Last news in Fakti

2 Май, 2017 11:12 11 409 25

Ще има ли нова Lada кабриолет?

  • lada-
  • vesta-
  • кабриолет
Ще има ли нова Lada кабриолет? - 1

В интернет пространството се появи първото изображение, показващо ни как ще изглежда новата Lada в изпълнение кабриолет. По-конкретно става дума за модела Vesta. От руския автомобилен производител не потвърдиха новината и поради тази причина мнозина от специалистите смятат бъдещето на новото кабрио за съмнително.

Не са малко и експертите обаче, които ни уверяват, че такъв автомобил ще има, независимо дали той ще се произвежда от АвтоВАЗ или от някое избрано от концерна тунинг ателие. До момента историята помни заводското кабрио ВАЗ-2108, което обаче съвсем не постигна желания успех.Ще има ли нова Lada кабриолет?

Ако обаче новото кабрио стане факт, то ще бъде оборудвано с 18-литров бензинов мотор с мощност 122 конски сили. Откритият автомобил ще се предлага с най-високо ниво на оборудване, включващо климатроник, система за стабилизация на автомобила, круиз контрол, автоматични светлини, камера за задно виждане и много други.

Ако въобще стане факт, производството на кабриото обаче може да започне едва след пускането в серия на комбито Lada Vesta.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 cabrio

    9 10 Отговор
    Блъф, правят проучване на пазара, след което отново, ще установят, че няма смисъл да правят кабриолет, защото няма да има пазар в бедните страни, а в богатите хората карат качествени кабриолети от доказани марки.
    Като я гледам тази ладичка и ми напомня на астричките кабрио, а всички знаем, къде е тяхното място в хранителната верига на кабриолетите.
    Да приемем, че това кабрио, ще струва да кажем 25 хил лв е какво предпочитате за тия пари такава нова лада или ретро кабрио мерц от 80те от серията SL напр.? Всеки истински ценител на кабриолети знае, че не е достатъчно само тавана да се сваля има и още нещо ;)
  • 2 кроко

    31 2 Отговор
    Този 18 литров двигател, ке ми отвее перуката !
  • 3 НЯМА ДА ИМА

    7 6 Отговор
    НЯМА ДА ИМА !
  • 4 гост

    18 22 Отговор
    Дизайнерите на Лада уверено напредват - в момента са на нивото на немските от 90те !

    Коментиран от #6

  • 5 кабрио

    5 8 Отговор
    Пази Боже!
  • 6 бай Иван

    13 10 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Вземи си избърши лигите че от плюене вече си започнал да се омирисваш.

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 гостенин

    14 11 Отговор
    Руснаците , не искат да купуват Лада ,та по света ще я продават.Смях.
  • 9 Коли

    7 7 Отговор
    Дизайна не е на нивото на 90-те, а по-скоро на ранните 2000. Тоест 15 години назад. Добре е, че вече ползват малко по-големи джанти, за да отворят автомобила(но това може да е само за представянето пред пресата). Иначе технологично са си средата на 90-те. Ауди 96-та имат 1.8, 5 клапана на цилиндър, 125 коня, който вероятно е много по-добре баласиран, тих, температурно изчислен, а и е възможно да е по-икономичен от този. Също така е и възможно конските му сили и въртящия момент да са достъпни при по-ниски обороти(пиша наизуст за двигател отпреди 21 години, но все пак има шанс) Да не говорим, че го имат и като турбо. Хонда от онези години имат в класа на Вестра при Сивик 1.6 160 коня. Високо-оборотните двигатели мен не ме радват, но мотора е чудно постижение.. и така и така...
  • 10 ВАЗелин

    3 4 Отговор
    Тия Х калници и тая Х мутра въобще не ме кефят, много претрупано ми се вижда, иначе, като изработка изглежда добре.
  • 11 ВАЗелин

    5 6 Отговор
    Руснаците не могат да правят коли и това си е, май по добре ще е да си ги внасят.
    Загледайте колите в Москва примерно по разни филмчета в Ютюб и ще видите, че повечето им коли са внос.
  • 12 NATO

