27 Юни, 2016 11:30, обновена 28 Юни, 2016 10:39 77 074 62

Lada пуска кола под 7000 лв

  • lada-
  • автоваз-
  • renault-
  • kwid
Lada пуска кола под 7000 лв - 1

По все още непотвърдена информация, руският гигант АвтоВАЗ се подготвя да пусне на пазара нискобюджетен модел, който ще се продава на цена под 7000 лв. По-конкретно става дума за адаптирано към руските условия Renault Kwid.

Ще припомним, че Kwid е нискобюджетен модел на Renault, предназначен за индийските пазари. Автомобилчето се задвижва от 0.8-литров бензинов двигател, който е с мощност 54 коня и се предлага в Индия за 3400 евро.

Адаптираната Lada ще разполага с друг мотор, както и с различно окачване, но идеята е да бъде запазена същата цена. За целта се предвижда локализирана сборка на възлите и агрегатите, които също ще се правят в Русия.

Що се отнася до външния вид, то той най-вероятно ще остане почти същия, но промени по руския Kwid ще има. Все още не е ясно кога АвтоВАЗ ще стартира производството на нискобюджетния модел.

Подробна тхническа информация за всички модели на Lada


Поставете оценка:
Оценка 2 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лео

    53 12 Отговор
    Този модел ще пожъне сериозни успехи в Русия защото в този ценови сегмент вече има голямо търсене.
  • 2 ФУДИФИ

    67 32 Отговор
    Всичко е по-добро от една немска дървена колица,висяща по сервизи !

    Коментиран от #3, #36, #53

  • 3 Мухаха

    17 34 Отговор

    До коментар #2 от "ФУДИФИ":

    Бахахахахахаххахахахахааааахахахахахахахахахахахахахах
  • 4 гост

    40 16 Отговор
    Е значи АвтоВАЗ нищо няма да пусне, а ще вземе на заем. Когато разработят собствена кола, което не са правили досега, тога могат да кажат, че пускат нова кола. Рено са го направили това мъниче и със сигурност цената му е много добра понеже толкова струват моторите, а това си е пълноразмерна кола. Има индийски ревюта където се представя много добре и я хвалят.

    Коментиран от #14, #33

  • 5 бати

    42 8 Отговор
    Не е лошо, за чистак нова машина няма и 7 бона, то един нов марков скутер 125 кубика струва толкова. Ако е направена с прилично качество и има все пак някви дори минимални екстри ще се харчи много добре не само в Русия, а и на всички източноевропейски, азиатски и африкански пазари, а защо не и някъде на запад.

    Коментиран от #7

  • 6 xxx

    54 9 Отговор
    Ако действително е 7-8000 лв с 4 врати и има ектри като климатик и 4 ербега, то много сериозно бих се замислил да взема едно такова за жена ми. Спокойно може да си ходи на работа и да носи децата на детска градина. Вероятно подръжката ще е евтина, а и разхода ше е добър.

    Коментиран от #41, #55

  • 7 onq s konq

    15 50 Отговор

    До коментар #5 от "бати":

    хАХА!"Ако е направена с прилично качество и все пак/?!/ има нясои дори и минимални екстри"...Кога най-после ще разберете тука,че ЩАНД ЗА КАЧЕСТВЕНИ И ЕВТИНИ НЕЩА НЕ СЪЩЕСТВУВА В МАГАЗИНА?50 коня-това е по-маломощно от "Жигули",което е 61 коня!Което пък значи,че забравяш за всякакво изпреварване,надяваш се да не те помете някой ТИР на пътя,но пък се радваш че все пак се движиш...макар и до близкия сервиз!

