Last news in Fakti

20 Май, 2011 10:42 21 075 56

Забраняват "ладите" в Москва

  • автоваз-
  • lada-
  • заз-
  • daewoo-
  • renault-
  • logan-
  • москва-
  • русия

Кметската управа на руската столица подготвя законопроект, според който в центъра на Москва ще могат да се движат само автомобили, покриващи екологичната норма Euro 4. На практика това означава, че ако законът бъде приет, нито една Lada няма да може да се движи в големия град.

В момента АвтоВАЗ не произвежда нито един модел, който да се оборудва с двигател, отговарящ на стандарта Euro 4. За по-старите возила с емблемата на ВАЗ, които сега се карат масово в руската столица, пък е излишно да се коментира.

В Москва вече действат екологични ограничения, но на този етап те засягат само камионите. До миналата година забраните засягаха тежкотоварни возила с норми под Euro 2, а от тази година в центъра на столицата не могат да се движат и камиони без Euro 3 .

Ако столичните власти не се изплашат от зараждащите се народни вълнения и приемат този законопроект, под ударите му ще попаднат и нови автомобили от марките Daewoo и ЗАЗ. Техните модели Nexia и Chance също са доста популярни заради сравнително ниските си цени.

Специалисти прогнозират, че ако това се случи, то ще нанесе сериозни загуби на АвтоВАЗ, тъй като руската столица е един от сериозните пазари на мараката. От друга страна обаче ще облагодетелства концерни като Renault, които също с успех продават евтини нови автомобили от семейство Logan, но за разлика от Lada двигателите им покриват нормата Euro 4.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лада

    14 23 Отговор
    Стига писахте глупости, новия модел Гранта е Евро4, всички Лади продавани в ЕС са Евро5 сега. Минимума произвеждан за руския пазар в момента е Евро3. Не вярвам ограничението да е чак Евро4, някой или нещо не е дочел и е напиал грешно.
    Между впрочем в Москва,а и извън нея не съм видял да се движат такива таралясници каквито по нашите пътища!

    Коментиран от #2

  • 2 RS

    28 4 Отговор

    До коментар #1 от "Лада":

    Глупости пишеш ти. Лада с евро пет има, ама тя е само в мечтите на фантазьорите. Двигателите им са концепция от преди 20 години и няма как да са с евро 5. А относно ограничението, вярваш или не то си е евро 4. Това обаче е законопроект, не се знае дали ще бъде приет. Написаното обаче е абсолютно вярно. Има го по всички руски автомобилни сайтове.

    Коментиран от #3

  • 3 Лада

    13 17 Отговор

    До коментар #2 от "RS":

    Я ми обясни как се продава в ЕС тогава Лада като от 1 януари 2011 влезе в сила Евро 5 пък в Германия само са продали няколко стотин Лади от всички модели за експорт от тогава. Двигател от новите Лади дори не си виждал и е пъти над например неудачия монтираните такива... Ей ама наизуст пишещ народ.

    Коментиран от #5

  • 4 Линдрос

    22 1 Отговор
    По повод на безмисления коментар номер едно ще кажа, че новия модел Гранта НЕ е Евро4, а Евро 3. И за да не съм голословен ще приложа линк с пълни техн. ха-ки на Гранта
    http://www.chevyclub.ru/catalog/lada_granta/lada_granta_vaz_2190_standard/
  • 5 Чочко

    11 9 Отговор

    До коментар #3 от "Лада":

    За Европа може и да има, но Евро 5 за Русия, това е пълен смях. Ти или си некъв болен русофил или не си си пил хапчетата
  • 6 :))

    17 22 Отговор
    Неудачия, Неудачия, обаче Дачиите и по соц време са били по-добри автомобили от торшките на руснаците - Лади, Москвичи и украинските Запорожци. И като дизайн са по-добре, все пак е френски - Рено 12, а не някакви дръгели като москвича и заз. А пък ладите може и да приличат на Фиат, но са пълни кенефи. Ладите и старите Зазките само грозяха улиците, добре, че ги махнаха. Спрямо тях като дизайн Дачиите винаги са били по-хубави!
  • 7 Лада

    6 11 Отговор
    Аз какво съм написал за Русия минимума е Евро3 и такива се продават, след като не е изискване колко ще дадът повече пари за едно Евро нещо си и то в бюджетния сегмент...
    А за Евро 4 ето:
    http://www.lada-granta-club.ru/avtovaz-podnyal-ceny-na-4-procenta/

    Коментиран от #10

  • 8 Adi

    8 13 Отговор
    Имах един съученик - Светлин, така и не разбрах защо беше луд по руските кенефи. Никога не са блестели с техника, пък дизайнът им винаги е бил морално остарял.
  • 9 Adi

    9 12 Отговор
    Имах един съученик - Светлин, така и не разбрах защо беше луд по руските кенефи. Никога не са блестели с техника, пък дизайнът им винаги е бил морално остарял.
  • 10 QWERTY

    3 4 Отговор

    До коментар #7 от "Лада":

    Да де, "... для выполнения с октября 2011 года норм Евро-4". Какво повече да ти коментираме? Явно всичко значимо там продължава да се случва през октомври...

