26 Септември, 2021 12:00 17 239 20

Нов рейтинг на най-надеждните SUV-та

  • suv-
  • надеждност-
  • класация
Нов рейтинг на най-надеждните SUV-та - 1

Британското издание AutoExpress ежегодно публикува рейтинг, наречен Driver Power Survey. Той включва най-надеждните превозни средства на пазара. Тазгодишната класация прави впечатление с малкото на брой премиум SUV-та в челната десетка, както и с отсъствието на един иначе постоянен "играч" в лицето на Honda CR-V.

Изненадващо или не, тази година първата позиция при най-надеждните SUV-та според AutoExpress е присъдено на Skoda Kodiaq. В този автомобил купувачите харесват модерен интериор, високо качество на изработка, както и голям избор от силови агрегати.

Второто място в рейтинга заема моделът Hyundai Kona , а кросоувърът Mazda CX-5 затваря ТОП-3. Освен малък брой повреди (и тяхната честота), собствениците на японския автомобил отбелязват практичен интериор , стилен дизайн и добра манипулация с контролните уреди и бутони.

Нов рейтинг на най-надеждните SUV-та

Четвърто място се заема от компактният кросоувър Lexus NX , който всъщност е единственият премиум SUV, достигнал първите редове в класацията за надеждност тази година.

Петата позиция в класацията се заема от Volkswagen T-Roc. Това, както е известно е германският „брат“ на модела Skoda Karoq , оборудван само с двигатели с турбокомпресор, работещи с ръчни или роботизирани трансмисии (DSG).

Нов рейтинг на най-надеждните SUV-та

Така, логичното шесто място е за Skoda Karoq, а останалите позиции в челната десетка са присъдени на следните модели: Peugeot 2008, Volvo XC40, както и Toyota C-HR и Toyota RAV4.

Класацията на AutoExpress се основава на проучване сред шофьори, които са помолени да оценят колите си по 10 критерия, включително надеждност, използваемост, управляемост, производителност и др.

Нов рейтинг на най-надеждните SUV-та


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 механик

    36 9 Отговор
    Пежо --2008 е да си го имаш само на картинка !!!

    Коментиран от #16

  • 2 123

    18 21 Отговор
    Ее, Лексуса е като трактор с таз решетка.

    Коментиран от #11

  • 3 Сатъра на Хана

    36 7 Отговор
    Само не се опитвайте с някое. От тия SUV--та да отидете на риба , понеже трактора ще трябва да ви вади от калта. ..ТВА СА КОЛИ ЗА ГРАДСКИ каубои

    Коментиран от #7

  • 4 Буха ха

    33 8 Отговор
    А вземат ли предвид че ако си собственик на някоя от тези десет и утре тръгнеш да я продаваш, най-лесно се продава Тойота RAV4.

    Коментиран от #6

  • 5 SUBARU XV

    25 2 Отговор
    Интересно кога са ги пробвали - нали нямат шофьори в англия и са

    забравили

    да шофират "луничавите " !
  • 6 ВикиЛексъсВарна

    12 3 Отговор

    До коментар #4 от "Буха ха":

    В Германия-Холандия-Белгия-Люксембург-Австрия-Швеция-Дания вече доста успешно се продава Кодияк-Карок. Средно големите СУВ се харесват вече много в тези държави от центъра на бяла Европа. Не напразно Форд - Тойота и други скоро почват да се отказват от седани и ванове и наблягат на по 5 вида модели малки - средни и големи кросоувъри. Вече на всеки ъгъл в големите европейски градове се виждат приятнодостъпните за западноевропейците - Карок - Куга - ХРВ - Кашкай и прочие.
  • 7 Komapak

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Сатъра на Хана":

    Имам си лебедка😜 Досега не ме е предавала.
  • 8 Той

    5 7 Отговор
    Дачия дъстър на кое място е?

    Коментиран от #9

  • 9 Може

    2 3 Отговор

    До коментар #8 от "Той":

    ли такъв въпрос? В "А" група!
  • 10 Повеждащо заглавие

    8 4 Отговор
    Авторът трябваше за добави "Нов рейтинг на най-надеждните SUV-та на острова ". И всъщност класацията на ингилизите не ме вълнува.
  • 11 Komapak

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "123":

    Бмв то с тия т@шаци да не по-хубаво? 😀Шегичка колега. Новия Лексус верно е като трактор. Даже мисли 1 сек като настъпиш педала докрай. Не че втора генерация порше кайен не е същото.... Опита ми е от тези двечките. Не знам как е при другите.

    Коментиран от #13

  • 12 Бай Даньо

    7 2 Отговор
    Ай стига бе моя NX е в някаква класация изобщо след Шкода !? Това е за рубриката смях и забава. Амчи то ши излезе че по соца си живеехме добре с Шкодите ( купуваха се без ред) , варбурзите и москалите 408 . Апропо Варбурзите къде са в тая "класация" ? Ха ха.
  • 13 бай Даньо

    5 2 Отговор

    До коментар #11 от "Komapak":

    Лексуса мисли щото му трябва 1 секунда докато заработи турбото, всяко турбо е така , Ауди А4 се размисля след 2 секунди ...
  • 14 карача

    13 1 Отговор
    Попитали шофьорите и те им отговорили колко приятен итериор имали и това автоматично ги направило страшно надежни.
    Абе толкоз ли изпростя тоя ингилиз бре.Пък и ние трябва да им "верваме" на тия лигльовци.

    Коментиран от #15

  • 15 Хахаха

    11 2 Отговор

    До коментар #14 от "карача":

    Или някой се оплакал че на РАВ-4 му изгорели две крушки и го броят като две повреди.

    Коментиран от #19

  • 16 111

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "механик":

    Защо?
    Имаш ли такъв автомобил?
    Гроздето е кисело, ясно.
  • 17 Калмук

    4 0 Отговор
    На това му викат социологичско проучване, а не класация.
  • 18 123

    2 4 Отговор
    Даа, нещо което отдавна може да се забележи. Шкода правят едни от най-добрите автомобили при съотношението цена-качество. В този сегмент в момента конкуренцията е най-голяма, а най-доволни са собтсвениците на Шкода - първо и шесто място. Здрави автомобили на добри цени.
  • 19 ТурбоДизел

    3 8 Отговор

    До коментар #15 от "Хахаха":

    Хората са го казали: 4-5г Рав4 е по-голям боклук от 4-5г Шкода ,гледа се и цената. Свърши вече японската "надежност" .

    Коментиран от #20

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.