Last news in Fakti

8 Март, 2022 12:13 12 782 12

Пет коли с много високи разходи за поддръжка

  • нови автомобили-
  • цени за поддръжка
Пет коли с много високи разходи за поддръжка - 1

Американското подразделение на Motor1.com направи интересно проучване. Те изчислиха цената на притежаването на моделите на пазара в Северна Америка и я сравниха с оригиналната цена на автомобила. Както се оказа, ремонтите и поддръжката могат да бъдат значителен процент от първоначалното капиталовложение и в крайна сметка да се превърнат във голям разход с възрастта на автомобила. Изчислява се поддръжката на автомобила за десетгодишен период. Представяме ви някои интересни модели от този списък, които се движат и по родните пътища.

Land Rover Discovery Sport - $16 303 за поддръжка (34.3% от началната цена)

Пет коли с много високи разходи за поддръжка

Купувайки Land Rover Discovery, вие ще научите, че ремонтите и поддръжката на Land Rover са много скъпи. Когато посетите дилър на Land Rover и попитате за сервиз, вие ще бъдете ескортирани до чакалня, която изглежда сякаш сте в луксозен хотел. Но вие харчите много пари, защото вашето Discovery се намира на подемника до Range Rover за 150 000 долара, където едни и същи разходи за резервни части и такси за поддръжка важат и за двете превозни средства. Планирайте да харчите 1600 долара всяка година, за да поддържате своя Discovery Sport в движение.

BMW X3 - $17 878 ​​(36,4% от началната цена)

Пет коли с много високи разходи за поддръжка

Новото BMW X3 е страхотен автомобил. Няма проблеми с дизайна, мощността или надеждността. Въпреки това, ако закупите X3, бъдете готови за значителни сметки за поддръжка, скъпи ремонти и значителна амортизация. Ако смятате, че спестявате пари, купувайки по-малко "джипче", помислете отново – дългосрочните финансови разходи на X3 ще ви впечатлят, но не в положителен смисъл.

Chevrolet Spark - 6 038 $ (36,8% от началната цена)

Пет коли с много високи разходи за поддръжка

Когато купувате Chevrolet Spark, си мислите, че това е евтина кола и няма да ви струва 600 долара годишно, само за да го поддържате - но най-вероятно ще стане точно така. Когато обмисляте покупка на нискобюджетен нов автомобил, имайте предвид, че смяната на маслото и другите задължителни сервизни дейности в малка кола отнемат толкова време, колкото и при голяма, така че цените са едни и същи. За сравнение, Toyota RAV4 или Subaru Impreza имат по-ниски очаквани разходи за поддръжка - това може да повлияе на решението за закупуване на Spark.


Jeep Renegade - $10 177 (37,3% от началната цена)

Пет коли с много високи разходи за поддръжка

Субкомпактният Renegade всъщност не е джип, освен че има логото на Jeep, радиаторната решетка на Jeep и когато го купите го обслужвате при дилърите на Jeep. Renegade също е скъпо превозно средство за поддръжка и ремонт, което се очаква да струва повече от 10 000 долара за период от 10 години.


Mercedes-Benz GLA - 13 911 $ (39,4% от началната цена)

Пет коли с много високи разходи за поддръжка

Както става ясно и от другите коли в този списък, ако искате да притежавате премиум автомобил, бъдете готови да платите по-високи цени за поддръжка и ремонт. Резервните части на Mercedes-Benz не са евтини, а разходите за труд на техните сервизни техници надхвърлят 100 долара на час. За да поддържате своя GLA в страхотна форма, ще ви трябват около 1400 долара годишно за редовна смяна на консумативи и ремонт - което е много пари за компактен кросоувър за 35 000 долара.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гуньо

    25 0 Отговор
    X3 - със скъпа поддръжка, а X5 - евтина. Смях...
  • 3 123

    25 2 Отговор
    "Няма проблеми с дизайна, мощността или надеждността. Въпреки това, ако закупите X3, бъдете готови за значителни сметки за поддръжка, скъпи ремонти и значителна амортизация".

    Хем надежден, хем много ремонти и бърза амортизация. Нещо май не сте в час!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Жоро

    16 1 Отговор
    Купих си Touareg V10. Десет цилиндъра, две турбини, въздушно окачване на много километри. Какво може да се прецака?

    Коментиран от #7, #11

  • 6 Дфен

    13 7 Отговор
    Затова си купете френска да не Ви бърка в кесията.
  • 7 jap

    12 0 Отговор

    До коментар #5 от "Жоро":

    Единствено ти.

    Коментиран от #12

  • 8 Лично мнение

    16 0 Отговор
    Чак ми е чудно ,че AUDI не са в класацията,я си проверете пак информацията.
  • 9 Протеже от Банкя

    8 3 Отговор
    Имам и Х5 и дискавъри, трошат се и струва, ама БатБойико ме уреди с неколко общински далавери та дюшека пръщи и плащам.
  • 10 Селски Бабаит

    2 4 Отговор
    Нема значение че е скъпо Х5, мадамите скачат без покана, не моем да им смогнем
  • 11 МРЪСНИЯ ХАРИ

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Жоро":

    Всичко може да се очаква ГОРИ КАТО КАМАЗ НО АКО НЕ ТЕ БЪРКА КАРАИ ПИЧ ВЪЗДУШНО,МОТОР,ТУРБИНИ ,КАРДАН ПРОБЛЕМ
  • 12 КАЛИСТИРКАТА

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "jap":

    ВКАРАЛ СИ КРАДЕЦ ВЪВ ВАС