Last news in Fakti

30 Април, 2013 10:36 15 589 21

По-мощен и по-икономичен мотор за Lada

  • lada-
  • granta

Руското автомобилно предприятие АвтоВАЗ започна производството на нов двигател. Моторът се явява модернизирана версия на познатия 1.6-литров бензинов агрегат и разполага с повече мощност и по-висок максимален въртящ момент.

След радикалната модернизация агрегатът получава индекс ВАЗ-21127, а мощността му е увеличена от 98 на 106 конски сили. Максималният въртящ момент пък нараства до 148 Нм, но според руснаците не това е най-важното.

Основната промяна в работата на агрегата е, че той вече е по-икономичен. Максималният въртящ момент е увеличен с 10% в диапазона до 2 500 об/мин, което дава повече тяга при по-нисък разход на гориво.

Корпоративният портал на руския производител съобщава, че при комбиниран разход новият ВАЗ-21127 ще харчи около 7 литра на 100 километра пробег. Първите автомобили Lada, оборудвани с този агрегат, ще се появят на пазара още през май.

Най-вероятно ВАЗ-21127 ще се монтира първоначално на новия нискобюджетен модел Granta. Благодарение на него новата Lada ще може да ускорява от 0 до 100 км/ч за 10 секунди, а максималната и скорост ще е 183.6 км/ч.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    4 1 Отговор

    ЕХА ОТКРИХА ТОПЛАТА ВОДА СА АКО МОЖЕ И ВРЯЛАТА ДА ОТКРИЯТ ЩЕ Е ОЩЕ ПО ЯКО ЕВАЛА НА ЧУКЧИТЕ
    ТАКА АКО КАРАТ МОЖЕ И СЛЕД 1000 ГОДИНИ ДА СТАНАТ ХОРА
  • 2 Име:

    1 3 Отговор
    Lada-fakti.bg с още една страхотна технологична новина от любимата марка от любимата ни държава.

    Коментиран от #4

  • 3 Mercedes-Benz

    1 1 Отговор
    Кви са тия мизерни коне и въртящ момент? Тва мощно ли е според тях? Хората в развитите държави от 1.6 вадят вече 200 коня. Може би ако сложат едно турбо ще стане работата,ама кой да се сети... 10 сек. до 100 тцтц УНИКАЛНО ПОСТИЖЕНИЕ зае*и!
  • 4 Mercedes-Benz

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Име:":

    Не знаеш колко си прав! Когато и да вляза тука,все "новини" за руски произведения на инженерната мисъл СДЕЛАНИ с теслата и крадена технология от запад. Чудно ми е купето дали е излято от чугун някъде в Урал?

    Абе редакцията докога ще четеме за руски коли,дайте малко новини за Автомобили! СССР отдавна се разпадна и българина има възможност да си купи кола без да чака 25623452 години да му дойде реда!
  • 5 bai hyi

    0 1 Отговор
    Браво. Много се поамериканчихте бе пи-ци. От всички вас разбирачи дали има някой който някога е зареждал резервоара до горе.
  • 6 Симеон Тасев

    1 1 Отговор
    ТО СССР БЕШЕ ЗЛЕ АМА И ТЕЯ АМЕРИКАНЦИ СА ЕДНИ МАНИ ЛОШОТО Е ЧЕСИ НЯМАМЕ СОБСТВЕНО МИСЛЕНЕ А ТРЯБВА СЕ ДАСЕ РЪКОВОДИМ ПО ЪКЪЛА НА НЯКОЙ ДРУГ УВИ ТАКА НЯМА ДАСЕ УПРАВИМ НИКОГА
  • 7 abe, mani...

    2 1 Отговор
    всички до един, които са коментирали статията са пълни неграмотници, карайте си колите от моргите.......вие сте от тези с БМВта на по 20 години, които се чуват през два квартала, а после по светофарите с баничарка HDI ги правя сами да си говорят....всъщност като се замисля едва ли някой от вас има автомобил.....

    Коментиран от #8, #13

  • 8 Име:

    1 4 Отговор

    До коментар #7 от "abe, mani...":

    По-добре 20 годишно БМВ отколкото чисто нова Лада.......

    Коментиран от #10, #11, #12

  • 9 Йордан Калчев

    0 1 Отговор
  • 10 Йордан Калчев

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "Име:":

    То БМВ си мн здрава кола но 20- години тепърва ще прави проблеми и като се вземе да се наливат едни пари за 4асти и майстори става лошо така4е новото си е ново макари и лада а пък 4е се побликуват такива статии не е лошо все пак вси4ки разли4ни а и това си е информация който иска 4ете кохто иска не 4ете
  • 11 Йордан Калчев

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Име:":

    То БМВ си мн здрава кола но 20- години тепърва ще прави проблеми и като се вземе да се наливат едни пари за 4асти и майстори става лошо така4е новото си е ново макари и лада а пък 4е се побликуват такива статии не е лошо все пак вси4ки разли4ни а и това си е информация който иска 4ете кохто иска не 4ете
  • 12 Симеон Тасев

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Име:":

