Last news in Fakti

1 Юли, 2020 19:08 14 773 56

Lada подготвя специална черна Niva в ограничен тираж

  • автоваз-
  • 2121-
  • lada-
  • 4x4-
  • niva-
  • black

АвтоВАЗ се кани да подргее интереса към класическата Niva със специална лимитирана серия. Напълно черната Lada 4x4 Black ще се отличава с подобрени материали в салона, заводска тонировка на задните стъкла, лети джанти с пет спици в цвят антрацит и уникални за модификацията декорации.

Специалната Niva ще се предлага във вариант с три и пет врати на базата на най-скъпата версия Urban. Освен по наситено черния цвят на каросерията и джантите Lada 4x4 Black ще се познава и по емблемите на предните калници.

В салона също ще доминира черното. В такъв цвят ще бъдат таванът, сенниците, дръжките над вратите и блокът на навигационната система "ЭРА-ГЛОНАСС". Тапицерията на седалките ще получи нашивки с името на лимитираната серия.

Подобрения в технически план не се предвиждат. Lada 4x4 Urban Black ще се оборудва с познатия 8-клапанов двигател с обем 1.7 литра и мощност 83 к.с. и стандартната петстепенна механична трансмисия с понижаваща предавка.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 40 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 габровец от варна

    81 19 Отговор
    Тая е специално за негри.

    Коментиран от #4, #31

  • 2 Коробка Передач

    61 9 Отговор
    Все същата виеща скоростна кутия ли ще има? За 50 години не можаха ли да я оправят? Малко цинк по разни детайли също не би се отразил зле.

    Коментиран от #8, #26

  • 3 Въпреки

    50 23 Отговор
    ,че много от коментиращите ще оплюят модела бих ги попитал,какви алтернативи на Нива-та се предлагат на тази цена но само чисто нови?

    Коментиран от #5, #12, #24

  • 4 Бай Стою касапина

    26 5 Отговор

    До коментар #1 от "габровец от варна":

    Може би е подарък за Хамилтън?
  • 5 някои си

    16 8 Отговор

    До коментар #3 от "Въпреки":

    То ако имаше нямаше и една продадена Нива да има.Иначе не е лоша за служебна.Говоря за дизела./не зная дали ги произвеждат още?/
  • 6 Сделано в СССР

    39 63 Отговор
    Всичко руско е боклук ! И всички тиражи им са ограничени, защото никой не ги купува, даже и руските патриоти ги избягват.

    Коментиран от #18, #21, #23

  • 7 Коробка Передач

    23 16 Отговор
    Иначе приятно изглежда.
  • 8 Поршневое кольцо

    41 30 Отговор

    До коментар #2 от "Коробка Передач":

    Важно е че Нивата си е проходима Това че вие е нормално Предпочитам я пред някой прехвален СУВ
  • 9 сМЕххххххх

    35 16 Отговор
    Черна Лада Нива -това е новината !

    От 77 г. се прави , един път смениха двигател и 2 фейслифта . Автомобилното чудо от Толияти -убиеца на Джийп Вранглер и Тойота Хайлукс


    Ма в технологии я пуснете тая статия , още по добре

    Коментиран от #11, #28

  • 10 Супер е

    33 22 Отговор
    Пипната на външен вид и мощност. Нивата е един от най проходимите любителски джипове които съм карал. Заедно с Джимни. Но предвид цените е за предпочитане. Двата джипа са изключително подходящи особено за нашите черни тесни пътища. Зимата също е проходима.

    Коментиран от #14, #22

  • 11 Подшипник

    35 13 Отговор

    До коментар #9 от "сМЕххххххх":

    Ако кара някой из трънак буквално старо сечище с дънери и изоставени едри клони ще оцени тази щайга Нямате представа катери се подскача реве вие но назад не връща

    Коментиран от #16

  • 12 Anadolu Manafesi

    22 13 Отговор

    До коментар #3 от "Въпреки":

    Сузуки Джимни , например , не е лоша алтернатива . А и 10 годишните западни джипове често са в по добро състояние от чисто новата Нива . Иначе е проходима машината , но не мисля че няма и по проходими алтернативи , дори и в стоковите версии

    Коментиран от #39

  • 13 qwerty

    24 4 Отговор
    Отвратителна за каране, носнега беше мад капака. Малко повече въртиш волана. Тя, милата като сляпа на пътя, но туй чудо върви без да му пука.
  • 14 Джимни

    23 3 Отговор

    До коментар #10 от "Супер е":

    Джимнито е на рама. Нивата не е. Разликата е голяма.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 турбо

    10 15 Отговор
    Невидима да я направят най-добре.
  • 18 Русский

    19 10 Отговор

    До коментар #6 от "Сделано в СССР":

    А къде си всичко българско? Или всичко българско е чалгата и Жоро Илиев?

