Last news in Fakti

4 Февруари, 2016 10:50 21 535 36

Lada ще превзема немския пазар с модерен имидж

  • автоваз-
  • lada-
  • granta-
  • kalina
Lada ще превзема немския пазар с модерен имидж - 1

АвтоВАЗ се готви за сериозна офанзива на най-големия пазар на Стария континент. Автомобилният гигант от Толиати смята да се възползва максимално от изразената готовност на руското правителство да компенсира разходите за транспорт на коли за износ и привеждането на продукцията в съответствие с европейските стандарти.

Lada ще превзема немския пазар с модерен имидж

Продажбите на АвтоВАЗ в Германия са скромни, но стабилни. От тази седмица към предлаганите там Granta, Kalina и 4х4 ("Нива") ще се присъединят модификациите 4x4 Urban и Kalina Cross.

"Всъдеходната" Kalina Cross ще се предлага за €8 990. За тази сума купувачът ще получава комби с 1.6-литров двигател с мощност 98 к.с., покриващ екологичната норма Евро 6, два еърбега, стабилизираща програма, климатик, аудиосистема и подгряване на предните седалки. Немският сайт на Lada рекламира модела като Der Abenteurer ("Приключенецът").

Lada ще превзема немския пазар с модерен имидж

В Германия Kalina Cross ще бъде най-евтиното предложение в сегмента на субкомпактните псевдокросоувъри. Най-близкият по цена конкурент Dacia Sandero Stepway струва €9 590, но има много по-бедно оборудване.

Немското представителство на АвтоВАЗ е избрало интересно прозвище и за добрата стара "Нива". Lada 4x4 Urban ще привлича купувачи с прякора Der Hipster ("Хипстърът") и цената от €11 990. За сравнение най-близкият като всъдеходни качества конкурент на руската класика Suzuki Jimny струва най-малко €15 590.

Подробни технически характеристики за моделите на Lada - ТУК


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    4 3 Отговор
    По стародавна традиция руснаците в танковете си влагат най-модерно оборудване, а в колите си от времето на Бащицата Махно и тачанките.
    Новият им танк АРМАТА Т-14 е с реверсивна автоматична скоростна кутия , осем скорости напред, осем назад, с активно окачване на опорните ролки и датчици за характеристиките на терена, вози като ладия. А Ладата дървена каруца.

    Коментиран от #7, #21

  • 2 сс

    4 4 Отговор
    Явно не си се возил в нещо различно от Жигули... Грантата особено вози чудесно, Калината си е малка колица, продрусва, но и равнозначните от нейния клас Хонди, Мазди, Опели, Полота и там подобни возят по абсолютно същия начин.
  • 3 Еж

    1 5 Отговор
    Абе,много са хубави Ладите,много са здрави,много са евтини...!Ама нещо не виждам да ги карат много!!!Познайте защо?
    Защото са пълна скръб.Не знаеш къде и кога ще те остави на пътя!

    Коментиран от #5

  • 4 Патриотично

    2 1 Отговор
    Айде чак когато Волен слезне от Шкодата и се качи на Лада да говорим пак.
  • 5 Скръбта

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "Еж":

    Явно ти се изказваш неподготвен.
    Работя с пътна помощ и най- отговорно мога да заявя,че
    не съм виждал закъсала лада освен катастрофирала.Не са
    цел на покупка на селяните от града,че не са гъзария с,
    която да се изфукат като идат на село за буркани.Иначе за
    парите,който даваш получаваш съответното качество.А
    пък доста тарикати искат за тия пари да карат Бентли.

    Коментиран от #22, #30

  • 6 Я люблю водку водку

    1 3 Отговор
    При наличие на немски и японски коли
    кой луд ще даде пари за руска тарантайка?
    От Русия бих си купил само булка и то с уговорка след една седмица развод..
    На втората седмица може да фалира човек или да обикаля с рога.
  • 7 честно

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "mediator37":

    Що имам чувството че ДРЪНКАШ ЕДНО И СЪЩО Много си предвидим

    Коментиран от #9

  • 8 ДФСГХСД

    1 1 Отговор
    АРМАТА T34 Q WIDEHME WECHE NA PARADA HAHAH
  • 9 mediator37

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "честно":

    В статията за турските кучета кангали, преди 20 минути пишеш следното:
    "До коментар #14 от "Vasik Atanasova":
    Образовай се и тогава драскай .Запълваш ефира с празнословия "

    В тази статия изхвълянката ти под №7 е връз мен.
    Още върху колко души ще си излееш помията?