    Коментиран от #10, #12, #15, #46

  • 8 onq s konq

    14 46 Отговор
    Все пак нека не сме толкова критични относно съветското МПС в поект,защото най-вероятно липсата на климатик е компенсирана с огромно заводско ветрило за да се разхлаждат пътниците на смени,течащото на воля масло от двигатела пък изключва масрафа по смяна на маслото,защото при доливане то непрекъснато се обновява...Но тъй като тая "кола" е предназначена за най социално слабите,хитрият и практичен руснак е включил като атрибут към нея и 20литрова туба окомплектована с "хайдушки маркуч",та собственика да има възможност да се снабдява с безплатно гориво от резерворите на околните автомобили през нощта.

    Коментиран от #28, #61

  • 9 хахаха

    14 47 Отговор
    Рашъните пак се изходиха.. Тая кола е по-зле от китайските боклуци, че и от ТАТА.
    Не спират да ме разсмиват тея..
  • 10 Тарсо

    19 12 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    Абе разбЕрач а Матиза като е със същия двигател 0.8 50к.с.? Движат ги по 1 милион км и си изпреварват доволно.
    по темата - колата може в Индия да е 3400Е, но в Русия ще е по-скъпа, а ако стъпи в ЕС митата ще я направят повече пари от Дачия.
  • 11 гост

    41 2 Отговор
    Вижте и ревюто от индийските сайтове. Достатъчно добра е, вози много добре за размерите си и тежи 800кг. Колко Корси, Матиз, Фиеста и др има по 45-55кс все пак купето е леко, все едно 1300кг да е 90кс, напълно достатъчно е. Не става за ускорение, но напълно нормално придвижване с малко изпреварване. Тези коли са основно градски и икономични. В развиващите се страни е пълно с малолитражки и тази кола е направена за там. Това че някакви сулювци от България мислят да си я купят, други я оплюват, а първо трябва да се замилим, че тази кола никога няма да бъде внесена в ЕС понеже не отговаря на изискванията. Няма АБС, ЕСП, дневни светлини, еко норми и др. Затова индийците и руснаците ще си ги карат, а ние ще ги гледаме.
  • 12 незнайко

    32 6 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    Ако Смарта на мерцедес е кола за Вас, то тази ще е по добра, по отношение на това, което сте коментирали.
  • 13 Мммм

    39 5 Отговор
    А бе, "коня", на жена ми Туингото е 56к.с. а си се движи по магистралата със 130км/ч без да се претоварва, та не знам какъв ти е проблема с мощността. И още за сведение БулгарРено-то 8 ми е 48к.с. тежи към 750кг. и пак скорост около 120-130 км/ч не са му проблем, така че не се изказвай за това което не си подготвен и не знаеш.

    Коментиран от #16

  • 14 Сибирь

    31 6 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Отворко,Лада Калина,Гранта,Веста,са си абсолютно разработки на Лада. Само Х-рей и Ларгус са на основа на дачия. А Гранта се оказа толкова добра,че на нейна основа възродиха Датсун
  • 15 ами сега

    24 9 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    А твоя дръглив кон колко конски сили има? И вместо ветрило, за да си духаш, пущаш му една конска муха за да си върти непрекъснато опашката. А'й, стига с твойте конски истории!
  • 16 onq s konq

    8 37 Отговор

    До коментар #13 от "Мммм":

    Сам казваш "на жена ми Туингото"...което значи че във въпросната лека/по тегло/ кола сяда единствено жена ти и резервоарът е не повече от половината пълен.А ако седнат още 2-ма мъже по 80-90кг?А дали на почивка,дали на гости-не следва ли да се сложи и определено количество багаж?А колкото до тия 135км/ ч -нищо не ми говорят,защото не споменаваш дали колата ги развива по баир надолу!А иначе не се съмнявай че това Туинго лети и с 200,ако го вържем за БМВ-то ми:)

    Коментиран от #38, #47, #52

  • 17 gosho

    5 6 Отговор
    http://automedia.investor.bg/a/0-nachalo/27168-avtovaz-e-pred-falit/
  • 18 Янко

    6 30 Отговор
    Ако ще и за 1000лв да я пуснат не бих си купил толкова недодялана "кола"!
  • 19 пич

