Last news in Fakti

16 Март, 2020 14:57 4 214 3

VW спира производството в завода си в Словакия

  • vw-
  • audi-
  • vag-
  • vw group-
  • porsche-
  • bentley

Volkswagen Group спира производството в заводa си в Братислава, Словакия, който произвежда модели на VW, Porsche, Audi, Skoda, Seat, както и компоненти на Bentley. Това съобщи Automotive News Europe.

Ходът на VW идва след като Словакия обяви извънредно положение поради коронавирусната епидемия.

Премиерът на страната Петър Пелегриним заяви в неделя, че има потенциален случай на коронавирус в завода на автоконцерна, който е и най-големият работодател в частния сектор в държавата.

VW не излезе с коментар по казуса.

"Надявахме се, че ситуацията по отношение на коронавируса ще се успокои през уикенда, но това не се случи", каза в изявление председателят на борда на Volkswagen Slovakia Оливър Грунберг, коментирайки разпространението на епидемията.

Фабриката в Братислава произвежда големите SUV-та Porsche Cayenne, VW Touareg и Audi Q7, заедно с миникарите VW Up, Skoda Citigo и Seat Mii, както и компоненти за Bentley Bentayga.

Миналата седмица Словакия въведе гранични проверки, спря международните пътувания до и от страната и затвори училищата, заедно с центрове за спорт, развлечения и забавления.

Нацията с 5,5 милиона население има 61 потвърдени случаи на коронавирус, което е със 17 повече спрямо ден по-рано. Страната не съобщава за смъртни случаи.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    17 4 Отговор
    браво. днес излезнах от нас из софия, все едно няма вирус хора тичат по улиците, аладин правят дюнери на пазара в Младост пълно с хора... ужас. да станем като италия е неизбежно
  • 2 спекулации

    7 0 Отговор
    много бих искал да ви вярвам че словакия е имала гранични проверки но не е било така в неделя сутрин когато мой познат се е прибрал от полша с камион нито на словашката нито на унгарската нито на полската да не говорим за българската граница не са имали опашки или проверки всеки си е пътувал свободно !!! говорих по телефона с него в неделя и беше учуден как никой никъде не проверява кой и в какво състояние минава границите...
  • 3 Сатаната

    2 1 Отговор
    Какво пишат не знам но роднина се прибра днес?