Last news in Fakti

18 Февруари, 2022 10:09 9 856 7

Най-уникалният хиперавтомобил на Ferrari - Veloqx Fangio в действие (ВИДЕО)

  • ferrari-
  • veloqx fangio-
  • 24-те часа на льо ман
Най-уникалният хиперавтомобил на Ferrari - Veloqx Fangio в действие (ВИДЕО) - 1

Един от най-уникалните хиперкари на биогориво се качи на пистата в Дубай. Именно с тази кола британският отбор Team Veloqx планира да се състезава в Льо Ман през 2025 година. Въпреки факта, че е построен на базата на Ferrari F12, всъщност това, което е останало от донора е основно името.

Преди това този суперавтомобил беше известен като Ferrari F125 TDE благодарение на 12-цилиндровия двигател от Maranello, участващ в конструкцията на колата. Въпреки названието, суперколата се разработва от британския отбор Veloqx, известен с изявите си в състезанията за издръжливост.

Най-уникалният хиперавтомобил на Ferrari - Veloqx Fangio в действие (ВИДЕО)

Колата е наречена Veloqx Fangio, на името на британския състезателен отбор Veloqx, който спечели 12-те часа на Себринг и завърши втори в Льо Ман с Audi R8 Endurance през 2004 г. Що се отнася до втората част от името - тя е в чест на аса на Ф1 от 50-те години Хуан Мануел Фанхио.

Най-уникалният хиперавтомобил на Ferrari - Veloqx Fangio в действие (ВИДЕО)

Един поглед върху интериора на колата разкрива произхода и гените от Ferrari, но GT-то с предноразположен двигател се отличава с напълно различно тяло с четири изпускателни тръби, подредени заедно като ракетна установка, огромно задно крило с форма на полумесец и гигантски дифузьор.

Най-уникалният хиперавтомобил на Ferrari - Veloqx Fangio в действие (ВИДЕО)

По предварителни данни Fangio е оборудван с 12-цилиндров двигател, който развива мощност от 800 к.с. Разработчиците предпочитат да не разкриват технически подробности, но според една от версиите Ferrari F12 tdf, служи като основа за суперавтомобила. Двигателят на това купе с обем 6,3 литра осигурява 780 к.с.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Hellish

    9 2 Отговор
    Хуан Мануел Фанджо, не Фанхио, ако беше Фанхио щеше да се пише Fanjio

    Коментиран от #2

  • 2 Име

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Hellish":

    Не си прав. Правилното произношение е именно Фанхио
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Мразим комунета

    5 4 Отговор
    Уникален дизайн. Покъртително красива.

    Коментиран от #7

  • 7 един от стадото

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "Мразим комунета":

    напротив. Нещо дразни във това Феррари. Като върл почитател на марката не си кривя душата. Феррари не е само бързина, мощ и ускорение. Винаги и е имало. Красотата и финеса също. Тука нещо куца. Цветът първо, после дизайна, най вече. Имаше на времето една кола мечта- Де Томазо. Сякаш искат нещо от нея, не става така. Де Томазо беше фантастична за времето си, Феррари винаги. Но с този модел са пресолили манджата. Има едно правило при уникатите- никога не бъркай в канчето на другите