    евала и аз така мисля бмв си е бмв и след 20 години класа сила мощ а лада е един непоръбен боклук и несамо никога няма да достигне откритията на бмв който още преди 30 години такива неща имат който лада и след 300 няма да имат
  • 13 Alexander Petrov

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "abe, mani...":

    Аз отдавна съм установил, че в България няма по-бърза кола от баничарка /служебна/ с 20-25 годишен комплексар зад волана.
  • 14 georgi genchev

    0 1 Отговор
    Taka v taia bogata strana ne utreznia i edin ta da napravi kola nomer edno v sveta.....Raznite mi oligarsi ,kyde okradaha ruskia narod i razhishtavat sredsta za meliardi,ne mogat da napraviat syvremenna kola............sram.....
  • 15 georgi genchev

    1 0 Отговор
    Putin da ne spi ,a da previka tia mi ti oligarsi i da gi nakara da davat pari za inovatsii,da praviat razrabotki za neshto novo.... taka i taka sa gi otkrali ot naroda....Oligarha sednal v edna stai ,zaobikolen ot 100 kartini , za milioni,pushi pura i goliamata rabota,a dava trohi na rabotnitsite si.Tiahnia narod syshto edin ot nai prostite.Tova koeto sa go stroili prez komunizma,go zagrabiha 100 choveka,blagodarenie na tiahnoto upravlenie prez godinite,kato nasheto.....
  • 16 Руснака Руския

    3 1 Отговор
    егати балъци дето се събраха! сравнявате лада с бмв! ама вие сериозно ли?!? всичко е БИЗНЕС! има си коли от премиум класа, има си коли от бюджетен клас! между другото, най-добрите печалби носят именно масово производство на евтини стоки! Печалба на БМВ за 2012 - 5,2млрд евро, печалба на Ваз - 4,5млрд евро! само че в БМВ са инвестирали стотици млн евро всяка година за да постигнат такава печалба, а в АвтоВаз инвестират последните 3-4 години за почти същата печалба!

    Коментиран от #18

  • 17 Руснака Руския

    1 0 Отговор
    "руснаци не могат да направят кола като БМВ"! а ЗА КАКВО ни е да правим кола от класа на БМВ? ще се направи една марка от премиум класа за висши чиновници и гордоста на нацията. А основни печалби ще си идват пак от евтини Лади! А вие продължавайте да философствате колко БМВ е по-хубаво от Лада
  • 18 Име:

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Руснака Руския":

    Ауууу ти пък какъв капацитет си..... Какво ме интересува мен колко пари печели производителя. Колкото по-малко печели от продукта, който ми е продал - толкова по-малко ме е излъгал. Сравняваме СТАРО БМВ на цената на нова Лада (нова ама боклук).... 100 пъти е по-добре по-старо БМВ (не е задължително да е друг клас и първа серия) но не и нова Лада направена с технология от 80те години. Реално плащаш 15 хиляди лева за кола на технологично изостанала с над 20 години и направена от евтини материали. А с тези пари можеш да вземеш примерно БМВ първа серия на 5-7 години и поне няма да те е гнус от интериора....

    Коментиран от #19

  • 19 Руснака Руския

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "Име:":

    лада изостанала с 20 години? май ти си изостанал с развитие. Лада, Дачия, евтини Рена, евтини Фолсвагени, евтини Кия и Хюндай, китайски коли - всички са на еднакво технологично ниво, правени с еднакви материали, и всички се продават в един и същ БЮДЖЕТЕН клас. Щом предпочиташ старо БМВ, пред евтина но нова кола - твоя си работа. Ама да ми философстваш за "технология на лада от 80-те" и "гнусен интериор" при положение че нито си виждал нова Лада, нито си я карал, нито си имал такава..... а тръгваш да ми философстваш колко е била кофти! да е.... дървения философ!

    Коментиран от #20

  • 20 Име:

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "Руснака Руския":

    ХАХАХА дали пък не съм ги виждал новите Лади. А да слагаш Хюндай и Киа до Лада и Дачия е толкова абсурдно и смешно.. Ти карал ли си нова КИА???? Виждал ли си Хюндай нов изобщо..... Двигателите окачването, спирачките са на технологичното ниво на Хюндай от 90те!!!! Дървен философ - хаха може, но поне имам представа какво има под ламарините на новата ти прекрасна лада и какво излиза от КИА и Хюндай. Не се излагай информирай се да видиш колко голяма е разликата.

    Коментиран от #21

  • 21 Руснака Руския

    1 3 Отговор

    До коментар #20 от "Име:":

    ти вземи да се информираш за РАЗЛИЧНИ МОДЕЛИ на хюндай, киа, рено, фолсваген, шевроле..... тези марки имат технологически нови модели, но имат и БЮДЖЕТНИ модели, които са на ниво и цени на лада, дачия и китайски коли. Ти не се ли осещаш, че говориш за Лади, без дори да си ги виждали на живо???? А за коя точно лада говориш? има си различни модели с различни бази - за кой модел говориш? или ти сами си говориш, за да ти е топло в устата?