    Коментиран от #18, #20

  • 10 Бойко Харам

    1 4 Отговор
    До 7:

    Не си виждал закъсала Лада по две причини:

    - има твърде малко останали
    - от малкото останали - за да я видиш на пътя, първо трябва да е запалила

    В момента работят усилено над нововъведение, което ще е готово през 2020г и ще позволи на стъклата на Ладите вече да не се запотяват.
  • 11 гост

    2 1 Отговор
    Дизайн и цена имат, но дали качестовото им е добро? Преди време тестваха лади доставяни в европа и след третото спиране колата продължаваше още 10 метра напред, скоростен лост и копчета бяха хлабави, пластмасите на таблото са опечени още преди да е доставена на клиента, вратите имаха един пръст разминаване по височина още в салона. Дали и новите им са такива, не се знае, като направят тестове тогава ще се знае поне малко повече.
  • 12 Краси

    1 1 Отговор
    Тия братушки няма да престанат да затрупват планетата с откровени боклуци..
  • 13 SEAT

    0 1 Отговор
    последните години много лади ниви се появиха в Испания . При техния стандарт то е равно като у нас да поддържаш велосипед. Друг е въпроса че нивата струва колкото първоначалната вноска на един хубав джип, интересен е факта че там от къде минеш с нивата малко хубави джипове останаха дето могат да стигнат до там не говорим да минат.
  • 14 Нов чо

    2 2 Отговор
    Тези по-проходимите са чудесни за 'софиянци'.) Това да си отидат до родните места , да си докарат буркани ,сланинка нещо тикви -каквото са им произвели там нали . Айде наздраве !!!
  • 15 да

    0 1 Отговор
    на първо място бранда лада нива и сие ще се насочи към германският фермер като ги предлагат със беплатен инвентар-ремарке за извозване на торта от фермите им което е напълно рационално и достъпно със екстрите които предлагат различните модели лада..
  • 16 jambazina

    1 1 Отговор
    Таа Калина Абентойрер я имам на горублене нов фнос, карана е от дедо в Чокотска област, ходил е с нея само на пазар до близкия град на 300 км.
  • 17 Роман Ценов

    1 1 Отговор
    Мислех си ,че лада им е спряла прозводството на тези автомобили.
  • 18 честно

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "mediator37":

    Да на Информирани и Образовани лица вече е нормално да ги наричат помиари но в този и много други случай ще отделя време ако не да отговоря поне да разясня на интересуващите се че тази порода произлиза от Арменски вълкодав който заедно с Кавказката овчарка Ирландския вълкодав и на първо място Алабай -средноазиатски вълкодав са на върха на Кучешката пирамида по Естествен Подбор и по който е доказано че Предаността Смелостта и Умствена съзидателност надвишават останалите породи а също и на много двукраки същества
  • 19 селянка

    1 2 Отговор
    Най сетне ще си купя кола , за да си ходя на нивите , по-евтино ще ми излезе от разходите за трактора....да живеят братята братушки!

    Коментиран от #33

  • 20 честно

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "mediator37":

    Много правилно се наричаш "душа" . ТРЯБВА ДА БЪДЕШ ЛИЧНОСТ ако ти СТИСКА
  • 21 бум бам

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "mediator37":

    Баща ми лада от 1981 още е с оригиналната боя и Селските дупки ги минава все едно ги няма и то с такава скорост при която Гаранция Европейски МПС ще имат нужда от Зъболекар .Така че си писал пълни Глупости

    Коментиран от #23

  • 22 ооооооо

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Скръбта":

    ....не съм виждал закъсала лада...
    няма и да видиш, щото никой не ги купува тия руски ролетки.

    Коментиран от #26

  • 23 Провинциалист

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "бум бам":

    Да не забравяме,че ЛАда е всъщност Фиат.Така,че стига сте точили лиги проруски б....ци.

    Коментиран от #24, #25

  • 24 Пол

    3 3 Отговор

    До коментар #23 от "Провинциалист":

    Абе човек, новите Лади не са лоши... Двигателите им са с Юро Сикс, освен това имат съвременен дизайн, за качество на сглобката предполагам, че е сходно на Дачия, което е хубаво, защото Дачиите са добри автомобили, здрава ходова част, само дето ламарините им са малко тънки, и лесно се огъват, но това е бял кахър... Иначе двигателите им са Рено и държат доста. Двигателите на новите Лади са предполагам част от джойнт-вейнтчъра с Дженерал Мотърс, а всички знаем, качествата на Опел-Дей-ЖиЕМ...концерна двигателите, че са много надеждни тихи и икономични в класовете си. Не виждам причина да надсмивате руските автомобили, особенно, ако не сте карали такива поне 3 години на всякакви терени. А едва ли сте карали Лада Калина и Кросс...? Джипа на Калина е тестван в пустинен терен, скалист и калотии...нема закъсване. Освен това, цената е страхотна...това са пари, които си заслужават описаното. Друг е въпроса, дали ги имаме, но поради оправящите ни врагове политици трудно се събират... Аз ако имах бих си купил веднага едно такова животинче. Не защото е русско, а защото е изгодно. Карал съм Жигула дълги години и само високият разход на гориво и слабата мощност не ми харесаха. Иначе е като каляска на колела. Дето съм минавал с тая каруца с Мерчо или Баварка лимузини не бих стъпил...да не хвана инфаркт...междзу храстите и клоните. но Жужа вървеше. Новите модели на руснаците са хубави. Ако търсиш нещо японско то новото еквивалент започбва над 30 и горе хилядарки. Само Дачия Дъстър е на сходна цена. Но пък ако Ладата има ЖиЕм двигател, а и да не е, ако е свястна сглобка и здрава ходова част, какво и пречи? Според мен си просто предубеден антирусско мислене. Видях една Лада Самара с напомпан двигател, как изпревари Порше Каррера. Аз също не повярвах...но явно някой е пипал в двигателното...и ауспусите. Направо го остави зад себе си, както аз изпреварвам каруца... Абе колата не е никак лоша. Друг е въпроса с парите тук, но ако има парици си струва...

