Last news in Fakti

20 Юни, 2022 09:27 8 857 7

Още за BMW-то, което ще изминава 1 000 км с едно зареждане (ВИДЕО)

  • bmw-
  • ix-
  • батерия-
  • пробег-
  • our next energy

Това ще стане благодарение на нови батерии с иновативни технологии

Още за BMW-то, което ще изминава 1 000 км с едно зареждане (ВИДЕО) - 1

Вече ви информирахме, че базираният в Мичиган стартъп Our Next Energy обяви партньорството си с BMW за захранване на електрическия кросоувър BMW iX с двуклетъчни батерии Gemini. Ето и още подробности по темата. Като част от експеримента страните ще тестват възможността за използване на батерии, създадени по нови технологии и материали в серийните електрически превозни средства.

И в същото време те ще оценят ефективността на въпросните батерии по отношение на увеличаване на пробега и поддържане на параметрите на батерията по време на работа. С едно зареждане на батерия с капацитет 105.2 киловатчаса, новото BMW iX изминава до 566 километра.

Електрическият автомобил позволява зареждане на батерията с променлив ток с мощност до 11 киловата или с постоянен ток с мощност до 200 киловата. Зареждането от 10 до 85 процента отнема около 35 минути.

Батериите с двойна химия ONE комбинират два типа клетки, някои предназначени за по-добро съхранение на енергия, а други за по-добро доставяне на енергия. Така целият батериен комплект може да осигури по-дълъг пробег, като същевременно използва по-малко трудно намиращи се материали.

Стартъпът твърди, че неговата технология ще позволи на BMW iX да измине 966 километра, използвайки 20% по-малко литий и 60% по-малко графит в батериите. Новите решения ще сведат до минимум използването на никел и кобалт в сравнение с традиционните батерии.

Твърди се също, че това прави батериите по-малко податливи на термичен разгон, което означава, че са по-безопасни. В момента ONE търси обекти за завод за производство на иновационните клетки в САЩ, който би могъл да произвежда както базови батерии, така и батерии за дълги разстояния на Gemini. Моментът на появата на електрически превозни средства BMW с иновативните батерии, към момента не е известен.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 факт

    8 5 Отговор
    Като им видя смешният капацитет от малко над 100квтч ми е ясно че нищо няма да изминава

    Коментиран от #3

  • 2 Със същите батерии

    3 2 Отговор
    Тази компания беше поставила същите батерии на Тесла модел S с помощта на които изминаваше 1200 км.

    Сега са решили да си направят реклама и с новото BMW. Само че дали се е получила и реклама на BMW-то! 200 километра по-малко със същата батерия?
  • 3 Рекламна статия

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "факт":

    Какво очакваш? Много ясно, че са карали с 40 километра в час за да ги постигнат.

    В същото време се зареждат с по-малка мощност, отколкото батериите на Тесла модел 3 от 2017 година.

    Дали въобще имат някакви предимства?
  • 4 Друсарче от Люлин

    7 6 Отговор
    Щом не трака и пуши не е BMW, не ми губете времето с трамваи
  • 5 бмв боклук

    2 3 Отговор
    И след тия 1000 км ще е за нови електромотори
  • 6 Гроздето е кисело

    6 1 Отговор
    Ей, много ви боли като видите БМВ някъде. Дори на снимка ви товари яко хахахах
  • 7 беемвист

    3 3 Отговор
    най-вроятно ще харчи масло, нищо че е на ток