    Коментиран от #11

  • 11 Лада

    5 1 Отговор

    До коментар #10 от "QWERTY":

    "Старт продаж Lada Granta намечен на декабрь 2011 года" - та нещо в отговор?

    Коментиран от #15

  • 12 123

    13 1 Отговор
    Незнам какви норми покриват или не, но примерно на тази снимка която е сложена горе ладичката е по-смпатична като визия от датчията!
  • 13 Лада

    17 2 Отговор
    За последно по новината - в Москва стандарта е доста доста висок и реално Лади, Дачии Деута и подобни евтини таратайки се срещат малко, хората имат пари да карат доста по добри коли. Но извън града огромната част от колите са Лада. Лада е идеален избор за хората с по малки възможности - евтина, евтина поддръжка, достатъчно комфортна(повече от Дачия) достатъчно качествена за парите си!!! Аз питам всезнайнковците ако в София направят, изискване минимум Евро 4 тогава колко от вас ще го покрият, а? Аз не се притеснявам, покривам го, ами вие?
  • 14 Anti-HATE

    10 0 Отговор
    ако питате мен има някакви задколисни игри за да бъде въведен този закон, за да може да бъдат вкарани други т.нар. бюджетни модели на конкурентни марки в руския пазар
  • 15 QWERTY

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "Лада":

    Явно Путин не успя да запали новата жигула заради пустото Евро-4... Ама за 94 години от ВОСР виновните лица явно ще са си понесли ответствеността и зимъска започва износът на Granta за всякакви територии, населени с прогресивно човечество...
  • 16 Ogi

    11 6 Отговор
    А пък столичната община обмисля да въведе в София стандарта Евро-1. Щото у нас никоой не закача оли...рените, които димят като кюмюр.
  • 17 ВЪЗДУХ

    13 22 Отговор
    И ТУК ТРЯБВА ДА Е ТАКА,ПО ПЪТИЩАТА НИ СЕ ДВИЖАТ РАЗНИ ДЪРВЕТА МОЙ НАБОР,ПУШАТ И ГОРЯТ МАСЛО-МИРИШЕ НЕ СЕ ТРАЙ,А ДВУТАКТОВИТЕ ТРЯБВА ДА ГИ ЗАБРАНЯТ И ДЪРТИТЕ ДИЗЕЛАЦИ ОТДЕЛЯТ САЖДИ-КАНЦЕРОГЕННИ,ВСИЧКИ МПС С КАТАЛИЗАТОРИ-МОЕТО МНЕНИЕ,А ТЕЗ ДЕТО КАРАТ ЛАДИ,ТРАБАНТИ И ДР, ПОДОБНИ ,НЕ СА ЧАК ТОЛКОЗ БЕДНИ ,ЧЕ ДА НЕ МОГАТ ДА СИ КУПЯТ НЯКОЯ КОЛИЦА ЗА 2000 ЛВ,ИМА ВЕЧЕ ТАКИВА МАЛОЛИТРАЖКИ С КАТАЛИЗАТОРИ И МН ЕКСТРИ, А ЛАДАТА НА СКРАБ-ТАМ И Е МЯСТОТО

    Коментиран от #18

  • 18 mitko

    20 4 Отговор

    До коментар #17 от "ВЪЗДУХ":

    ne seki raspulaga s pari da si kupi hubava kola seki se raspostira sporet chergata si
  • 19 G777

    8 2 Отговор
    NQMA KAK DA STANE,KAKTO NE SE PRIE I ZAKONUT V BG DA NQMA PO STARI AVTOMOBILI OT 15 GODISHNI,STANDARTA NA RUSIA I NA BULGARIA NE POZVOLQVA PODOBNO NESHTO,
  • 20 Special

    2 6 Отговор
    taq lada kalina mi preli4a na Putin :D
  • 21 каталист

    5 1 Отговор
    Основно димящите тука каруци са точно тия за по 2000лв. които са в предсмъртна агония... дори двутактовите са за предпочитане кадят по малко като че ли... и капе по малко от тях по паркинзите...
    А пък за каталиатори не споменавай, че те се ампутират в рамките на седмици след покупката, нов никой не си слага, зало ли... хе-хе. Жалък факт е че народа ни е толко мизерен че няма дори пари за базова версия Гранта за 10-11000лв., ако дойде у нас даже и Евро 5(ама за нас и евро3 ще е колосален прогрес).
  • 22 :))