    Коментиран от #34

  • 25 краста

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Провинциалист":

    То имаше и Полски Фиат ама с нулева надеждност и живот тъй че Руската сглобка с руско желязо се е доказало за времето си за твое най голяма жалост и ти разрешавам да се Спукаш от яд
  • 26 търговец

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "ооооооо":

    Ела в НАР Хасково ще ти извадим продажбите за последното 3 месечие и ще осъзнаеш какви глупости сте написал ??????!!!!!!
  • 27 erg

    1 1 Отговор
    Не съм много сигурен, мисля че двигателите им са по-скоро Renault отколкото GM.
  • 28 опсмопсус

    0 4 Отговор
    Лада е била фиат през 1946, после почва производството от 1970г.
    Наистина е голям кенеф, но се возиха много поколения на нея!
    Никакво развитие обаче нямаше.
    Сега големите производители са в Русия и се надявам да изкарат некой подобаващ и надежден автомобил.
    А Лада Нива беше уникално чупещ се боклук!
    Ама всеки ден и имаше нещо, нема такъв таралясник!

    Коментиран от #31

  • 29

    2 2 Отговор
    Екстра са колите за тия цени, предполагам качеството е на ниво Дачия все пак Лада е притежание на Рено, което е доста приемливо за цена на марков скутер.
  • 30 Сандокан с двата ножа

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Скръбта":

    Не си виждал закъсала Лада защото ,вече ги няма по улиците а само по селата по черните пътища, но там пътна помощ не викат!По долу някой е писал при наличие на немски и японски коли кой луд, ще купи руска кола.Аз бих казал същите онези луди които търпяха комунистите да ги газят 50 години и сега даже им липсват!
  • 31 Сандокан с двата ножа

    2 1 Отговор

    До коментар #28 от "опсмопсус":

    Написал си толкова глупости ,че чак сам не се траеш! Как може Лада да е била Фиат 124 през 46г бе? Жигули е наследник на италианския Фиат 124 представен на Автоизложението в Торино през 1964г и започват производство през 1972.В интерес на истина а Руснаците леко преобразяват Фиата и го правят много по добър. Макар и на външен вид купето да е същото Руснаците го подсилват сериозно и новото купе е много по издържливо а Фиатовия двигател бива променен от разпределителен вал в блока с такъв в главата и увеличават диаметъра на буталата за сметка на хода с което увеличават междуремонтния пробег на Жигулевския мотор.Общо взето започва ерата на автомобилите ВАЗ лелеяна мечта за не един Българин!
  • 32 Сандокан с двата ножа

    1 0 Отговор
    Всъщност Автоизложението е било през 1968г.А в началото хората не са искали да купуват Жигулитата защото не са ги познавали и ги е било страх да не се окажат калпави.После историята я знаем всички.Вноска за кола и 15 години чакане!
  • 33 бай Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "селянка":

    А бе селчак, ти си за психиатър!
  • 34 daca

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Пол":

    Опаа " само дето ламарините им са малко тънки, и лесно се огъват"... тука си в грешка. Скоро на една блъсната отзад нов модел 2013-14г. дачия логан комби ми дадоха едни клещи да пробвам да изправя или изкривя ламарината. Е не можах, изключително твърда и здрава ламарина, няма огъване. Истинско наказание за всеки тенекеджия. Ако искаш пробвай и аз не повярвах

    Коментиран от #35

  • 35 кара Лада

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "daca":

    Дачия си купуват хора които не знаят и елементарни неща за колите или пък фирми в по големи количества щото е евтина.
    Ладата е къде по добра, но няма кой да я продава тук!

    Коментиран от #36

  • 36 daca

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "кара Лада":

    И тва какво общо има с моя коментар? Изразих впечатленията си от ламарината на дачия, аз също мислих че е тънка ама не е. Блъснеш ли я няма изправяне