Last news in Fakti

7 Ноември, 2016 11:49 44 686 27

Започнаха продажбите на най-бързата Lada XRay

  • lada-
  • xray-
  • автоваз-
  • продажби
Започнаха продажбите на най-бързата Lada XRay - 1

Руският гигант АвтоВАЗ започна доставки към дилърите си на най-бързата версия на модела Lada XRay. Новата модификация е оборудвана с 1.8-литров бензинов двигател, моментът от който се предава на колелата през петстепенна механична скоростна кутия. Цената на най-бързата Lada XRay е 669 000 рубли, което е приблизително 9 500 евро.

Двигателят е с мощност 122 конски сили, а трансмисията е взета на готово от по-старите модели на Renault. Хечбекът е способен да ускорява от 0 до 100 км/ч. за 10.4 секунди. За сравнение ще кажем, че XRay, оборудван със същия двигател, но с петдиапазонен робот прави същото упражнение с 0.5 секунди по-бавно.

Въпросният 1.8-литров двигател е заимстван от Lada Vesta. При Vesta той също е с мощност 122 конски сили и седанът ускорява до 100 км/ч. за абсолютно същото време - 10.4 секунди. Този агрегат замени остарелият 1.6-литров мотор, който бе с мощ от 106 конски сили. Цената на бързата Vesta малко под 9 000 евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Nazy

    2 0 Отговор
    Дано поне да е 4х4 тоя таласъм
  • 2 Евлампи

    0 0 Отговор
    Какъв гигант е ВАЗ?Аре стига майтапи.
  • 3 5566

    0 0 Отговор
    С трансмисия от Рено,няма как да е 4х4,поне не свястно.
  • 4 Nazy

    0 0 Отговор
    Аз не съм много запознат но нали имат каджар кашкай и още няколко лего пластмаси с 4х4
  • 5 Зоун

    1 0 Отговор
    По-добрата алтернатива на Дъстър! Като го сравнявам с 1.6 бензин 4х4 за 31 500лв, мисля, че е по-добре Х-рей, защото и Дъстър не е Дачия и Ладата не е Лада!
  • 6 аз съм бре

    2 0 Отговор
    До колкото проучих не е 4х4. Правилно че хрей не е лада и дъстър не е дачия. Но рено не са прави да пускат каптюр 4х4 само за руския пазар...
  • 7 purko

    0 0 Отговор
    Сега дизелите с 120-130к.с. набират 8-9сек. 100Км. Много бърза таз ЛАДА
  • 8 brigante

    0 2 Отговор
    20000лв за тоя таралясник ли бе? марш от тука!
    знам аз какво е да караш руска кола... 27год имахме москвич... мани, мани:) трябва да струва към 10-11хил лв тоя френски боклук... тия от рено първо бяха в москвич, а после се прехвърлиха в лада... карал съм и лада ... големи дървета са руските коли... нямам любима марка, нито съм привърженик на определени държави в производството на коли... стига с тия надути цени на пластмасовите коли, аман!

    Коментиран от #15

  • 9 ТИКВОЧА

    2 1 Отговор
    МОЖЕМ САМО ДА ПЛЮЕВАМЕ ПО КОЛАТА НИМА Е ПО ЛОША ОТ МОЯТА КОЯТО ДОИДЕ ОТ ИТАЛИЯ ЧИСТО НОВА ОТ2004 ГОД ДЕТО Я КАРАЛА ЕДНА БАБА САМО СЪБОТА ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ. ПРОСТО СМЕ МНОГО БЕДНИ ДАЖЕ И ТАКАВА ЛАДА НЕ МОЖЕ ДА СИ ПОЗВОЛЯ.И ЗАПОМНЕТЕ НОВОТО СИ Е НОВО.

    Коментиран от #10

  • 10 onq s konq

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "ТИКВОЧА":

    да наричаш някакво МПС "НОВО",ръководейки се само от датата на покупката от магазина?!...Без да ти прави впечатление че то е БЕЗНАДЕЖДНО МОРАЛНО ОСТАРЯЛО и със показатели относно ускорение,разход на гориво,надеждност и стабилност на пътя,характерни за миналия век?

    Коментиран от #11

  • 11 селяндур

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "onq s konq":

    Тиквоча донякъде е прав, че новото си е ново. Но и такъв СУВ модел без двойно предаване просто е безсмисленн дори и по-евтин. Аз лично не намирам нужда да си купувам СУВ, макар да харесвам вида на Рено Куджар, Ниссан Кешкей те май на една платформа ги правят нали се кооперираха. Но само вида къща не храни... Според мен една Дачия СтепУей по нищо не отстъпва на тия СУВове само с предно и тя няма двойно. Ако лично купувам кола русска, то би била евентуално Лада Ларго, това е копие на Дачия Логан Ван - един практичен работен кон който върши отлична работа, но не е за глезени чеда с пари - проста кола за работа.... Ако обаче предпочета с двойно предаване, то ще е или Голф 4 Моушън или нещо корейско и японско. Корейските СУВовев са доста здрави и надеждни. Японските като Сузуки Витара, Хонда ЕйчВи, Тойота Рав 4 и други са едни отлични избори дори и запазени втора употреба.... Новата ЕксРей не ми хваща окото, особенно като зная, че е без двойно. Предпочитам Приората, която е по-компактна и икономична от това.

