Last news in Fakti

16 Февруари, 2017 19:09 30 344 28

АвтоВАЗ: Новата Niva ще бъде брутален всъдеход за истински мъже

  • автоваз-
  • lada-
  • niva-
  • ваз-2121
АвтоВАЗ: Новата Niva ще бъде брутален всъдеход за истински мъже - 1

"На света има само един друг автомобил с качествата на Lada 4x4 - Land Rover Defender. Те трябва да бъдат запазени и в следващото поколение на модела", отговаря шефът на АвтоВАЗ Никола Мор на журналистически въпроси за бъдещето на култовата руска джипка.

"Искаме да създадем модерна интерпретация на надеждния брутален високопроходим автомобил за истински мъжаги. Дизайнерският ни екип се опитва да интегрира X-образната стилистика на марката в новата Niva. Основната ни цел е да конструираме конкурентен модел с превъзходни всъдеходни качества, предназначен както за Русия, така и за износ", обяснява Мор.

Думите на френския мениджър обаче влизат в известно противоречие с плановете на АвтоВАЗ да използва платформа от Dacia Duster. От руската компания не крият, че проучват възможностите за използване на архитектура с напречен двигател, каквито били глобалните тенденции.

Следващата Niva, която за момента се подвизава под работното название Lada 4x4 NG, ще бъде проектирана в тясно сътрудничество със специалисти от алианса Renault-Nissan, става ясно от думите на Мор. Немалко специализирани руски медии обаче посрещат тази информация със скептицизъм и съмнения, че моделът ще си остане пълноценен всъдеход.

АвтоВАЗ: Новата Niva ще бъде брутален всъдеход за истински мъже


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джими

    54 15 Отговор
    ПАК ЛИ , ЩЕ Е С КАРБУРАТОР?
  • 2 пост

    41 16 Отговор
    Кажете, че ще ви я направят, защото вие не можете!
  • 3 Nazy

    64 29 Отговор
    Само който не е карал нива , само тои не знае какъв уникален боклук е това недоразумение на автомобилостроенето... постоянно трошащи се карета , шарнири , накрайници на кормилните щанги (лада жигула) уникални луфтове в кормилната уредба (секторна кутия (жигула, лада )) скърцащ салон , чупещи се дръжки за отваряне на вратите , уникално неудобна позиция на водача....незнам да продължавам ли за разяждащата купето корозия или да спра до тук...

    Коментиран от #10

  • 4 аааааааа

    33 19 Отговор
    бухахахаааа - тия са верно големи идиоти! На какво прилича това бееее, китайците правят по-хубави!
    олееееее, ще умра от смях ...олеолеолееее ...звъня на 112 !
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 въх

    38 18 Отговор
    1.6 бензин - инжекция като екстра с доплащане.
    80 к.с. Емисии - 280 гр./см3. Автоматично - Евро 5.
    Само за "необятната руска шир" - .асии и тъпаците. Тия са сбъркани тотално - живеят в един измислен от комунетата свят. Скоро всички по тия ширини ще са чукчи!
  • 7 696

    19 8 Отговор
    БУХАХАХАХАХАХАААААААА!!!!!!!!!!!!!
  • 8 6666

    29 8 Отговор
    "Искаме да създадем модерна интерпретация на надежния брутален високопроходим автомобил за истински мъже."СЪЗДАЙТЕ И ТОГАВА СЕ ХВАЛЕТЕ. С искаме и ЩЕ не става.
  • 9 Айай

    7 13 Отговор
    Е, аз не съм истински мъж, защото не карам подобни МПС-та. Но ако сте гонили всъдеход - успели сте - това би преминало и през застап тиранозавър на припек. Но и разхода няма да е малък, съдя по големите цолове и едричкият корпус. Това си е пълноценен всъдеход - изключвам плаването по море и летенето. Едно е сигурно, до повечето разкаляни коловози, заснежени трасета и поляни, трудно не би излязло това. Може би само Додж Рам - онова като луноход високото, може да мине на по-дълбоки места.
  • 10 Айай

    28 23 Отговор

    До коментар #3 от "Nazy":

    Аз имам Жигула. Кормилната щанга не е сменяна откакто е купена. 1978 г. Ходовата част държи нелошо, отвреме на време, се сменят карета, но предните щанги са си непоклатими. Корозията отдолу бе нула, докато потоп не заля махалата квартала де и не наводни и гаража, а тя бе вътре. Стояла е цяла седмица във вода мен ме нямаше и като отидох я извадих. Водата вече бе проникнала под пода.... Но все още има доста хляб в нея. Поне още 7 години, може да върви, ако се кара де? но не е икономична и не си струва. За вадене на пясък от реката и за събиране на чакъл става. Дръжките не са мръднали от над 5 години, откакто я пребоядисвах лично - търкане китосване на места и пръскане с пистолета. Колкото до скърцането ако има такова не го чувам, понеже двигателят не е безшумен. Но това си има и малко предимства, защото постоянно усещаш звука му. При някои коли не се чува и не знаеш какво караш. на ел. мобилите и аз ще свикна така... Двигателят на Нива е много добър, за ниски скорости - като джип из калотиите няма грешка. Не е кола за екшън по магистралите, но Зимата в снега и леда върви чудесно бавничко. А доста други не вървят...Бих карал друга русска кола без предразсъдъци, дори с интерес новите им модели, но нямам шанс да седна до сега поне. Джипа на снимката е с модерен дизайн, високо проходим и очевидно няма да му липсват купувачи. Въпроса в подробните характеристики не зная как стоят, но няма да гори малко... гумите ще са поне 17-19 инча. Един добър дизелов движател б
  • 11 Не ставайте сектисти