    Коментиран от #47, #50

  • 19 Другия с коня

    14 21 Отговор
    Пак не сте разбрали...Ключовата дума е ”Канят се...”Първо да изтрезнеят....Кой ще даде пари за тази Пръчка....
  • 20 Танас

    17 7 Отговор
    Е това е Колата,модерна визия,мощен мотор .
  • 21 Случаен

    21 18 Отговор

    До коментар #6 от "Сделано в СССР":

    Мда, толкова ги отбягват че са най-продавани, 380 хил бройки за последната година...
  • 22 Random

    10 1 Отговор

    До коментар #10 от "Супер е":

    На мощност не е пипана
  • 23 Свинята

    7 4 Отговор

    До коментар #6 от "Сделано в СССР":

    Ти сам се оприличи какъв си !
  • 24 Александър

    19 14 Отговор

    До коментар #3 от "Въпреки":

    Чисто ново за тези пари наистина няма, защото никой производител дори и Дачия не би си позволил да прави толкова морално остаряла кола. С толкова слаба защита за пътниците, както и толкова некачествена. Това е причината, но доста марки втора употреба ще изкарат в пъти повече и в пъти с по-малко проблеми от Нивата!
  • 25 Като гост

    18 11 Отговор
    Голем смех. Не им се излиза от кончината на тия. Да си я правят още 100 години. Е голем смех.
  • 26 Слушател

    22 4 Отговор

    До коментар #2 от "Коробка Передач":

    Не скоростната кутия, а междуосевия деференциал вие. Ама вие, като 1000 гладни вълка. Сваляш, регулираш на стенда и след 2000 км. започва отново. Става за гората, за полето, но не и за асфалт. Издържах я 18 месеца и я продадох.

    Коментиран от #27

  • 27 БАРС

    7 10 Отговор

    До коментар #26 от "Слушател":

    Знаешли 100% правда за което пиша имам един немец познат който има МЕРЦ.ТИПА ДЖИП ГОЛЯМ модел някъде преди 10 год.го е купил Таман му изтече гаранцията и са окоти .Основен ремонт му направи и си го кара и рече пак щте е следващата Мерц.Друг който ми е личен приятел баше си купил чисто ново БМВ от големите лимозини 2010 си го купи гаранция 3 години и на него на 4 та година турбото му полетя ново турбо купи 4000 лв струва с ремонта.караго до 6 година и бам двигател видях лично снимките

    буталото на две. но пак си купи БМВ.Така че хората кито си обичат определена марка и сто коментара да пишеш че виел деференциала пак ще си купят НИВА .На мен специално много ми харесва .Иначе това което е станало с БМВ и МЕРЦА то сравнение с твоята НИВА направо е мака плаче грамофон свири и може би хората трябва да се откажат да копуват БМВта или МЕРЦ .Трябвало си да попиташ първият собственик как я е карал.Такъв тие бил късметът .Пожелавам ти втори път да не ти се случват такива ремонти

    Коментиран от #30, #42

  • 28 Random

    7 11 Отговор

    До коментар #9 от "сМЕххххххх":

    Двигател са сменили поне 4 пъти - 2106->2121->21213->2123/2130->21214 и ревизиран 21214 с хидравлични повдигачи INA
    Фейсовете са 3. Първия като сменят задната част, втория по-скоро, сменят цялото задно окачване с такова от Шевролет Нива, и третия отскоро.

