11 Септември, 2020 10:48 7 250 27

ЗАЗ ще произвежда автомобили на Groupe Renault

  • заз-
  • renault

Запорожкият автомобилостроителен завод (ЗАЗ) започва производство на модели от гамата на Groupe Renault за украинския пазар, обяви корпорацията "УкрАвто", чиято собственост е предприятието. В Запорожието прекратиха сглобяването на леки коли през 2016 г.

ЗАЗ е провел мащабна модернизация на производствените мощности, за да може продукцията да покрива международните стандарти за качество. В завода е внедрена система Alliance Production Way на Renault-Nissan-Mitsubishi, която гарантира еднакъв контрол във всички фабрики на френско-японската група.

От "УкрАвто" все още не са обявили какви автомобили ще произвежда ЗАЗ. Според слуховете обаче на украинските конвейери ще се сглобяват Lada Vesta, Largus и XRay. Съвсем не е изключено в Запорожието да се произвежда и крос купето Arnana с механика от Duster.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Валентин

    37 8 Отговор
    Хайде почвайте да плюете.....бавите се

    Коментиран от #22

  • 2 ВМОРО

    25 17 Отговор
    Да живее Украйна!
  • 3 габровец от варна

    27 4 Отговор
    Ако направят като семейната реликва си купувам веднага! 968 ама да е модерен!

    Коментиран от #17

  • 4 Радо

    26 8 Отговор
    Какъв голям компромис!! - от култовия ЗАЗ, и започват да правят посредствени, масови коли!!
  • 5 Голям Слон

    43 7 Отговор
    Хайде бе, ние кога ще започнем да произвеждаме автомобили в тоз' индустриален, данъчен и политически рай?! При това управление няма да е със сигурност. А както показа миналото, май и при никое друго.

    Коментиран от #8

  • 6 сектант

    16 15 Отговор
    Разбират братята руснаци от мотори значи

    Коментиран от #7

  • 7 гост

    21 9 Отговор

    До коментар #6 от "сектант":

    Какви руснаци , то бива да не сте в час , ама вече почти 10 години Лада е собственост на Рено , а от следващата година няма да има нищо руско в нея !!! Особено пък в моторите !!
    На бизнес срещи в рамките на XI международен форум "Автопром. Автокомпоненти", който се проведе в Толиати, бе обърнато специално внимание на новата индустриална платформа на алианса Renault-Nissan-Mitsubishi, към която през следващите три години възнамерява да премине най-големият производител на автомобили в Русия "АвтоВАЗ".

    Всички модели, които се произвеждат, ще бъдат подложени на значителни промени до 2021 година. С въвеждането на новата индустриална платформа ще се промени и LADA Vesta, както и цялата линия на модела, обяви вицепрезидентът на "АвтоВАЗ" Венкатран Мамилапале

    Коментиран от #12

  • 8 гост

    19 6 Отговор

    До коментар #5 от "Голям Слон":

    И каква ще е разликата дали произвеждаме , като 90% от форумните "спецове" се кълнат , че сто пъти по-добре за парите на Дачия да купиш 10 годишен немски "премиум" ??? Или направо от завода ще ги бартеросват за такива "премиуми" , че да могат да ги продадат в България , хахахах !!!

    Коментиран от #23

  • 9 Рено Сега и Завинаги

    25 4 Отговор
    Рено и ЗАЗ - класиката се завръщааа!
  • 10 Някой

    26 11 Отговор
    Е да, ще сглобяват коли, а ние и детски играчки не сглобяваме. Като гледам празните заводи дето Баце ги открива, чак срам и смях ме хваща!
  • 11 Стар мечтател

    7 3 Отговор
    Защо спряха зазките ?

    Коментиран от #14

  • 12 Случаен

    7 7 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Мне, мотори и скорости още правят и ще продължат да правят. Купе и окачване може и да вземат от рено, но засега само Хрей и Ларгус са рена, и то пак с руски мотори и трансмисии(изключая вариатора)

    Коментиран от #13

  • 13 гост

    8 8 Отговор

    До коментар #12 от "Случаен":

    Добре , специално заради теб ще ги накараме Рено да плаща за руски боклуци , щото си няма двигатели на корем и ме иска да ги продава , хахаха !!! Ееех , не е лесно да си русопитек , не мори , ама мъчи , хахаха !!!

    Коментиран от #15

  • 14 един от стадото

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Стар мечтател":

    и аз туй питам, абе що спряха златния орфей
  • 15 един от стадото

    4 7 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    то пък точно Рено двигатели на корем. Бройки да, това 1.9 само на шейната на Детмароз дето не е. Японеца го слага, но само за европата да ни уйдиса на акъла. Рено Клио- ще го срина поне с три японски и три корейски модела и то на по една марка. На три марки гори като запален вестник

    Коментиран от #16

  • 16 един от стадото

    6 3 Отговор

    До коментар #15 от "един от стадото":

    не си падам по малките коли, и то точно френските. Японеца е роден да ги прави. Карал съм един Сафран на мой приятел, песен. Там е силата на французите, в миекото возение..
  • 17 Тойота

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "габровец от варна":

    Твоя ЗАЗ не беше ли 965? В други коментари си писал така.
  • 18 селянин 1

    12 2 Отговор
    А бе,добре че ще правят нещо,ако щее да е заз-клиио с двг на,,таврия,,пазар в украина и беларус за него ще има,тва са над 40 милионна народ,а у бг-кво,ако ще и бенц да дойдат,нема да моот да се справят,с корупция,бумащина,бюрокация..всеки ще подвие опашка от тва крадливо племе..

    Коментиран от #19

  • 19 Renault

    6 2 Отговор

    До коментар #18 от "селянин 1":

    Рено ще им използва базата и пазарите из федерацията да трупа печалби с някой модел от осемдесета година
  • 20 ABCD

    5 0 Отговор
    Ех България, а къде си ти
  • 21 Същият

    1 0 Отговор
    Кин дза дза ли се обади?
    на хайралия да е...
  • 22 ПРИПОМНЯМ НА ТЪПИТЕ ПУТИНОФИЛИ

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "Валентин":

    Както автомобилостроенето,така и цялото машиностроене на СССР и бившите му сателити беше далече от международните стандарти за качество. В руската кочина е така и в днешно време.
    А любимият ви президент,русофилът другаря Радев защо се вози в Мерцедес? Нали това е автомобил произведен в държава от "загниващия капитализъм,който ще рухне всеки момент"?

    Коментиран от #24

  • 23 Гост,коментирай у

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Защо тези "спецове" предпочитат западни,а не руски автомобили? Нали нашите рубладжийски управляващи твърдят че 90% от българите били русофили?
  • 24 Валентин

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "ПРИПОМНЯМ НА ТЪПИТЕ ПУТИНОФИЛИ":

    Смешко само да ти кажа,че Радев не ми е любимия президент, бих ти казал и друго, но ще изтрият коментара, а също така като гледм какво пишеш си някой пубер, който не знае за какво става въпрос
  • 25 предложение

    2 3 Отговор
    Нека заводът произвежда старите зазки и да ги продават на тукашните русофили! А не да хвалят руските машини пък да карат западни нови коли.
  • 26 Боби

    0 0 Отговор
    СКОРОСТИТЕ НА ВОЛАНА.
  • 27 vlady

    1 0 Отговор
    Ще произвежда Рено Зъботрошка.