Last news in Fakti

21 Март, 2019 16:40 3 842 24

В Русия вече арестуват за затъмнени стъкла

  • затъмнени стъкла-
  • тонирани стъкла-
  • арест-
  • присъда-
  • затвор-
  • русия

Двама шофьори от руския град Саратов се озоваха зад решетките, след като съдът ги призна за виновни за неподчинение на полицейска заповед, съобщава "Версия Саратов". Мъжете на възраст 26 и 36 години с автомобили ВАЗ-21130 и Lada Priora били спрени заради прекалено затъмнени предни и странични стъкла.

В хода на проверката полицаите установили, че двамата вече са били санкционирани за същото нарушение миналата година. Тогава се разминали само с глоба в размер на 500 рубли (€6.90) и премахване на тониращото фолио от стъклата на място.

Повторното провинение обаче довело до съставянето на протоколи по чл. 19.1 от Кодекса на Руската федерация за административни правонарушения за "неспазване на законно разпореждане на сътрудник на полицията". Двамата любители на анонимното шофиране ще лежат в ареста по 5 денонощия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Путин съм

    54 15 Отговор
    Правилно ! И в България трябва да стане така
    А не мутрите да си карат без проблеми

    Коментиран от #3, #8, #12, #18

  • 2 ДДРОнег

    27 10 Отговор
    А в България, кога ще се случи това?!
    Тук ще почнат, "абе ти знаеш ли кой съм аз" и т.н. Всъщност нищо такова няма да се случи, те милицаите знаят, че такива са миропомазани и за тях законите не важат ... и изобщо не ги спират ...

    Коментиран от #19

  • 3 Eee

    24 10 Отговор

    До коментар #1 от "Путин съм":

    Няма как да стане защото сме западна колония а не руска.
  • 4 бачо

    14 32 Отговор
    Реално ще ви кажа като човек който кара с черни на 5% пропускливост стъкла. Не съм мутра нито нищо просто така ми харесва. В София за последните 15 години са ми спряли от движение кола точно 5 пъти а карам по цял ден. Апък извън София 1 път. Отиваш в кат 13 лева или 16 беше и ти я пускат в движение... Все тая даже нека го направят лятото да е разрешено да не им пече на хората плащаш 200 лева на месец примерно и караш ако искаш да има за държавата.. Все тая на кой пречиме :)

    Коментиран от #5, #7, #11

  • 5 Метгонтан

    21 21 Отговор

    До коментар #4 от "бачо":

    Затъмнените стъкла не са за гъзария . Всеки знае като тръгнеш на дълъг път и ако караш цял ден без затъмнени стъкла си жив опечен . Простащината да се забранява е с една цел - сигурност . Камерите дето са наляво и надясно да могат да те снимат , и да те следят всичко е за това . Не че на някой му пречи , а това че полицията се крие зад оправданието - безопасност , се вижда ясно колко са катастрофите заради затъмнени стъкла .
  • 6 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    15 9 Отговор
    Е кво толкоз има да си затъмниш прозореца на движимата ти собственост?чудо големо престъпление неземно
  • 7 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    8 3 Отговор

    До коментар #4 от "бачо":

    Стига сме давали на таз държава пари бре като и требват да си напечата не да скубе от назе
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 чудесно

    1 2 Отговор
    Напредна ли са значиК.
  • 10 сектант

    13 2 Отговор
    добре че не затъмних стъклата на дъстъра...
  • 11 Драгой

    13 7 Отговор

    До коментар #4 от "бачо":

    Сельо, 90% от каращите с тъмни стъкла са ченгета, а останалите са мутри.

