Last news in Fakti

17 Август, 2022 11:32 3 984 3

Първата Dacia Logan може да бъде върната на конвейера

  • dacia-
  • logan-
  • saipa

При условие, че иранците успеят да установят сътрудничество с Русия

Първата Dacia Logan може да бъде върната на конвейера - 1

Заместник-министърът на минното дело и търговията на Иран каза пред репортери за връщането в производство на модела Tondar 90, или първото поколение Logan. Колата ще се прави с нови местни или чуждестранни силови агрегати, от следващата година, пише Khodro Bank .

За този автомобил се обмислят и руски двигатели. Говорим за 8-клапанов атмосферен 1.6-литров двигател на АвтоВАЗ, известен с кодовото обозначение ВАЗ-11182. Вторият двигател е 16-клапанов с обем 1.6 литра и с код VAZ-21129, а третият е 16-клапанов с обем 1.8 литра с код VAZ-1179.

След въвеждането на широкомащабни санкции срещу Русия и оттеглянето на редица европейски, японски и корейски автомобилни производители, руснаците нямат друг избор, освен да купуват нови автомобили от АвтоВАЗ и някои китайски компании, както и нови европейски, японски и корейски автомобили които се внасят неофициално през трети страни, пише изданието.

Първата Dacia Logan може да бъде върната на конвейера

Ако Tondar 90 се върне на поточната линия, тогава най-добрият вариант за него би бил инсталирането на 1.6-литрови двигатели. Ако руснаците си сътрудничат с Иран и решат проблемите с доставката на части, те все пак ще могат значително да увеличат производството на силови агрегати и скоростни кутии.

Иранците могат също така да комбинират тези двигатели със собствена 5-степенна механична скоростна кутия 5F18, произвеждана от Saipa и Iran Khodro, или с ръчната скоростна кутия 5F18, произвеждана от Mega Motor.

Иранският концерн Saipa има и "подобрена" версия на първия Logan, с по-модерен дизайн и с емблемата на Renault, но иранците не успяха да я направят серийна. Каква точно кола искат да правят иранците - не се съобщава в материала.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектанта

    11 9 Отговор
    тия дачий са супер работни коне, здрави и евтини но нека правя комби варианта и дано има внос и тук

    невероятно здрава и евтина кола е това , масово ще се карат от българите тия коли

    ако не гоните скорости над 120км и са много икономични коли с много малко електроника което е супер

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 объркан съм

    2 1 Отговор
    Защо същата новина по другите медии в нета пише за Рено, а тук само пише е ще е Дачия?