Last news in Fakti

22 Март, 2011 10:57 10 336 20

Lada 4x4 и Chevrolet Niva на един конвейер

  • lada-
  • 4x4-
  • chevrolet-
  • niva

Волжският автомобилен завод ще пренесе производството на всъдехода Lada 4x4 в предприятието GM-АвтоВАЗ, където се сглобява Chevrolet Niva. Компаниите вече са подписали предварително споразумение, а целта на руснаците е сериозното участие на General Motors в производството и модернизацията на легендарния автомобил с повишена проходимост да доведе до радикално усъвършенстване на всъдехода.

Ежегодно от GM-АвтоВАЗ ще се произвеждат по 60 000 екземпляра и от двата модела, поради което мощностите на завода ще бъдат увеличени от сегашните 90 000 бройки на година до 120 000. Представителите на General Motors все още не са коментирали информацията за пренасянето на производството.

Американците обаче казаха, че преговорите между Волжския автомобилен завод и GM-АвтоВАЗ продължават. Според специалистите пък производството на  Lada 4x4 и Chevrolet Niva на един конвейер ще доведе до значително съкращаване на разходите и повишаване на качеството на автомобилите.

През 2010 година на територията на Русия са продадени 44 600 всъдехода Lada 4x4 и 35 400 Chevrolet Niva. В този момент именно въпросните два модела са най-популярните коли на руския автомобилен пазар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дошо

    14 48 Отговор
    Абе какво качество ще се повиши бееее?Руските боклуци трябва да бъдат спрени от производство за вечни времена.Бананова република Русия НЕМОЖЕ да направи нищо качествено.

    Коментиран от #2, #17

  • 2 dankata

    35 3 Отговор

    До коментар #1 от "Дошо":

    До някъде си прав,но замисли се ние какво правим!!Нищо!Само знаем да завиждаме и да плюем!
  • 3 ссср

    30 8 Отговор
    какво не могат да прявят руснаците качество ли абе браточки бананова република били руснаците имат производства дето ние само ще ги сънуваме ПРИ НАС СИЧКО Е ЗАВИСТ некадърни сме за трима а видим ли че някой нещо се мъчи да прави почваме да плюем и да се самонавиваме колко е некачествено и лошо и защо щото не ни стига акъла да направим нещо да произведем така че айде преди да кажете че са бананова република погледнете нашата деиствителност.
    поздрави за сички маняци на ЛАДА НИВА
  • 4 kolio_vg

    10 7 Отговор
    Каква велика снимка!!!!! Умирайте от яд по Лада Нива

    Коментиран от #6

  • 5 G777

    7 7 Отговор
    SEFTE
  • 6 Дошо

    15 14 Отговор

    До коментар #4 от "kolio_vg":

    Ауу да бе направо се пръскаме от яд.Умираме от яд, че тоя конкурент на Ленд Роувър няма да бъде наш.карал съм Нива и спокойно мога да кажа, че по-голям боклук от това няма.
  • 7 gjbg

    9 5 Отговор
    Карам служебна LADA NIVA 4X4. Мога да дам само отрицателно мнение. За 15000 км две семеринги на диференциала, ново серво за спирачките, смяна на механизма на чистачките и още един куп подробности.
  • 8 Rocco

    10 0 Отговор
    Това е нещо добро,ще се повиши качеството на изработката,ще отима и антикорозиона защита(която е жизнено важна за нивата).Американците със сигорност ще вкарат и някоя друга глезотийка-я климатик,я ел.стъкла-въпреки,че са излишно,но е хубаво и да ги има.Аз лично бих помислил сериозно за поставянето на нивата върху рама,тогава вече ще се отвори нова страница.Поздрави
  • 9 ivo1302

    5 2 Отговор
    lada NIVA nqma ekstri , no izdurja vsi4ki polevi testove . aide molq vi ne mi xvalete koito i dae drug !!!!!!!!!!!!!
  • 10 ivo1302

    7 4 Отговор
    abe ti si karal NIVA ama mai si nqmal knijka togava . ot men da znae6 ,4e ima po luksozni koli ama ne i po qki.
  • 11 Бръм

    8 2 Отговор
    Яка, яка колко да е яка.
    На 100 000 км основен ремонт и няколко смени на окачване
  • 12 отфорко

    15 1 Отговор
    от всичко руско само рускините са хубави, защото не са правени с ръце!
  • 13 Ръждавелко

    9 1 Отговор
    Единственото предимство на Лада Нива пред всеки друг оффроуд автомобил е че е толкова грозна че не ти пука за одраната боя и подбитото шаси.
  • 14 4x4

    6 1 Отговор
    imam LADA NIVA i NISAN terrano tam kadeto karam nivata nikoga nqma da zakaram nisana 4e 4upi li mu se ne6to 6te mi legne kolkoto o6te edna niva :)) ama lo6oto e 4e nqma gram udobstva tromavka e gori mnogo i na rastoqniq ot nad 100km. ne se ka45vam na neq
  • 15 mazda

    0 1 Отговор
    ДОШО САМО ЛАДА НИВА ЗА ДЖИП.признал сам ги.за другите САМО ЯПОНЕЦ
  • 16 Дилян Андреев

    2 0 Отговор
    LADA 4X4 Е доста далеч от истинските джипове, то даже не е джип, а лека кола с задвижване на четирите колела и малко по-голям клиранс. За здражината няма какво да коментирам от отва по-голям боклук няма. Единственото предимство е че са му евтини частите, но в този случай евтиното излиза по скъпо, защото след всяко излизане в гората нещо се чупи.
  • 17 Росен

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дошо":

    Дошо, Русия прави доста качествени неща. Ако целия ум на тази нация не беше съсредооточен в космоса и оръжие, а в автомобилостроене, щяха да правят коли, на които Ферари, Ламбо и Ройс нямаше да могат да се конкурират. А Нивата - за БГ стандарт - идеалка.
  • 18 А?

    1 0 Отговор
    Росене и какви са тия доста качествени неща дето ги прави Русия?
    Освен водка, не се сещам за друго.
    А и при водките поляците и финландците се справят по-добре
    Нивата не е "идеалка" за никой стандарт - за бедните е твърде чуплива, за богатите е смешна
  • 19 jim

    0 0 Отговор
    е как да не правят качествени неща колега, Т72 ,АК47 – са номер едно в комуникационите системи
  • 20 Drago

    0 0 Отговор
    Как да не правят качествени неща, бе ? Давам пример за оръжия: Драгунов,Макаров,АК47,Стрела 3,Катюша... ? В ред ли сте ?...