    Коментиран от #51

  • 29 оня с коня

    13 19 Отговор
    Доказано е че ЦВЯТ КОЛА НЕ КАРА.ЛИЧНО АЗ бих предпочел БЕЗ ДА СЕ ЗАМИСЛЯ един 300-400 коньов Джип/няма да споменавам Марки/ ИЗОБЩО НЕБОЯДИСАН пред тая Хлебарка с 80 коня.Ама била ставала за каране из Шубраците...Ами да си я купуват Руснаците с Дръпнатите очи за да се шматкат из Тайгата,в Белите държави отдавна има изградена Отлична пътна мрежа!
  • 30 Бай Стою касапина

    8 2 Отговор

    До коментар #27 от "БАРС":

    Ей пич, ти тук ли си бил. Ало, шлосера, зададе ми въпрос дали мога да сменя дюзите на Жигули. Да, мога, само, че ти дизелово Жигули не си и помирисвал.Няма такова руско. Да, някога правихме такива присадки. Лично аз присадих дизелов мотор "Перкинс"модел 4108, 1800 куб. 75 к. с. на "Алеко". Правих го по трудово обучение, но се получи перфектно. Даже петата скорост стана използваема. Та на него съм сменял разпръсквачи на дюзите. Дори имам стенд за дюзи.И понеже ми каза, че си спец по хидравликата, да те питам коя хидравлична помпа е по-добра?Аксиално буталната, или зъбната? Питам те като професионалист. Нали си слагал някакви кранове на камиони. За подемно транспортна техника ли става на дума? Щото с неграмотното ти писане нищо не мога да хвана. А, и да те питам каква е марката на тия две коли дето караш?Можеш ли да я напишеш? Сигурно ще ти е доста трудно с тази изгоряла гимназия дето си завършил. Бира пиеш ли? Внимавай със станьола, че реже. Ай наздраве! И откога забрави за Волгите и ти харесаха Нивите?

    Коментиран от #32, #34

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 БАРС

    3 6 Отговор

    До коментар #30 от "Бай Стою касапина":

    тИ НАИСТИНА СИ ЛЕКА БУДАЛА.тА АЗ ПРЕДЕЛНО ЗНАМ ЧЕ ЖИГУЛАТА ИМА КАРБОРАТОР СВАЩИ И ДЕЛКО С ЧУКЧЕ И НАКОВАЛНЯ.тАКА СИ И ЗНАЕХ ЧЕ ЩЕ СЕ ХВАНЕШ КАТО ШАРАН НА ЦАРЕВИЦА.кОЛКОТО ДО ПОМПИТЕ НА КРАНОВЕТЕ НЕ МОГА ДА ТИ КАЖА ПО ПРОСТАТА ПРИЧИНА ЧЕ НИКОГА НЕ СА ВРЪЩАЛИ КАМИОН С РАЗВАЛЕНА ПОМПА ТАКА ЧЕ ДЕ ДА ЗНАМ КОЯ Е ХУБАВА.помпа.дА ЗА ПОДЕМНОТРАНСПОРТНА ТЕХНИКА СТАВА ВЪПРОС.мАРКАТА НА КОЛИТЕ СА ФРЕНСКИ кАДЖАР И пЕЖО ПАРТНЕР ЧЕРНО С ПЕТ ПРОЗОРЕЦА НА ПОКРИВА СЪС ЩКАФОВЕ ЧЕКМЕДЖЕТА ТАКА СИ Е ФАБРИЧНО ЗА ПЕТ ЧОВЕКА С ГУМИ 185/65/15 ТОВА Е ПО КНИГАТА.бИРАТА МИ Е СУПЕР ПРОДЪЛЖАВАМ ДА Я ПИЯ ОТ СЪЩАТА МАРКА

    Коментиран от #52

  • 33 Селянин

    10 9 Отговор
    Докато я продадът тя ще изгние на витрината. Строшеняк и гнилоч. Двигателят е пълна масларка, на 100 хил. и основен ремонт. А трансмисията направо е за вторични суровини.
  • 34 БАРС

    2 5 Отговор

    До коментар #30 от "Бай Стою касапина":

    аБЕ ЗНАЕШ АЗ ЗАБРАВИХ И ЗА ДРКГАТА МИ КОЛА КАЗВАСЕ НИСАН НОТЕ БЕНЗИН 10 ГОДИШНА КУПИХ Я НА ДЪЩЕРЯ МИ ПА АЗ Я ПОДЪРЖАМ
  • 35 Анонимен