    Коментиран от #12

  • 12 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "селяндур":

    Всъщност наистина "новото си е ново",затова и карам "НОВ ВНОС",а не някакъв "стар внос"
  • 13 Балкан 50

    0 0 Отговор
    Каде са чудатите времена на добрия стар УАЗ ?
  • 14 Мирко

    1 0 Отговор
    До коментатор номер 2: Какъв гигант е АВТОВАЗ ? През 1976 година комбината в Толиати е най големият завод за автомобили в целият свят. Единственият със собствена леярна в очертанията на комбината. Това отговаря ли на въпроса ти ?
  • 15 ПРАВИ СИ СМЕТКАТА

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "brigante":

    ДНЕСКА СИ ПРОДАДОХ НАСЛЕДСТВЕНАТА САМАРА .ЗНАЕШ ЛИ ЧЕ ДОЙДОХА ЕДНОВРЕМЕННО ДВАМА ФИРМАДЖИИ ПО БЕДЕН ОТ КАЗАНЛЪК И БОГАТ ОТ БУРГАС КОЙТО СИ ПЛАТИ 2000 ЛЕВА БЕЗ ДА СЕ ПАЗАРИ И БЕЗ ДА Я ПРОБВА .КАЗА ЧЕ ТОВА ТЪРСИ ЗА РАБОТНА КОЛА ИМАЛ ЕДНА ТАКАВА И ШЕСТ ДРУГИ ЗАПАДНЯШКИ ДЕТ НЕ СВАРВАЛ ДА ИМ ОСРЕБРЯВА ФАКТУРИТЕ ОТ НЕПРЕСТАННИТЕ РЕМОНТИ.
  • 16 Драйвър

    0 2 Отговор
    Това е Дачия Дъстер с грозна решетка,не е 4x4 защото Рено нямат такава система,сувчето е с хелдекс система,но като се вземе в предвид факта ,че е руска сглобка-от опит на всички ни е ясно какъв боклук ще е .Добрата новина тук е ,че този "автомобил" няма да има евро и едва ли ще го видим по нашите пътища.
  • 17 Стефан

    0 0 Отговор
    Лада си е номер едно за нашите пътища.евтини части,лесен заремонт автомобил.то се знае,коя е най-хубавата кола мерцедес,ако имаш пари да го караш.

    Коментиран от #19

  • 18 Nazy

    0 0 Отговор
    Незнам дали ще може да се рремонтир с чук и малко тел като едно време ,но няма да е лошо бъдещите собственици да го имат напредвид😃
  • 19 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "Стефан":

    стефане не лъжи хората ,ладата не е автомобил и не става за нищо.пътуването софия бургас с лада е близко до средновековните мъчения.за 20 бона си вземи една нова кия или дачия и си свиркаи няма нужда от ремонти и евтини части щото не се развалят и имат дълги заводски гаранции.лада може да си купиш ако те влече носталгията и ти се занимава с авторемонти при домашни условия ,но не тръгваи на път дълъг над 50 км с ладата .
  • 20 Ziko

    1 0 Отговор
    Привет на всички. Дълго време руснаците бяха въвлечени в т.н. гонка на въоръжение, поради което всичко които правят приличаше на АК-47, но трябва да се признае, че те поне се развиват и имат производство. Ако не започне трата световна война, то след 20 години ще са на топ ниво по отношение на битовата техника и автомобили. Така, че старанието също трябва да се уважава.

    Коментиран от #25

  • 21 Шумахер

    0 0 Отговор
    Лада си остава само едно име, което от време на време ще напомня за социализма. Нищо сериозно в автомобилния свят.
  • 22 Прост

    1 0 Отговор
    Голямо мъдрене, голямо философстване ... Рено имало ли 4х4, нямало ли ...
    е Групата е Рено-Нисан-Митсубиши и включва Инфинити, Лада, а и произвеждат и Мерцедеси на поточните си линии...
    Та Рено ако няма 4х4 то Нисан, Митсубиши или Инфинити дали нямат ...

    Та за въпросната Лада Х-Рей, тя няма 4х4, защото е Клио и е идентично със Сандеро и Каптур. По-добрият избор е, защото имаме големи и ненатоварени мотори, а не трицилиндровото даунсайзнато миксерче на баба, с което се продават горните два модела...
  • 23 До Мирко

    0 1 Отговор
    Приятелю, да си забелязал, че сме 2016 г., а не 1976? Айде моля те с тези "гиганти".
  • 24 Спас

    0 1 Отговор
    Веднага си проличават от коментарите болните русофили, които щом чуят за нещо руско и се прекланят като че ли е правено от Господ!
  • 25 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #20 от "Ziko":

    кво производство развиват?руснаците произвеждат само боклуци и тенденцията е че не мърдат дори на милиметър ни по отношение на качеството ни в технологиите.след 20 години ще са си там където бяха преди 20 демек където са и сега.само да те светна калашника пак не е тяхна разработка ,а полукупен полуоткраднат немски военен образец които произвеждат вече 70 години и немогат да го развият на никаде,когато са пробвали да го модернизират винаги са го осирали.

    Коментиран от #26

  • 26 раптор

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "стоян георгиев":

    Тоя па кво зачекна! Калашника колкото да е краден или купен е най-известното стрелково оръжие за 20ти век, 21ви, може и 22ри да завземе!

    Коментиран от #27

  • 27 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "раптор":

    тва е така шмаизер добре се постара за паричките дето му даваха при работата си в ссср ,а уж бе виден нацист.с въпросното възнаграждение си издържаше семеиството в германия :)!тва обаче много хора не го знаят и разправят щуротии как руснаците измислили калашника и затова нямали време и желание да измислят някоя читава колица.та поправям грешките в инфото ,кво да се прави ,твои такива също съм поправял знаеш,особено като се увлечеш в лъжите.