    18 7 Отговор
    Аз пък бих си я купил, без да се замисля, ако бе 1000 лева. Но ако е добра и за 7000 бих си я купил. Под добра, разбирам - здрава ходова част, икономичен, тих еластичен на ускорение двигател, прилична мощност от 70-99 к.с., катализатор по Юро 5-6. Това все пак и нов автомобил... Цената на една Дачия Сандеро е двойна. Сандерото са доста добри според мен, както и Дъстъра. Но пък приличен автомобил на цена 7000 лева с габаритите на Сандеро, Рено Клио не е съвсем зле. Ако и гори под 5.5 на сто при 90 км в час, с едно добро АГУ падаш в пари по 3-4 на сто. Е, ако пътуваш не постоянно, а по работа това е един приличен автомобил. Имай впредвид, че карам Лада още от старите. бараката като изключа неикономичният двигател върви до 80 км без проблеми. Е, не е еластична като западните и източните, но пък върши работа. А тя е от СОЦ. сериите - правени некачественно, като за сигурен планов пазар и изобщо не е кола според някои. Новата Лада за 7000 ще е малко по-добра, понеже сега пазара е конкурентен и ако е боклук дори на индийският пазар няма да се котира те си имат Тата и тя им бълва на кило. Ако обаче е което споменах бих я купил. Ако ли не, вероятно ще се насоча към секънд Едишън или на дойч, япанезе или на българскокитайската сглобка в Ловеч - оказаха се бракми на вид, но държеливи мулиета под кожата...особенно Н6 пикапа. Абе кола да искаш? Пари требват! Но е очевидно, че новата Лада е проект и на Рено - те споменаха, че се готвят да пуснат евтино Рено с нисък клас олзавеждане и очевидно са се споразумели с АутоВаз да раблотят заедно по проекта. не мисля, че изглежда зле, ако не си претенциозен маниак...
  • 20 Роман Ценов

    4 30 Отговор
    До 7000 бона такава s класа ще си купя ,че от Лада ,ще гледат като пушкани зайци.

    Коментиран от #21, #22

  • 21 митетова

    13 5 Отговор

    До коментар #20 от "Роман Ценов":

    7000 бона, приятелю са според жаргона близо по 1 бон е 1000 валутни единици в случая лева значи по 7000 прави 7 000 000 лева. .А това би ти донесло няколко Майбаха, бронирани със 7-ма степен бронировка и пак ще ти останат няколко милиона...можеш да си наемеш и шофьор за няколко хилядарки на Монч, от службите някой пенсионер и пак ще имаш пари...

    Коментиран от #25

  • 22 уоман

    24 7 Отговор

    До коментар #20 от "Роман Ценов":

    За 7000 такава ИЗГНИЛА се класа ще вземеш, че и най-добрия тенекеджия няма да я изкърпи!

    Коментиран от #24

  • 23 И един мармот завива шоколада в станиол

    16 1 Отговор
    7000 лв кола нова в Бг няма да видим. Просто не си го и помисляйте- няма как да стане. Виж за 7000 евра си има.
  • 24 Бидона

    5 23 Отговор

    До коментар #22 от "уоман":

    Да може и изгнила да е , но , ще е ЕС класа.Знаеш ли колко са здрави тези коли? Някога возил ли си се в такава кола? Да те питам дали си имал май не си струва.Дори и изгнила тази кола пак си е от класа и си е пълен самолет!За разлика от Дачиите и шкодилаците по които си захласвате бедните душички защото само те са достъпни за вас с лизинг.
  • 25 Роман Ценов

    7 3 Отговор

    До коментар #21 от "митетова":

    Така е.Объркал съм се.
  • 26 стоян георгиев

    5 21 Отговор
    могат да пробват и друго 2 за 6000 :)!после ще се окаже че били най-хубавите на света щото бай пешо е имал лада 1975 година и друго не е карал,но дава мнение!та явно изравняват стандарта на индииските цигани с руснаците даваики им екстри ,нови коли с кубатура на мотор :) и безплатен веф.
  • 27 Змея

