Last news in Fakti

6 Април, 2016 19:00 3 203 5

Aston Martin с ръчна скоростна кутия за феновете

  • aston martin-
  • ръчни скорости-
  • ръчна скоростна кутия

С постоянно намаляващото търсене на ръчни скоростни кутии в основните модели, компаниите производители решиха, че може за най-запалените да бъдат създадени специални ограничени хардкор машини. Пресен пример за това е страхотното Porsche 911 R с точно 500 атмосферни коня, задно предаване и ръчна скоростна кутия.

Английският производител Aston Martin обаче няма никакво намерение да изостава и в тази връзка ни представя V12 Vantage S оборудван със седемстепенна ръчна скоростна кутия, която е с обърнати предавки подобно на класиките Mercedes 190 2.3 16 и BMW M3 E30. Интересна подробност е, че скоростната кутия има софтуер наречен AMSHIFT, който вдига оборотите при минаване на по-ниска предавка - похват от моторните спортове, който има за цел да изравнява оборотите и да не предизвиква нежелано блокиране на колелата особено в завой. При желание движението пета — пръсти да се извършва от човека зад волана системата може да бъде изключвана с едно докосване.

За мощността в този хардкор модел се разчита на познатия атмосферен 5.9-литров V12 с мощност от 573 конски сили и 620 нютонметра. Интересен факт е, че между ръчната и автоматичната скоростни кутии няма промяна в ускорението от 0 до 100, което става за 3.9 секунди и максималната скорост от 330 километра в час. Според д-р Анди Палмър - човекът взимащ решенията в Aston Martin, ръчните скоростни кутии няма скоро да напуснат моделите, а това е една добра новина.

Подробни технически характеристики за всички модели на Aston Martin - ТУК


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 укиоп

    3 0 Отговор
    Красота! Ние простолюдието използваме междинна газ, така че и без AMSHIFT ще минем, само да ни падне в ръчичките това зверче.
  • 2

    2 0 Отговор
    Супер е.....
  • 3 Саксофоний

    0 2 Отговор
    Чул си за междинна газ или я използваш на Молотовка или Газ 53?

    Коментиран от #4, #5

  • 4 ПФБЙ

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Саксофоний":

    Такива, като теб които нямат книжка разбират от само от буквичките на екстрите по колите. От много игри в нета файда няма!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.