Last news in Fakti

21 Януари, 2022 12:08 2 648 4

Toyota затваря заводи заради епидемията от коронавирус

  • toyota-
  • заводи-
  • коронавирус

Неработещите фабрики ще струват на японския автомобилен гигант 47 000 непроизведени коли

Toyota затваря заводи заради епидемията от коронавирус - 1

Заводите на Toyota в Япония ще бъдат затворени от 21 до 24 януари заради епидемията от коронавирус, съобщи местното издание Nikkei. Мярката ще засегне 21 производствени линии в 11 предприятия, където е установено повишение на заболеваемостта сред работниците. В резултат на това Toyota ще трябва да намали производствения план, вече съкратен поради проблеми с доставката на микроелектроника. Според експерти през януари компанията ще произведе с 47 000 автомобила по-малко от очакваното.

Според графика в тези дни ще работят само три от 14-те производствени обекта на Toyota в Япония. Сред превозните средства, които няма да бъдат направени, поради спиране на фабриките, ще бъде и новият Land Cruiser 300, който стана дефицитен модел почти веднага след дебюта си през юни миналата година. Опашката за всъдехода се удължи на четири години, за което Toyota официално предупреждава.

Преди това прогнозите бяха за около 20 000 коли по-малко поради недостига на компоненти за превозните средства, но коронавирусът направи свои собствени корекции и сега се прогнозират значително по-големи загуби - 47 000 автомобила.

Проблеми с вируса възникнаха на фона на дългосрочна криза в доставките на части. Toyota, която складираше допълнителни чипове, успя да поддържа обичайния си темп на производство за дълго време. Запасите обаче намаляваха и от лятото на миналата година автомобилният гигант започна да спира някои от конвейерите. Тази седмица компанията ревизира плана си, според който до края на текущата фискална година (до 31 март) ще произведе девет милиона автомобила.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко Разбойко

    0 3 Отговор
    Най големият им клиент мина на Шкода.
  • 2 Ужас

    2 0 Отговор
    Ама тоз вир0с вече и колите ли го прихващат?
  • 3 Toyota затваря заводи

    1 1 Отговор
    Тесла отваря. Ама така е в живота. Колелото се върти.

    Май за този Land Cruiser 300 щом заявката ще излезе след четири години чакане, ще се чака повече, отколкото за Тесла cyber truck, ако си го поръчаш сега, въпреки че производството му ще почне чак догодина.

    Феновете на Toyota да кажат нещо по въпроса?
  • 4 Haha

    0 0 Отговор
    Японците немоем да ги стигнем, от 21 до 24 затварят, само за 3 дена и ще се справят с коронавируса дето вече 2 години ни мъчи в Европа