    31 3 Отговор
    Бидон, те ще е самолет тая S класа, ама като отидеш при майстора за ремонт с кървави сълзи шЪ Ривешш....
    Ако си мислиш да ми отговориш, че не се чупят- хайде моля ти се!!!
    Стига с тия балкански комплекси, ако не си адидас и мерцИдес не те бива. Отиди в Германия и виж колко човека карата МецИдес...........там само такситата са мерцедеси, хората си карат фиатчета, опелчета, Дачии и др. щото са я надживели тая комплексарщина.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 знайко

    11 23 Отговор
    руснаци и коли?! Смях в залата :)
  • 30 12345

    8 7 Отговор
    Тата не успяха да направят кола за тия пари за европейския пазар ...
    какъв е смисала да коментираме нататък ....
  • 31 7000

    19 2 Отговор
    до кога ще пишете глупости, когато я видя на българския пазар с цена 7000лв, ще си я купя,но това никога няма да се случи. Само промивате мозъците на хората:(
  • 32 Дъге

    5 11 Отговор
    Пичове вече има такъв автомобили ЛАДА МИШКА изцяло руски 4000-5000 длара.За 5 месеца и ЕВРОПА ПРИЕМА закон,като за ЛАДА ВЕСТА да си защетят бангиите.
  • 33 Овчар

    15 3 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Лада Нива е 100% руска разработка
  • 34 Уес

    19 5 Отговор
    Имаме като 2ра кола сузуки алто 660сс зс японския пазар се произвежда само 54к.с.е и 650кг и ускорява прилично а разхода е никакъв но струва околи 12000евро ново а това рено квид ако наистина ще струва около 7000лв и има поне климатик си струва от всякъде
  • 35 Пенсионера

    25 3 Отговор
    Купувам веднага, по добре руска нова кола от колкото втора ръка кадилак.

    Коментиран от #59

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Някой

    7 1 Отговор
    Ще има климатроник, партронок, а в. Чистачки, навигация и авт.скор.кутия
  • 38 Много

    8 0 Отговор

    До коментар #16 от "onq s konq":

    Много си зле
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Реалист

    24 1 Отговор
    Да плюем сме богове и аз предпочитам швабските возила, но хората се стараят да направят нещо. Лада нова за тези пари си струва, а ние и едно колело не можем да направим.

    Коментиран от #58

  • 41 Пенсионер

    6 8 Отговор

    До коментар #6 от "xxx":

    Предполагам че не мразиш жена си. За какво ти е да и купуваш такава кола?
  • 42 Народен

    11 2 Отговор
    Европейците ще сложат 1000 € мито.....

    Коментиран от #56

  • 43 Лопе де Вега

    3 11 Отговор
    А на 100 000 км. дали ще се налага основен ремонт?
  • 44 БРЕЙ

    4 16 Отговор
    КОЛКО МНОГО МЪКА ИМА В РУСИЯ ДА УСПЕЯТ ДА ПРОИЗВЕДАТ НЯКОЯ ВЪРХОВНА ПРОСТОТИЯ, АКО БЯХА ПУСКАЛИ ВСИЧКИ ОБЯВЕНИ МОДЕЛИ ТО СЕРВИЗИТЕ НЯМАШЕ ДА НАСМОГВАТ ДА ОТРЕМОНТИРАТ ТРОШЛЯЦИТЕ ИМ !

