Last news in Fakti

15 Юни, 2022 10:19 2 132 2

Ferrari възнамерява да увеличи производството на автомобили

  • ferrari-
  • производство-
  • електромобили

Компанията скоро ще обяви изграждането на трета производствена линия в Маранело

Ferrari възнамерява да увеличи производството на автомобили - 1

Източници от авторитетното издание на Automotive News Europe съобщават, че следващия месец на общото събрание на акционерите на Ferrari ще бъде обявено изграждането на нови производствени мощности в съседство със съществуващата фабрика в Маранело.

Говорим за изграждането на третата производствена линия на Ferrari. Тя ще бъде изцяло предназначена за производството на електрифицирани модели: хибридни суперавтомобили, а в бъдеще и изцяло електрически. Първият изцяло електрически модел от италианската марка ще се появи през 2025 година.

Освен това източниците на изданието твърдят, че в новите съоръжения ще се помещава и изследователски център, в който ще работят специалисти по алактромотори и батерии. Новият силов тракт ще се използва както в електрически превозни средства, така и в хибридни модели.

Създаването на нови мощности може да се оцени като нежелание на компанията да премине изцяло към електрически превозни средства и хибриди. Припомняме, че наскоро Европейският парламент реши да забрани продажбата на автомобили с двигатели с вътрешно горене в ЕС от 2035 г. Изключение обаче беше направено за малкосерийното производство, на което явно Ferrari разчитат.

Само през изминалата година малко повече от 11 хиляди автомобила на марката Ferrari бяха продадени във всички страни по света . Лъвският дял от техния брой традиционно се пада на пазара в Северна Америка. По този начин можем да предположим, че производственият капацитет на третата линия е малко вероятно да удвои този обем.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Един

    6 0 Отговор
    Какви са тези "алактромотори" ??? Хахаха!!! XD
  • 2 Браво! Желая им успех!

    4 0 Отговор
    Това е по-добрата стратегия. Да имат за всекиго по нещо.

    Бързина при драг с електрическите си модели, за да не им се подиграват разни измислени вчерашни фирми като Тесла.

    Но в същото време и бързина на пистата с бензиновите автомобили, където разни измислени фирми не могат да им стъпят на малкия пръст, колкото и да са бързи на 400м.

    Ferrari си е ferrari!