    24 12 Отговор
    Честно казано никога през живота си не съм карал Лада, освен на шофьорските ми курсове през далечната 1995 година и нямам никакви спомени какво е било, но онзи ден ми се случи на едно място да разгледам на живо Lada Xray и да ви кажа въобще не е лоша колицата, даже и завойче с нея ми даде собственика и доста добре се държи. Колкото до самата фирма, все пак Рено - Нисан не са малък консорциум, ето, съживиха Дачия и я направиха масова кола, може пък и с Ладата да се получи, пък и защо не, ако си им върши работа на руснаците и са доволни, то им стига техния си пазар да задоволяват. Може пък дори и с лади да докарат заветното "пет години караш, после пак сменяш с ново".
  • 12 Самолиот

    14 2 Отговор
    Е хайде де да я направят най накрая да я видим 2017 е вече.
  • 13 Nazy

    19 10 Отговор
    До колегата АУАУ нека не сравняваме качествените стари возила жигули и москвич , с новото производство - качеството след 2000г няма нищо общо с това на старите жигули и москвичи дето по 30г не знаеха що е смяна на шарнир или лагер примерно....

    Коментиран от #16

  • 14 Mercedes-Benz

    20 21 Отговор
    Тъпака явно не е чувал за G-class, за да се изцепи така или най-вероятно се е наливал с бояришник до сутринта и не е бил адекватен!
  • 15 Спиро

    4 7 Отговор
    1.7i??
  • 16 Геро

    17 9 Отговор

    До коментар #13 от "Nazy":

    Доста многозначително може да се разбира това изказване.
    За возилата от онова време (руските предимно, защото други почти нямаше тук) беше истински подвиг някое да навърти 100х.км.
    Обикновено това ставаше след години и се налагаше основен ремонт на двигателя.
    В днешно време колите за 3 години правят толкова и са в разцвета на силите. Просто качваш се и караш. Ако си правиш редовно поддръжката грижи нямаш.
    Времената са други и технологиите също.
  • 17 Nazy

    17 15 Отговор
    Незнам , всички казват легрндарен руски джип , легендарна проходимост...имам количество опит в офроуда като любител и понякога в нашата група от джипове се е включвала и легендарната нива- е няма такова излагане , а джиповете са от рода на терано 1 и 2 витара и паджеро- няма база за сравнение в нито едно отношение, единствено понякога това че е по тясна от другите е някакъв плюс но това е в много редки случай , а и се обръща за здравей-здрасти😁😁😁
  • 18 onq s konq

    11 13 Отговор
    В заглавието има едно УМИШЛЕНО НЕДОУТОЧНЯВАНЕ на понятието "истински мъже" и то е дали става дума за БЕЗПАРИЧНИ "истински мъже",или за ДРУГИТЕ МЪЖЕ С ПАЧКАТА.За производитела обаче първите колкото и да харесват колицата,на практика нямат никакво реално значение,а вторите не искат и да чуят за стоката му.Ето по тая причина и принципно подобни "мъжкарски" коли си остават само на хартия.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Спиридон

    13 12 Отговор
    Кой истински мъж ще си купи Лада, ве?
    Стига смешки!
  • 21 оня с магарето

    2 1 Отговор
    "За производитела" ли викаш кобилке?
  • 22 Пич

    3 2 Отговор
    Картинката прилича много на дизайнера правил няколко пъти картинки от типа: Вижте новата лимузина на Путин.Зил.... Това значи ли, че затварят и завода на Лада или е рано?
  • 23 Трики

    7 3 Отговор
    Така е, само истинският мъж има здрави нерви за тази кола!
  • 24 каПутин

    7 3 Отговор
    Поредното ЩЕ от автоВАЗ....интересно дали са патентовали и тая картинка...
  • 25 стоян георгиев

    6 5 Отговор
    няма ли да фалират та да спре тази агония ,кво щели да направят ама в понеделник!
  • 26 гощо

    4 5 Отговор
    АААХААХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХХ........!!!!!!! Искам да се запозная с човек купил си това нещо,да разбера в какво психическо състояние е бил по време на покупката!?!?!?
  • 27 Друг

    6 6 Отговор
    Много интересно негативните коментари ги пишат-не хора, които са карали нива,а такивА, дето карат 30годишна терано или витара, или такива дето тати им е купил десет годишна х5 и имат на нея не повече от 10000км.помислете малко преди да се изкажете. Лада нива все още държи класацията за най-продаван и най евтин автомобил 4х4 в света, а не в Русия, и там като у нас се харчи най много Х5

    Коментиран от #28

  • 28 Петко

    1 2 Отговор

    До коментар #27 от "Друг":

    Обикновено най-евтиното е и най-скапано. А за савецките коли това е доказано :).