    Коментиран от #48

  • 45 Читател

    8 1 Отговор
    Лада да направи завод в България, тогава ще купя две!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 селфи

    5 0 Отговор

    До коментар #44 от "БРЕЙ":

    Карал ли си новите им модели? Аз не съм и не мога да се произнеса. Но ако не си, откъде си сигурен и твърдиш, че да трошки колите им? Соца свърши и партийният секретар няма тежест на пазара, там дамо е пречка. Ние затоса не можем се лпраси, защото все номенклатурчици ни втепясват и в соца и досега.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 КУР...ШУМ

    4 0 Отговор
    БГмамчовците и татковичковците пак се изказаха...на гол тумбак, чифте пищов вадят!Не стига,че коли не произвеждаме в БГ,ами и махна намират на новото и евтиното.Баща им сигурно е зяпал на автобусната спирка докато минават ,ЛАДИ,ПОЛСКИ ФИЯТИ,ВАРБУЗИ и т.н.СЕГА са много отворени!Когато първи пръцнеш върху седалката,ела и ми се хвали!
  • 51 КУР...ШУМ

    5 1 Отговор
    БГмамчовците и татковичковците пак се изказаха...на гол тумбак, чифте пищов вадят!Не стига,че коли не произвеждаме в БГ,ами и махна намират на новото и евтиното.Баща им сигурно е зяпал на автобусната спирка докато минават ,ЛАДИ,ПОЛСКИ ФИЯТИ,ВАРБУЗИ и т.н.СЕГА са много отворени!Когато първи пръцнеш върху седалката,ела и ми се хвали!
  • 52 Ей кон

    6 0 Отговор

    До коментар #16 от "onq s konq":

    На колко 20 години ти е бмв-то😂
  • 53 Кирчо

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "ФУДИФИ":

    Кръгозорът на свинята се определя от размера на кочината в която се въргаля
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 пух

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "xxx":

    За жената може, ама децата не пускай вътре!
  • 56 никси

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "Народен":

    и тьргашите ще вдигнат умишлено цената ,зада печелят от народа ,то него ли напраиме по бьлгарски ,то друго яче няма как да стане ,всички цени се вдигат умишлено в бьлгария и всеки тьрговец , ма дали има стоиност или няма ,даваи да ги прее..м хората ,да си напьлним гушите ,все едно ще живеят с орлите ,понеже някои хора си мислят живота е много дьльк за тях , и те ще ходят там кьдето всички ще ходим рано или кьсно ,и богатствата няма да си занесьт ,но алчността и лакомията остава и то незавравена .
  • 57 Крас

    0 1 Отговор
    Мдам, от 10 г пускат Маруся, новата Волга от 7, изтребител, по мощен от еф 35 от 5, танк без екипаж се чака и той некви петилетки, ма все не иде, ся неква Лада, дет правя Ламбото за смях - от 3 г....ама все ще ги пускат, и все само на хартия стоят. Абсолютно невъзможно кола за тия пари да се произведе, а да се продаде е направо фантастика неква.
  • 58 Крас

    1 0 Отговор

    До коментар #40 от "Реалист":

    Информирай се преди да пишеш, пич. България е един от най-големите и най-добрите производители на велосипеди. И още много неща правим, дет сме в световните върхове - роз масло, лавандулата пък Китай и САЩ прахта ни дишат, шафран - тоже. Чети повечко
  • 59 Прав си, ама не много

    0 2 Отговор

    До коментар #35 от "Пенсионера":

    Купуваш руски таралясник за 7000, след 3 г е грохнал и струва 500. Купуваш Ауди на 15 г за 7000, след 3 г струва 5000 и все още се държи. Ще имаш предимство първата година, докато не си протъркал найлона по седалките. Ама после ще си оскубеш плешивата глава, щот тез Лади не са като онез Лади. Сега и руснака слага пластмаса там, дет трябва да е стомана, и гледа да продава повечко резервни части, че вече държавата не дава заплата, а некой дет гледа да те прекара и да ти продаде боклук... Руснака вече е капиталист - май пропускаш тоз факт
  • 60 Чичо

    0 0 Отговор
    ............след 10 години
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Дарин Щерев

    0 0 Отговор
    Кола на такава цена най-вероятно ще бъде без никакви екстри и направена от евтини и некачествени материали.Има една народна поговорка в нашия край ЕВТИН БРЪСНАР СКЪПО БРЪСНЕ така че си преценете сами дали въобще си струва да се дават пари за нещо което после може да ви излезе двойно по-скъпо.