    9 14 Отговор
    Истината е че самолетите им са на абсолютно същото ниво ,като автомобилите - сравнени със западните но за простия рубладжииски наблюдател това при авиацията не е толкова лесно забележимо с просто око и продължават да живеят с мисълта за превъзходство на руската бойна техника - която е на нивото на западната от преди 25 години ;)

    Коментиран от #14, #25

  • 13 Драйвър

    6 6 Отговор
    Не външния вид е проблем тук!Лада все пак е собственост на Рено!Качеството е проблема,прословутото руско качество на производство-това ще е проблема на тази кола заради което и най вероятно никога няма да влезе в производство!Не може да очакваш от алкохолици и глупаци да създават нещо качествено,не случайно самите руснаци(дори и лицемера Путин) хвалят "родното си" производство,а карат вносно!
  • 14 Пета

    5 4 Отговор

    До коментар #12 от "NATO":

    Нато, прчети за твоја информација колко катастрофи с Боинг и т.н. самолети има и колко с руски.Много е важно човек преди да изтресе нјакоја глупост поне да се информира каква е статистиката
  • 15 onq s konq

    4 4 Отговор
    Авто ВАЗ не само може да започне подобно пр-во,но то ЩЕ СЕ И КУПУВА ...МАКАР И САМО В РУСИЯ.А ако съществуваше още и Източния блок-и в България!Защото...КАТО НЯМА РИБА И РАКЪТ Е РИБА!И ако отдавна БГ няма ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОБЛЕМИ с внос на коли от Запада/и нови и стари-БЕЗМИТНО//,то при Русия ПУТИН КОНТРОЛИРА ВНОСА ЧРЕЗ МИТАТА,което на практика значи че ако много държиш на западна марка кола,тя ще ти струва НЯКОЛКО ПЪТИ ПО-СКЪПО ОТКОЛКОТО В БЪЛГАРИЯ.

    Коментиран от #17

  • 16 696

    8 4 Отговор
    Те ушанките кола не могат да направят, та кабрио ли? Та нали ще е като аквариум!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 onq s konq

    1 3 Отговор

    До коментар #17 от "аааааааа":

    Чета дебели книги!
  • 19 ТИКВОЧА

    1 4 Отговор
    КОЛИ ИМА КОЙ ДО ПРАВИ ТОВА НЕЕ ПРОБЛЕМ ПРОБЛЕМА В ВОЕНИТЕ ТЕХНОЛОГИИ. АКО СЕ ЗАГЛЕДАТЕ В МОСКВА ЩЕ ВИДИТЕ МНОГО РЕДКО РУСКИ АВТОМОБИЛ ПРОСТО ТОВА НЕ ИМ И ПРЕОРИТЕТ.

    Коментиран от #21

  • 20 Ощърбий

    2 3 Отговор
    Руска му работа.
    От 18 литров мотор само 122 коня.
    Икономия, екология, абе пиеници!
  • 21 ТТЖЖЖ

    3 3 Отговор

    До коментар #19 от "ТИКВОЧА":

    До Пета

    Най - много са авио катастрофите в света с Бойнг защото преди 10 години беше най - използваната фирма самолети около 80% сега вече се намесиха и Ербъс а катастрофи с руски самолети няма защото почти не се използват такива дори в днешна дата Аерофлот не използват нито един техен самолет родно производство !
  • 22 Чудно

    1 3 Отговор
    Не знам кое е по-грозно, Дачия или тоя аквариум...Май предпочитам Дачията то цената ще е еднаква...
  • 23 димо

    0 2 Отговор
    голям самолетоносач щяло да има сега пък кабрио щяло да има 2030 гд ПОКАЖЕТЕ ГО КОГАТО Е В УПОТРЕБА
  • 24 Серьожа

    0 1 Отговор
    Защо тези от Лада не купят лиценза за Лексус RX и да си го произвеждат вечно,както само те могат?
  • 25 Кокошката

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "NATO":

    Простотия до шия....
    Тогава защо американската баница Ф-35 е с китайска електроника?
    Америка е на нивото на 90-те години а не Русия.А Ладата си е супер.