-те района на града, пише местна медия. Проучване установило, че 16 служители от салона не са преминали задължителните всекидневни тестове за COVID-19.

Властите в пекинския квартал Чаоян с над 3 млн. жители са забранили развлекателни прояви и са затворили три интернет кафенета. Съдържателите на четири бара са били уведомени да се поставят под самоизолация.

Вчера в Китай бяха обявени 240 нови случая, от които 70 със и 140 без симптоми.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Караджов барбадоса

    10 6 Отговор
    Ако Славун и Кариманскй бяха взели БНБ шяха да откраднат златния резерв.

    Коментиран от #3

  • 2 Тия са малоумниии

    18 1 Отговор
    Ужас, ма кал може за 240 случая да разказват играта на милиони хора,.
    Ако видите в София да се разхождат хора с маски, китайци са.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Подготовка за есента

    8 0 Отговор
    Срещнете ли статия за к о в и д или м. ш а р к а или новия х е п а т и т, четете задължително само последните 2-3 изречения. Там е скритата информация. Цитирам от края на новината: "...задължителните всекидневни тестове за COVID-19". Това е едно от нещата, които са ни намислили и на нас за есента.