Last news in Fakti

11 Януари, 2021 16:56 4 457 17

АвтоВАЗ преименува Lada 4x4 на... Niva

  • автоваз-
  • lada-
  • 4x4-
  • 2121-
  • niva

АвтоВАЗ връща старото име на Lada 4x4, обявиха от пресслужбата на компанията. За да се отличава от другия модел със същото название обаче, класиката получава и приставката Legend.

ВАЗ-2121 носи името Niva от самото начало на производството през 1977 г., но през 2001-ва така е наречен и наследникът ВАЗ-2123, произвеждан съвместно с General Motors. Известно време двата всъдехода са продавани под едно и също название, докато през 2006 г. АвтоВАЗ не решава да прекръсти оригинала на Lada 4x4.

АвтоВАЗ преименува Lada 4x4 на... Niva

Миналата година автогигантът от Толиати изкупи 50-процентовия дял на американците в общото предприятие GM-АвтоВАЗ, с което си върна и правата върху името Niva. Сега и двата модела се казват така, но с различни добавки - Legend за ВАЗ-2121 и Travel за ВАЗ-2123.

Заедно с първоначалното си название класическата Niva получава и нови решетки на вентилационните отвори в задните колонки на покрива. От АвтоВАЗ твърдят, че те повишават комфорта в салона, като намаляват шума при ускорение и движение със скорост 120 км/ч съответно с 3.7 и 2.2 dB.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Точно така

    20 8 Отговор
    Браво, време е "Рено" да поеме всички активи на "ВАЗ", та нещата да вървят както трябва.
  • 2 сектант

    10 14 Отговор
    Дачия трябва да преименува Дъстър на SR-71 черната птица щото е самалйот

    Коментиран от #4, #7, #14

  • 3 Дали е така

    8 0 Отговор
    Истината е, че съвместното предприятие с GM става и собственик на бранда NIVA. Заради това руснаците продаваха 4Х4. Сега са собственици вече на всичко. А новото допълнение е да се различава от шевроле НИВА-та на съвместното предприятие.
  • 4 Въх

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "сектант":

    тръгвай за Пампорово.че доста работа ще ти се отвори със снега.

    Коментиран от #8

  • 5 Драгой

    8 6 Отговор
    Каква иновация, западняците ще им завидят.
  • 6 На къра

    11 15 Отговор
    Нива защото става само да си ореш нивата на село
  • 7 Белгиеца

    8 3 Отговор

    До коментар #2 от "сектант":

    Иска ти се да караш Blackbird, a?:)) Недей надценява толкова много румънското "бижу", наречено Дъстър.
    Слепия ти фанатизъм към Дачия Дъстър ти спечели много....хъм, фенове тук.

    Коментиран от #11, #15

  • 8 Морето

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "Въх":

    Евала, бях забравил, че Сектата искаше да дърпа закъсали в Пампорово с неговия Дъстър. Ама пък, наистина падна сняг и някой може да се тръшка за пътна помощ там.
  • 9 ПЕНКО

    9 6 Отговор
    ЗАЩО ЗАПАДНИТЕ ДЖИПКИ СИ МИСЛЯТ ,ЧЕ МОГАТ ДА ПОБЕДЯТ "НИВАТА "В ТЕЖКИ УСЛОВИЯ И БАИР ???????

    Коментиран от #10

  • 10 оня с коня

    4 6 Отговор

    До коментар #9 от "ПЕНКО":

    Защото ЖИВИЯТ ЖИВОТ го доказва КАТЕГОРИЧНО.Необходимо е просто да погледнеш Статията от Днес - 11:35ч и да видиш/има и Видео/ как Лада-нивата гледа уплашено Локвата във Фабриката в Своге и не смее да премине за да евакуира Работниците,а ЧАСТЕН ДЖИП/западно производство/ свършва вместо нея работата Без да се замисли!
  • 11 Случаен

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Белгиеца":

    Сектанта е саркастичен, обаче вие не се усещате
  • 12 трола стоян георгиев

    3 0 Отговор
    Здравейте, аз съм трола стоян георгиев и заработвам центчета в този сайт с този ник още от 2016 г, а от 2012 до 2016 ползвах ника десислава димитрова. След малко ще се изходя по темата, но кажа ли ви "добър ден", гледайте къде е слънцето.
  • 13 Дедо ви

    3 2 Отговор
    Защо не научите какво е "блокаж"? ако е и на двата моста вече си имате джип,тоя таралясник,не е лош да откараш сол,на говедата в балкана. Щото за фуража няма място! Боклук!!! Ако нямате пари,за "джип" купете си Панда,гори на половина,и се катери повече,по малко друса,а и не ти се смеят хората. Ако сте русофили,ама истински си вземете ГАЗ не знам кой беше палеше се със педал на стартера три скоростен,те това вече е добро!! Ама едва ли ще вкарате жена си в него,за любовницата ИЧ!!!

    Коментиран от #16

  • 14 Момче

    0 3 Отговор

    До коментар #2 от "сектант":

    казах ти, спри да ядеш тези гъби! Всичко в марката ти е абсолютна каша. Наистина си си спечелил много 'фенове" тук. Почвам да мисля, че Дачия затъват финансово и плащат на тролове, като теб защото нямат пари за реклама и гледат да минат по евтино....
  • 15 Истината

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Белгиеца":

    Румънското бижу всъщност е френско!
  • 16 Роко

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "Дедо ви":

    А недей така преди няколко месеца имаше интервю с горд собственик на Лада които обедняваше как бил спрял до една С класа и мацките се лепяли на неговата ладичка.
  • 17 qwerty

    0 0 Отговор
    Миналата година автогигантът от Толиати изкупи 50-процентовия дял на американците в общото предприятие GM-АвтоВАЗ, с което си върна и правата върху името Niva за 50 000$