    1 2 Отговор
    По-симпатична е Ладата, обаче е с дизайна на Opel Corsa B, докато Дачията не е чак някакво особено копие на западни модели като дизайн. Логана е с дизайн подобен на Дачия Соленца, обаче според мен Соленцата е по-хубава и с по-хармонични линии.
  • 23 BMW 1 Series

    3 10 Отговор
    Аз пък мисля, че BMW 1 Series Coupe е по-хубаво и от двете. Помните ли как рекламираха единицата с дирижабъл като я пуснаха?
  • 24 Mihail

    5 1 Отговор
    nevyzmojno sepak e ruska kola nemoje da se zabrani v rusiq ili po tochno v moskva
  • 25 Civic

    4 16 Отговор
    Abe v tva mobile vsqka vtora statiq za tiq kerlivi Ladi aide stiga ve4e na koi mu puka za tupite ladi tova e nai sme6niq qvtomobil praven nqkoga
  • 26 Mk

    18 34 Отговор
    Дачии, Лади и т.н. ги критикувайте когато нашата смотана България започне да произвежда коли, ама не китайски! Ама какво производство може да има в страна, където тричат кучетата и бият жените си?

    Коментиран от #27

  • 27 Дошо

    15 1 Отговор

    До коментар #26 от "Mk":

    Какви ги пишеш бе мен?В България жената е лукс, аз съм отдавна пълнолетен, но още не съм се насладил на женски ласки
  • 28 520 zender

    6 1 Отговор
    ей вие ме пръснахте вече с вашите глупости...
  • 29 FORDAJIA

    4 2 Отговор
    V sofia moje i da e lux jenata - otidi na selo i si vzemi edna jenichka da te dariava s laski vsiaka ve4er. ama shte kajesh 4e e selianka- emi tva e polojenieto
  • 30 520 zender

    0 0 Отговор
    FORDAJIA-За теб жената може и да е лукс-е тва е шот си келеш ама после няма да е така освен ако не си педал естествено-споко ве ще се ошлайшваш......
  • 31 до FORDAJIA

    0 0 Отговор
    Haha kolko si prost. Nikoi normalen 4ovek nqma da si vzeme propadnala selqnka ot prosto semeistvo na ba4katori kato teb i smotaniq ti ba6ta - alkoholik.
  • 32 Mk

    13 30 Отговор
    Ще си говоря каквото си искамв, ясно ли ти е? Българие е най-смотаната страна. Проклинам я, дано съседните държави да си я поделят! От Русе съм и тук винаги сме били повече румънци и европейци, от колкото българи. Не се чувствам българин, а румънец!

    Коментиран от #34, #47, #49

  • 33 520 zender

    15 6 Отговор
    Mk-заминавай си в румъния-от такива като тебе България няма нужда...
  • 34 За съжаление БЪЛГАРИН

    15 0 Отговор

    До коментар #32 от "Mk":

    Горе-долу те разбирам и се съгласявам с теб.
    Само да те питам- ТИ РОМ ЛИ СИ?
    Иначе и аз не си харесвам държавата. Само че ние сме си я направили такава защото явно сме ....!
  • 35 520 zender

    9 6 Отговор
    За съжаление БЪЛГАРИН-Изчеваите от тука ве .Като се срамувате от това да се наречете българи тагава вазирайте-тая страна няма нужда от предатели-има ги в излишък....
  • 36 520 zender

    6 8 Отговор
    Мразя ви колкото ротния в казармата.Ако сте мъже покажете го -ако ли не-разкарайте се от милата ни родина -ненавиждам ви и не го крия-ако искат да ме разследват-дреме ми...
  • 37 Дошо

    1 2 Отговор
    Какво имате против българите?Бил съм с много мъже, но българите ебът най-добре
  • 38 520 zender

    6 3 Отговор
    Стига ве говоря сериозно-няма ли някой който да се отнесе сериозно -или останаха само леваци в тази страна..
  • 39 520 zender

    1 4 Отговор
    Модератор-аре ве това е агитация - трии ме бе човек-Инъче бат Бойко.....
  • 40 до FORDAJIA

    2 2 Отговор
    Ниско ти е нивото.
  • 41 Lada Niva

    7 14 Отговор
    Нова Лада Нива покрива по спецификация ЕУРО 5. Така че, що за статия?
  • 42 до FORDAJIA

