Last news in Fakti

2 Юни, 2022 17:38 1 155 5

ЕК предоговаря количествата доставяни ваксини на "Модерна" против COVID заради намаляла необходимост

  • ваксина-
  • коронавирус-
  • модерна-
  • европейска комисия

Предвижда се предвидените доставки за летните месеци да бъдат отложени за есента и следващата зима, когато може отново да бъдат необходими за поредни подсилващи дози

ЕК предоговаря количествата доставяни ваксини на "Модерна" против COVID заради намаляла необходимост - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Европейската комисия съобщи, че е предоговорила доставките на количествата от ваксината против ковид на американската компания "Модерна".

Предвижда се предвидените доставки за летните месеци да бъдат отложени за есента и следващата зима, когато може отново да бъдат необходими за поредни подсилващи дози.

Комисията е предприела предоговарянето, за да бъдат доставките съобразени с нуждите на държавите от ЕС, се отбелязва в съобщението. Отчита се, че отлагането на пратките може да ускори доставянето на ваксина, съобразена с новите разновидности на вируса на болестта. ЕК допълва, че предвижда да сключи сходни споразумения за разсрочване и с други производители на ваксини.

В договора на ЕК с "Модерна" първоначално бе заложена доставката на 150 милиона дози ваксина за тази година. Комисията сключи споразумения за доставка на ваксини също от "Пфайзер", "АстраЗенека", "Янсен" и "Кюрвак".


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро Острото

    18 0 Отговор
    За България дайте три милиарда бройки вакса
  • 2 ТаУмВзе

    19 0 Отговор
    Нали в тия вакси има Маймунски гени бре! За това ни монтират мамунска шарка, която ще Мутира точно чрез ваксите. Бонус, това е Само за сляванският Геном.
  • 3 Питам

    18 0 Отговор
    Кой ги плаща ...

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Анчо

    0 0 Отговор
    Спокойно септември новата вълна ще започне да вилнеее. Историята показва че първо е Китай и след няколко месеца се разпространява навсякъде.