    5 3 Отговор
    Свършили са бялата боя затова е черна.
  • 36 Да бе да

    11 6 Отговор
    Колкото и да плюете все пак новото си е ново.
  • 37 Лили

    5 3 Отговор
    Който си е купи му е достатъчно черно
  • 38 Ръждата

    8 3 Отговор
    Цветът няма значение за модела, когато ръждясат, всички Ниви са кафяви.
  • 39 нива стандартен модел

    4 2 Отговор

    До коментар #12 от "Anadolu Manafesi":

    Нова в магазина ТАМ е 4300 дульрь ....Няма наистина никъде по света дори и в Индия МПС четири по четири на такваз цена....
  • 40 колкото по голям и модерен е жипа

    4 1 Отговор
    Трактора го дърпа по отдалече и от по дълбоко.......Нивата трима поляка я избутват от сякьде.Тва се цени само от люде дет не са яли дюнери и Макдоналдс ......
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 начин старите таралясници

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "БАРС":

    с изпушили двигатели и кутии са оженват за поредния щастливец.....
  • 43 Кокич

    3 7 Отговор
    Руснак кола не може да направи!!! Те ножчета за бръснене не могат да направят, камо ли кола .Пардон - "Нева" "Спутник" за щавене.....

    Коментиран от #49

  • 44 хайл

    6 4 Отговор
    Имам чувството,че факти са рекламен сайт на руските кирпичи-то не беше уаз-ще има ли луксозна версия нямам ли да има,пуснат черна нива-веднага статия,нива с нов волан-статия,...айде лишете ни от тея кочини-никой не ги иска,не ги търси и им е писнало на хората от скапания руски боклук!

    Коментиран от #46

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 явно си безработен

    3 1 Отговор

    До коментар #44 от "хайл":

    щом си допрял да четеш неприятния за теб сайт......
  • 47 Български

    2 3 Отговор

    До коментар #18 от "Русский":

    От миналия месец българска фирма произвежда промишлени роботи, а Русия НИЩО не произвежда.
  • 48 Алфа Ромео

    2 0 Отговор
    Технически подобрения не се предвиждат следващите 40 години.
  • 49 ти ко прайш

    2 1 Отговор

    До коментар #43 от "Кокич":

    май си майстор по пълнене на кенефи....
  • 50 Танко

    1 3 Отговор

    До коментар #18 от "Русский":

    Ушанкавирусче, Българите сме около 7 милиона,т.е.по-малко от половината на вашата (столица). Вие,заедно с ; вся остальная сволоч ; сте над 20 пъти повече! Би ли ми посочил изобретение,направено от руснак в Русия,в последните 103 г., което да е световно известно и да е в полза на човечеството! Не става само с полезни изкопаеми,дадени ви от природата!

    Коментиран от #53

  • 51 Танко

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "Random":

    За четири двигателя , които почти нямат разлика-хидравлични клапани и инжекцион, който,дори не е техен,а на БОШ. Това,за близо половин век! След,като са толкова хубави, защо GM не взе мост от Нива за Шевролет Нива?

    Коментиран от #54

  • 52 Танко

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "БАРС":

    Човече,ако пишеш нарочно по този начин-твоя работа! Но, ако това е нормалният ти начин на изразяване...........!
  • 53 радиото е на попов

    2 1 Отговор

    До коментар #50 от "Танко":

    вертолетите на Сикорски за Менделеевата таблица чувал ли си...а за първичните инстинкти на КУЧЕТАТА открити от Попов за Цеолоковски пак не знаеш....ами ти май и на детска ясла не си ходил.......
  • 54 капиталистите прецакват сичко

    2 1 Отговор

    До коментар #51 от "Танко":

    за да си продадат техния Боклук.Огледай се у нас Сичко е унищожено и ядем домати от къде ли не......
  • 55 Мандръсю

    1 2 Отговор
    Нивата е супер автомобил! Имам Нива 2013. Магазинна. За 7 г имам една недобре пристегната скоба на радиатора. Капеше антифриз. Миналата година смених жилото на ръчната спирачка... а, спряха да светят допълнителните фарове за мъгла... хахах!:-) но това е всичко...

    Коментиран от #56

  • 56 така е

    2 1 Отговор

    До коментар #55 от "Мандръсю":

    Е ,като за седем години си минал 10 000 км. - така ще е .