    1 4 Отговор
    Ти си поредния смотан провансал! За разлика от теб аз живея в Морската Столица, а ти си от дълбоката провинция.
  • 43 indieca

    7 1 Отговор
    В сайта на лада пише,че лада калина има мотор 1.4 евро 4 и се предлага у нас...
    ДВИГАТЕЛ Евро 4 Работен обем см.куб.1390 Мощност кW 65,5 Цилиндри бр.4 Клапани бр.16 Вид гориво бензин A 95 при 90 км/ч л.5,3 при 120 км/ч л.7,0 в градски условия л.9,8 максимална скорост км.165 Инжекцион+

    Коментиран от #44

  • 44 Сибир

    5 1 Отговор

    До коментар #43 от "indieca":

    Това са експортните версии на колите .В Русия са с евро-3 . А иначе това са празните мисли на някакъв с власт.Това го е пробвал при предишния кмет,пробва го и сега.Иначе в Москва много лади не се карат и голямата част от тях са Приора и Калина.Единствената изгнила Лада беше някакво комби на моста зад Кремль. Вырвя си по него и гледам ладата с триыгылникыт поставен зад нея.Отгоре имаше някаква стылба.На ладата беше огыната леко бронята.А двама типа стоят щастливи на тротоара .И тогава го видях :)
    [URL=http://radikal.ru/F/s46.radikal.ru/i111/1105/17/f9cd493987fb.jpg.html][IMG]http://s46.radikal.ru/i111/1105/17/f9cd493987fbt.jpg[/IMG][/URL]
  • 45 Сибир

    2 1 Отговор
    Извинявам се !
  • 46 до FORDAJIA

    2 2 Отговор
    Трябва да е луд да вземе въшлива селянка!
  • 47 Русе

    6 1 Отговор

    До коментар #32 от "Mk":

    внимавай какво говориш че и аз съм от Русе
  • 48 Тодоров

    1 12 Отговор
    Тази статия да не е преписана от някой жълт вестник? Срамота е точно тук да се пишт подобни глупости. АвтоВаз от години си произвеждат автомобилите покриващи нормите за екологичност Euro 4. Четено, недочетено и преписвано и се отнася за много стари автомобили. Пък и в Москва отдавна не карат лади.
    Прпоръчвам на автора да изгледа някой съвременен руски филм и да види, какво се движи по пътищата на най-скъпата и богата столица в света!
  • 49 :D

    3 1 Отговор

    До коментар #32 от "Mk":

    Само че румънците не те искат. (rofl)
  • 50 Някой запознат с тези неща

    5 1 Отговор
    Мисля че ако тази забрана се въведе Лада ще са длъжни да направят автомобилите си по екологични...в момента Лада няма масов модел който да покрива нормите евро 4...всички са с най много 3...Да не говорим за евро 5...ако не модернизират моделите си евтини марки с техниката на западните(като Дачия) ще завземат пазара на Московците...Но пък по добре за нас...Демократите...така че:Давайте Рено Логан!!!
  • 51 Руснака

    1 3 Отговор
    евала на автора на статията! явно е доста добре започнат с нещата! ))))
  • 52 zmeq

    1 10 Отговор
    mishnici grozni neobrusnati myhahahahaah chetete statii ot mobileto myhahahaha mishnici
  • 53 запознат

    1 11 Отговор
    НЕ ПРОФЕСИОНАЛНО ! е най-меката дума, която мога да кажа за автора на тази публикация .
    Написано само за да пишете нещо. А, на всичко одгоре ни губите времето да Ви четем.
    Преди дни се върнах от Москва и мога да кажа че не е вярно:
    1-"За по-старите возила с емблемата на ВАЗ, които сега се карат масово в руската столица"
    2-"ще нанесе сериозни загуби на АвтоВАЗ, тъй като руската столица е един от сериозните пазари на мараката"
    Защото в Москва се карат много малко ЛАДИ и защото АВТОВАЗ, работейки в момента на пълна мощност и от месеци е най-продавания автомобил в Русия, в Москва продажбите и са нищожни.
  • 54 Мира

    6 1 Отговор
    Е nali mogat da karat v centara na Сofia.... ciganite namazaha
    ops
    romite
  • 55 biv6 fen na bmw

    1 1 Отговор
    te izob6to trea da gi zabranqt tiq parodii na koli praveni ot nai golemite piqnici v sveta.
  • 56 BMW не е за всеки,трябва и акъл!

    1 0 Отговор
    Неграмотни драсканици! И на латиница е написано с правописни грешки. Ще си останеш само фен на BMW и ще притежаваш подобен автомобил в най-добрия случай на картинка.