Last news in Fakti

22 Юни, 2012 11:41 12 705 7

УАЗ минава на нова платформа

  • renault-
  • автоваз-
  • уаз

 

Руската компания Sollers възнамерява до края на тази година да избере нова платформа за всъдеходите с марка УАЗ. Това съобщи РИА Новости, като се позовава на изказване на генералния директор на Sollers Вадим Швецов. За съжаление повече конкретика по темата липсва.
 
Според изказването на шефа на компанията има няколко варианта, които се разглеждат в момента. Запознати твърдят, че УАЗ-ките ще преминат на самоносеща конструкция и ще се лишат от досегашната рама. Спекулира се също, че новите руски всъдеходи могат да получат шаси от SsangYong.
 
Още една от възможностите за нова платформа е тя да бъде съвместна разработка на корейци и руснаци и да е специално предназначена за УАЗ. Според експертните оценки най-изгодният вариант е купуване на корейски лиценз за готова платформа, който ще струва от порядъка на 100 млн. евро.
 
За сранвение ще кажем, че АвтоВАЗ плати на алианса Renault Nissan 220 млн. евро, за да може да използва шасито Renault B0. Какво ще се случи с легендарните УАЗ-ки все още не е ясно, но по всичко личи, че ситуацията ще се изясни още до края на тази година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 VR4 TT

    1 0 Отговор
    "Запознати твърдят, че УАЗ-ките ще преминат на самоносеща конструкция и ще се лишат от досегашната рама."

    Смъртта на един от последните останали истински джипове. :(
  • 2 Луд

    1 0 Отговор
    Да не са решили да унищожават УАЗ как може дори да си помислят за самоносеща конструкция ....
  • 3 comment

    1 0 Отговор
    R.I.P.
  • 4 раета

    1 0 Отговор
    поредната пусканица в нета не им вервайте
  • 5 sstoianov

    1 0 Отговор
    очевидно има мераклии за еднопосочен билет до Сибир.Какво ли мислят маршалите,аааааааааааааааааа
  • 6 иван иванов

    0 0 Отговор
    ще се получи поредното капиталистическо л..но
  • 7 ЯЛТА

    0 0 Отговор
    .............И ще започнат да ги правят тенекиени,- рамата де.