    Коментиран от #13, #16

  • 12 Random

    6 6 Отговор

    До коментар #1 от "Путин съм":

    От всичко с което можеш да накажеш мутрите си озбра да отнемеш правото на всички да карат със затъмнени стъкла. Браво бе Ганьо, браво, голем си умник
  • 13 Random

    12 8 Отговор

    До коментар #11 от "Драгой":

    И като забраниш затъмнените стъкла какво ще постигнеш? Това вашето е злоба на принципа "Не е важно на мен да ми е добре, важно е и на другите да им е зле."
  • 14 Ай стига бе

    16 7 Отговор
    Днес забрана на тъмните стъкла, утре на тъмните очила. Ами тия, препечените с тъмната кожа? Какво ми се крият зад тая тъмна кожа?
  • 15 onq s konq

    1 6 Отговор
    Ако ме спрат в БГ за тъмни стъкла ще обясня че колата е току що открадната и не съм длъжен да нося отговорност за деянията на собственика й.Ако това същото се случи в Русия,за тия ми думи не само ще ме арестуват,но и директно ще ме пратят в Гулаг.Затова и е НЕДОПУСТИМО да дойде на власт РУСОФИЛСКА ПАРТИЯ ,чиято първа задаче ще е да ни изкара от ЕС и да ни върже здраво с Русия.След което руснаците естествено че ще влязат в България, НО СЪС ТЕХНИТЕ СИ ЗАКОНИ И ПОРЯДКИ...като тоя например!Е тогава вече ще се разбере кой-кум,кой-сват,кой-на булката брат:)
  • 16 Нене

    5 3 Отговор

    До коментар #11 от "Драгой":

    Какви мутри мутри няма вече. Има дребни престъпници и хора с бизнеси а аз не съм нито от едните нито от другите. Най-добре се живее по правилата. Без тия за тъмните стъкла разбира се :)
  • 17 Scott

    7 1 Отговор
    В Европа също има затъмнени стъкла,но всичко е под контрол,със сертификати,без които колата ти я спират от движение,и край-никой няма да те остави да се обясняваш на ченгетата като на първата си любовница! Да не говорим ,чр един много голям процент си карат просто без фолио,сред които съм и аз,а в моят град аз едно време когато си затъмних Жигулито ,нямаше нито една затъмнена кола,пробвал съм всички варианти,и не мога да си изкривя душата,че фолиото на предните врати ми пречеше надвечер,разлепвал съм си сам фолиото,не под натиска на полицаите! Сега карам много по -нова кола,която си има щори на задните врати,имам възможност да си затъмня легално прозорците безплатно,защото аз поставям фолио,но няма да го направя повече,защото наитина вече гледам с други очи ,пречи ми на видимостта привечер,особено като се сетя,че няколко пъти вече виждам колоездачите много късно и реагирам в последният момент...Така че за мен тия мутренски номера сега ми се струват тъпи....
  • 18 Ганьо

    1 5 Отговор

    До коментар #1 от "Путин съм":

    Става въпрос за ПРЕДНО стъкло. Не че подкрепям. Но все пак. Ами ако са с кожно заболяване? Ами министрите с перденцата, за тях защо да може, а за гражданите, не? + това никой не обича да се пържи и да му избелява интериора.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 гощо

    6 1 Отговор
    И тука треее така,че ми писна от убитаци иживяващи се на некви гангстери и мутри! Аман вече от селяци!
  • 21 волен сидеров

    6 1 Отговор
    айде сега стъклата им виновни -ВЗЕМЕТЕ МЕРКИ ЗА ГОВОРЕНЕТО ПО ТЕЛЕФОНА ПРИ ШОФИРАНЕ -това е във всяка кола-задължително затвор да има-това е много опасно да говориш по тела и да караш колата...
  • 22 МВР

    2 3 Отговор
    ВСИЧКИ КОЛЕГИ СА С ТЪМНИ СТЪКЛА НАВСЯКЪДЕ И НЕМОЖЕ ДА ГИ БАРА НИКОЙ

    Коментиран от #23

  • 23 Случаен Миновач

    3 1 Отговор

    До коментар #22 от "МВР":

    Е все някога ще напуснете системата (господин) (полицай) и тогава ще трябва да отлепяте стъклата така както е показано на снимката
  • 24 БЪЛГАРИНА

    5 0 Отговор
    НЕ ГЛОБА А НАПРАВО ЗАТВОР ТРЯБВА ЗА СТЪКЛА И ТЕЛЕФОН